User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
56 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mid Takımı Tavsiyesi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mid Takımı Tavsiyesi ?

s.a arkadaşlar 206 aracıma mayıs ayından beri ses sistemi yapmaya çalışıyorum. şimdi bir mid takımı eksigim var aklımda bir kaç model var hangilerini tavsiye edersiniz ?

infinity 6500 cx
    hertz esk 165
    hertz hsk 165
    pioneer 170ci

elimdeki ekipmanlar

Pioneer deh 8650 bt teyp
    2 takım pioneer 6995s (100 rms oval kolon )
    1 takım tss 20
    30 cm hertz es300 subwoofer
    hertz hcp 1d mono anfi
    jbl px300.4 stereo anfi
    audioson rca kablo
    elektrik kablosuda 35mm2 kaynak kablosu

jbl px300.4 anfim 4 ohmda 123 rms 2 ohmda 163 rms veriyor. 1 takım hsk 165 i besleyebilirmiyim bu anfi ile ?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hepsinin karakteri farklı hsk referans sınıfıdır ona girersen kapı izalasyonu sağlam bir anfi v.b de yapman lazım mevlayı yükseltirsin..

Kulağın nasılsa o tip bir takım al soft kafanı ağrıtmıycak müziğin tınısını dinliyceksen yüksek volumlere çıkmadan infinity..
    bangır bangır gezerim dersen esk ehh işte yada hsk
    piyasa işi ucuz orta yollu bir şey yapıcam dersen pionner.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hsk referans sınıfıdır derken ? ben hertzin üst serilerinden diye biliyorum sonra space mille diye gider.dinleme şansım olmuyor standlarda yok cünkü. net temiz ve yüksek sesde bozmayacak bir mid takımı istiyorum. kapı izalasyonu yok o çok maliyetli oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hsk ref dir.. gereksiz kaçar bence çok ciddi bir işe girlmiyorsa iş müzik dinlemekse infinity ideal.. benim fikrim. dls up5 serisi falanda güzeldir bualbilirsen.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Referans sınıfı hoparlörler sese herhangi bir karakter katmadan kaydedildiği gibi verirler.Üst düzey sistem toplayanlarda aranan bir özellik olsada herkesin hoşuna gitmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ref sınıfı mid almakla bitmez.. gerisini getirmek gerekir yoksa hakkını alamazsın tam verimli olmaz.. kablosundan anfisinden anaünitesine kadar her şeyi ref sınıfına yakışır kalitede almak gerekir izalasyonu falan cabası kısaca maliyet para .. değermi ben şimdiye kadar bu işe 10-15 bin tl harcamış adamı bile gördüm ama neticede değmiyor benim fikrim.. hep zarar.. ideali cebide yormıycak kaliteli güzel ses alıcak sistemi kurmak..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    demekki hskda alsam infintyde alsam aynı sesi alacam cok büyük fark olmayacak

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elindeki malzemelerle Infinity den daha iyi ses alabileceksin aslında.Öne infinity mid,arkayada elindeki subwooferı kullanırsan yeterli sese ulaşırsın.Ovalleri hiç bulaştırma kalabalık yapmasınlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ref sınıfı mid almakla bitmez.. gerisini getirmek gerekir yoksa hakkını alamazsın tam verimli olmaz.. kablosundan anfisinden anaünitesine kadar her şeyi ref sınıfına yakışır kalitede almak gerekir izalasyonu falan cabası kısaca maliyet para .. değermi ben şimdiye kadar bu işe 10-15 bin tl harcamış adamı bile gördüm ama neticede değmiyor benim fikrim.. hep zarar.. ideali cebide yormıycak kaliteli güzel ses alıcak sistemi kurmak..
    biraz konuyu dağıtmış olacam ama şahsen sormadanda edemeyeceğim ve özür diliyerek soracağım.

hedefimiz aracımız ile gelen sistemden daha net,berrak bir ses veren enstrümanları daha duyulabilir kılmak ve bununda yanısıra biraz daha altfrekanslarda bass duymak ise ve aracımızdaki ana ünite değişmeyecek ise (navigasyonlu araca özgü bir sistem maalesef ve bozmak istemiyorum) aracımla gelen sistem 4x20w bir ana ünite ve 4 adet 13cm hoparlör ise sizce aşağıdakiler beni tatmin edebilirmi?

