herkeze merabalaruzun zamandır takıpte oldgum fruma makınamın resımlerını atma zamanı geldı sanırım stock cızgısını bozmadıgımız bozmanında zaten pek mumkun olmadıgı Rover im
MAAŞALLAH ları eksık etmeyelim.
Car Spec
51 mm magnum düz boru
Replıka Varex
sıradakı loadıng : k/n Apollo kit
Bir buçuk yıl sonra yeniden bi düzenleme/güncelleme getirmekte fayda var sanırımzira stock cizgimizi bayagi bozduk mümkünmüş zamanla tecrube ettik güzel sonuçlar aldık sanırım.
Tabi herseyin basi ,tetikçisi motoru kırmamız oldu.
yapmışken tam olsun dedik kayseriden cıktık istanbulda roverin resmi parça ithalatcisi ve ingilterede yerinde egitim almış ustalarına sahip olan yetkili servis UMUT oto da aldık solugu servis sahibi erdinç kartal'la da bu sürecte tanıştım.. aile sirketi olan umut oto gercekten çiragından patronuna son derece ilgili ve donanımlı bi servis.
Türkiye de bulunan roverlar'da kndı üretimi sadece bnzınli 3 tip motor var bazı otomatık modeller honda motor bunlar ;
K serisi : k14 , k16 , k18 yani K motorların 1.4-1.6-1.8 litrelik 3 tipi bulunmakta bunların sadece 1.8 lerınde degişken subab zamanlı (vtec bnzeri ama her devirde yüksek tork yüksek güç ) VVC kapaklı olanları ve sadece rover 75 de kullanılan 1.8 turbolar mevcut.
bu motorlarin üst kapak blok ve tüm elektronık aksamları aynı 1.4 1.6 .18 i ayıran nokta blok içinde gömlek kol krank piston da yanı 1.4 ü 1.8 yapabılırsınız kolayca 1.4 den 1.6 ya gecerken krank da degişmiyor
2000 yılı itibarıyle üretilen 25 - 45 - 75 lerde kullanılan K motorlarda elektronık ateşlemeye gecildi ve egzantrık sensörü eklendi alt kısım tamamen aynı.
K serisi motora sahip modeller : 214 si - 216 si - 200 vi 200 si - 218 vvc coupe - 216 coupe - 216 cabrio ve Rover 25 1.4 -1.6
414 si - 416 si ve Rover 45 1.6 - 1.8
Rover 75 1.8 - Rover 75 1.8T
T16 motor
roverin ödüllü ve dünyada hala motorsporlarında aktıf olarak kullanılan en saglam en iyi ve turbo yuklemeye en musait motorudur takılı oldugu aracların üretimi durduktan sonra bile yıllarca sandık motor üretilip satılmıştır.
Roverin efsanesi Tomcat lakaplı 220 turbo coupeye 36 dünya rekoru kırdıran motordur.
turbolu ve turbosuz olarak iki tipte türkiyede satıldı turbosuzlar 420 si 820 si 620 si larda turbolar ise 220 turbo coupe 620 ti 820 ti üzerindeydi.
kv6 motorlar
2.0 ve 2.5 olarak iki farklı hacımde sadece rover 75 lerın üzerinde bulunan motorlar 6 silindir ve hantallar.
bunları yazıyorum ki biliyorum bir çok kişi roverları merak edıyor ilgilenıyor ama cekınıyor korkuyor çünkü hakkında bilgi sahibi dgl ve olmasıda zor bu yüzden bunlarıda yazıma ekleme geregi duydum
araçıma fabrikasından ingiltereden gelen sıfır 1.8 krankla birlikte tüm parçalar orjınal olarak 1.8 120 beygirlik versiyona cevirdik.
üzerindeki oranları uzun sanzımanıda orjınalıne oranla daha kısa olan 214 si şanzımanı ıle degiştirdik.
redline 7000 rpm de Rover 25 şanzımanı 1/70 - 2/120 - 3/170 - 4/230 - 5/280 km/h
Rover 214 şanızmni 1/60 - 2/110 - 3/150 - 4/195 - 5/245 km/h
Orjınal 4-1 headers i üzerinde bulunan kat ı keserek boşalttık
![]()
kısa süre sonra gidip teslim aldım R25 imi
dönüşümüz gidişimiz gibi olmadı kısa sanzmn ve hacmın verdigi tork aracı gercekten keyifli hale getirmişti gercekten memnun kaldık...
tabi dönünce loading bitmedi![]()
ilk önce buji kablolarını ve bobını 0 kaçak için yeniledik
dinç-umut oto hediyesi sustalı anahtarlık
performans bobin i araştır tarastir NGK da bulduk NGK U4002 kodu
ingiltereden gelen koltuk süngerlerim eskisi ve yenisi sanmayın bunlar cok para rover sahibi isenız gercekten saglam dostluklar kuruyorsunuz sizde bi bozukluk yoksa tabi
Mehmet fatih karav abimin hediyesi coupe kolçak
Bilenler belki vardir
Rover markası bayragı altında bi çok isim var
mini esasinda roverin sahip oldugu bi marka
lotus k serisi motorları kullandi bi dönem
ve ingilterenın Spor otomobil markasi MG yanı morris Garage
bugünde üretimine dvm eden MG markasının ZR modelı rover 25 lerın spor modelıdir.
ZR ön ek ve panjur içi boya uyguladık güzelde oldu
siyah zemin farlarıda kısa bi süre önce uygulamıştım.
roverlarında bazı kronık problemleri var tabi ki bunlardan biri gögüsün gıcırdamasıkule gergisi güzel bi çözüm oldu
kaputun içi biraz şenlensin dedik 200 vi emme manıfoldu 220 turbo coupe gaz kelebegi ramair filtre temin ettik emme manıfoldundan büyük duran lpg enjektorlerinide emme altına sakladık galıba en çok enjektörlerin gizlenmiş olmasına sevindim.
ET degeri düşük olan ve bu yuzden cılız bi görünüm sahibi olan jantları 8mm spacer la destekledik
son rütuş orjınal varex
KANALIMDAN DENEMELERİ VE ALDİGİM SÜRELERİ İZLEYEBİLİRSİNİZ
FAİK YILMAZSOY - YouTube