1 takım infinity 6500cx

1 takım alpine sxe-6925 oval (arka kapılar iptal edilerek direk pandizota bağlanarak)

1 adet Alpine F240 yada Pionner GM6500F gibi 50rms bir hafif tip anfi

bu arada araç clio4 hb

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovalleri boşa cıkarsam para etmez onun için mecbur kullanacam. Aractan dışarı çıktıgımda yüksek almak istiyorm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biraz konuyu dağıtmış olacam ama şahsen sormadanda edemeyeceğim ve özür diliyerek soracağım.

hedefimiz aracımız ile gelen sistemden daha net,berrak bir ses veren enstrümanları daha duyulabilir kılmak ve bununda yanısıra biraz daha altfrekanslarda bass duymak ise ve aracımızdaki ana ünite değişmeyecek ise (navigasyonlu araca özgü bir sistem maalesef ve bozmak istemiyorum) aracımla gelen sistem 4x20w bir ana ünite ve 4 adet 13cm hoparlör ise sizce aşağıdakiler beni tatmin edebilirmi?

1 takım infinity 6500cx

1 takım alpine sxe-6925 oval (arka kapılar iptal edilerek direk pandizota bağlanarak)

1 adet Alpine F240 yada Pionner GM6500F gibi 50rms bir hafif tip anfi

bu arada araç clio4 hb
    fazla hesap kitap yapmadım 6500cx 90rms di alpinelarda sanırım 45 rms .. ona göre bir anfi alırsanız daha verimli olur.. 50 rms lik bir anfi o sistemi verimli güzel beslemez.. ses alırmısınız alırsınız her şekil stok sisteme oranla hatta size yeterli bile gelebilir fakat o 50rms lik anfi ile ancak %60 falan verim alırsınız %40 atıl kalır..

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    96 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    hsk için komple sistemi baştan kurmak gerekir, kablodan tutun yalıtımına kadar.

esk veya infinity işinizi görür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hsk için neden komple sistemi baştan kurmak gerekiyor ? elimdeki ekipmanlarla saglıklı çalışmaz mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    96 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    yeterli olmaz diyeyim bilgim dahilinde, min 150x4rms (hakkıyla gerçekten veren, kağıt üzerinde kalmayan) değerlerde bir amfi ile sürülmeli en basit örneği..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bin tl ye kompenant takım alıcaksın 20 tl lik kablomu çekiceksin.. her şey fiyatına göre ..
    Bin tl kompenanta veriyorsan o kompenantı besliycek 2 bin tl lik anfiyide almasını biliceksin kabloya parayı kıymayıda biliceksin ana üniteye parayı harcamayıda biliceksin izalasyona para yatırmayıda biliceksin sadece bunlarmı tabiki hayır tüm bu unsurları işinin ehli kaliteli haliyle kaliteli usta her zaman piyasaya göre pahalı olur ..

iyi bir ustada yaptırmayıda biliceksinki on numara beş yıldız iş olsun.. yoksa al hsk yi bağla bir anfiye dinlediğin cızırtıyı bam bam güm güm sesleri müzik dinliyorum dersin yanlış anlama bilgin olsun diye yazıyorum..

ne insanlar var evlerinde bir sene iki sene sadece ses sistemi topluyor arabası için her şeyin en iyisi olsun diye tane tane parası oldukça..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bin tl ye kompenant takım alıcaksın 20 tl lik kablomu çekiceksin.. her şey fiyatına göre ..
    Bin tl kompenanta veriyorsan o kompenantı besliycek 2 bin tl lik anfiyide almasını biliceksin kabloya parayı kıymayıda biliceksin ana üniteye parayı harcamayıda biliceksin izalasyona para yatırmayıda biliceksin sadece bunlarmı tabiki hayır tüm bu unsurları işinin ehli kaliteli haliyle kaliteli usta her zaman piyasaya göre pahalı olur ..

iyi bir ustada yaptırmayıda biliceksinki on numara beş yıldız iş olsun.. yoksa al hsk yi bağla bir anfiye dinlediğin cızırtıyı bam bam güm güm sesleri müzik dinliyorum dersin yanlış anlama bilgin olsun diye yazıyorum..

ne insanlar var evlerinde bir sene iki sene sadece ses sistemi topluyor arabası için her şeyin en iyisi olsun diye tane tane parası oldukça..
    hocam tabiki söylediklerin dogru yanlış anlaşılacak birşey yok. ben sadece merak ettim tabiki hsknın hakkını verecek anfi kablo ana ünite vs. ekipmanlar lazım hatta imkan varsa aktif baglamak lazım. ama bu işin sonu yok şimdi hsk için çok kaliteli ekipmanlar aldın bu sefer diyeceksin ki elimde çok kaliteli ekipmanlar var ben gidip 500 tllik hsk mı baglayacam buna sonra hertz space isteyeceksin veya focal krx serisinde isteyeceksin dedim ya bu işin sonu yok.
    elimde süper bir ekipman yok ben anfiyi 450 tl ye aldım ve o fiyata alınacak en iyi anfi olarak düşündüm o degerleri veren bir anfi yok 450 tl ye. kagıt üzerindede olsa sonuc itibari jbl ve power serisi bir anfi tabi hertzle karşılaştırmıyorum. ama bir soundmagusun 4 ohmda 160 rms yazan anfisi ile jbl'in degerlerini karsılastırırsak jbl daha gerçekci duruyor. işin açıkcası bir mid takımına 550 tl vermek düşündürüyor. parça parça topladıgım için ve ilk defa topluyorum tam verimli olmadı. bir hsk ile kurtarabilirmiyim durumu diye düşündüm. şimdi hskdan vazgeçersek 2 şık kalıyor.

1. sıfır infinityt 6500 cx 200 tl
    2. 2.el hertz esk 165 eski seri sarı konili buda 200 tl.

ayrıca merak ettigim bir husus infinity 6500 cx 3 ohm ben bunu 4 ohmda baglayabilirimiyim ? baglayamasamda anfi 2-4 ohm çalısıyor 3 ohm baglayınca anfiye zarar verir mi ? 2 ohmda baglasam anfi 2 ohmda 160 rms veriyor gaini biraz kaçırsam kolon uçar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    cs serisini biliyorumda cx serisi hakkında fazla bilgim yok 4 ohm de olur 2 ohm de birinde daha sade yüksek ihtimal tonajları yumuşak ses alırsın diğerinde daha sert desibeli yüksek ses alırsın kulak zevkine göre değişir. müzik işi derya deniz 2 sene uzak kal 2 sene sonra deki müzik sistemi yapıyım aracıma bir bakarsın o bildiğin popüler markalar gitmiş yerlerine yep yeni markalar gelmiş.. piyasada markalarda çok hızlı sirkülasyon var..

zamanında morel ler vardı mbquartzlar vardı hala varda artık eskisi gibi kalmadı.. şimdi bam bambaşka markalar var .. ara markalar modeller oluyor kaliteli ve fiyatı uygun misal arkadaşa bir sene önce mtx den sistem yapdık hem ucuz hem kaliteli oldu.. satıcı bir parti getirmiş bir başka arkadaşa tekrar yapıcakdık adamın elinde yokdu.. dls ler bulabilirsen ikinci el falan ucuza iyidir.

mhuratboz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi Tam Olrak Böyle Bişeyden Bahsdiyorsun Sanırım Halende Üst Seviyeye Çıkmak İstiyorum.

Mesela Kısa Bi Örnek Vericek Olursam Bu İşe İlk 2 Mit Takımı Amfi Ve Bass İle Başladım Sonra Zamanla Bu Hale Geldim Hiç Anlamadan.
    Daha 2 Gün Önce Rca Kablolarını Focal Elite Altın Uç Olarak Değiştik.Hep Tek Bir Seriden Gittim.Araya Hiç Başka Marka Koymadım.
    Şunu Anladımki Bu İşin Sonu Yokkk.O Yüzden Hem Kaliteli Ses Hemde Hiç Bozmucak Bir Sistem İstiyorsanız Paraya Kıyıcaksınız Yanlış Anlamayın Sadece Söylüyorum.
    Ben FOCAL'in Distribütörünün Aracını Dinledim,Şok Oldum Resmen Diyebilirim.Bendeki Sistem Onun Daha 10da 3ü yada 4üanca Eder Belki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    96 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Böyle değil de Atölye Halil Solak'ı bi ziyaret edin, ne denilmek istendiğini anlarsınız SQ denilince

infinity altlarda güzel sesi fakat sesi açtıkça kulak tırmalıyor (benim görüşüm)
    esk nın eski serisi arkadaşın arabaya takmıştık, o tizi kıstığın vakit kurtarıyor o tırmalama durumunu. Ben olsam ESK alırdım kendi zevkime göre.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler