User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
60 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Küçük sınıf alınabilicek yeni araba

dragonflydesing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Küçük sınıf alınabilicek yeni araba

Arkadaşlar inş kısmetse haziranda yada yaz aylarında almayı düşündüğümüz annem'in ve ablamın'da kullanabileceği bir araba bakıyoruz.Fiyat olarak en fazla 35.000 liralık bir araç düşünüyoruz tabi araç iyise değişebilir.Motor olarak en fazla 1.6 hacimli,genişlik olarak ise bayanların kullanabileceği büyüklükte olsun,istenildiği zaman ailecek'de binilebilincek bir araç bakıyoruz.Donanım olarak dolu modelleri tercih ederim,otomatik vitesi çok çok iyi ise otomatik düşünürüm onun haricinde manuelciyim motor olarak elbette kaliteli,güçlü ve problem çıkarmayan bir motor tercih ederim.Sizlerinde görüşlerinizi almak istiyorum.

Benim aklımdaki modeller;

-(2009-2010) Honda City 1.4 ES

-(2009-2010) Ford Fiesta 1.4 Titanium

-(2009-2010) Chevrolet Cruze 1.6 LS Plus

-(2009-2010) Honda Jazz

-(2009-2010) Mazda 3

-(2010) Citroen C3

Sizin önerileriniz veya görüşleriniz nelerdir ?

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polo yu gittim test ettim sıfır arabanın heryerinden ses geliyordu

Fiesta hoş ama aşırı küçük diğerleri hakkında bilgim yok

ayrıca polo çok boş donanım yok
    Livestrong

Ludacris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuruz büyük değilmi ya

C4-Micra-307-207 -A3
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? ama senın spec bıraz farklı.. ben stı alırım keyfımın kahyası mısın?)
    ....05412424032

Killah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dış görünüm fiesta, iç kalite görünüm polo
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski arabacilardan kim kaldi, Vaktinde saatimi satsam vtec aliodum, Simdi satsam sifir iki type r alirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Livestrong Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    polo yu gittim test ettim sıfır arabanın heryerinden ses geliyordu

Fiesta hoş ama aşırı küçük diğerleri hakkında bilgim yok

ayrıca polo çok boş donanım yok
    evet,bir arkadaşımda var yeni polo'dan,her tarafından ses gelmiyordu fakat koltukları çok rahatsızdı,motor eskisi gibiydi torku düşük düz yolda ise belli bi devirin üstünde performans gösteriyor 5. viteste belli bi noktadan sonra gidemiyor araç fakat tasarımı biraz cazibeli duruyor.

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi arada hem C segmenti hemde B segmenti ortaya karışık bir liste olmuş.

C segmentinde seçtiğiniz araçlar (Cruze ve M3) genel yapı olarak güzel araçlar fakat ikinci elleri sıkıntılı. Açıkçası ben hala 4 ileri otomatik şanzımana sahip bir C segmenti aracı kullanmak istemem üstelik yeni kasa diye çıkan bir araç ise bu (m3 den bahsediyom), Cruze de tamamiyle opel'in alt yapısını kullanıyor beklediğimden üstün bir araba olarak nitelendirebilirim.

Civic önermem mesela, bayan kullanacağı için. Boyutları küçük olsa da saçma salak konsol tasarımı yüzünden sanki E segmenti araç kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Keza Cruze'nin de çok küçük kalacağını sanmıyorum ve bayan kullanacaksa pek önermem.

B segmentini çok araştırmıştım araç almadan önce bir detaya ineyim isterseniz,

Polo donanım bakımından çok kötü, sadece klima-abs-2 hava yastığına sahip. Sadece VW markası diye, azıcık iç mekanı kaliteli plastiğe sahip diye, ve "yılların Polosu yaw daş gibi arabadır" diye o parayı vermek bence akıl karı değil kimse kusurabakmasın. Dizel dsg lisini almaya gidiyorum bana şubattan önce teslim yok derlerse ben bir daha vw alırken düşünürüm açıkçası (araba çıkalı 1 hafta olmuş nerde bu araçlar)??

Fiesta güzel seçenek fakat 1.4 seçeneğinde 4 ileri otomatik şanzıman sunuluyor ve yakıt tüketimi artıyor (gerçekten tüketim yüksek). İç mekan olarak konsol yapısı itibariyle dar, fakat onun haricinde donanım yol tutuş genel kalite sınıfı için ideal seviyede bir araç. İç hacim-fonksiyonellik ve performans bakımından beklentileriniz üst seviyelerde değilse bu aracı önerebilirim.

Jazz ise benim almaya niyetli olduğum bir araçtı şehir içi kullanım için, eski kasasını 6 sene dere tepe dümdüz kullandık ve bize rağmen tık dememiş bir araç olmasından ötürü oluşan sempatiyle yeni kasasını almaya karar verdik. Fakat sıfır araç stoğu olmamasından ve istediğimiz renk gelmediğinden ötürü civic aldık.

İç mekan fonksiyonelliği, donanımı, iç hacmi (buna bagaj hacmi de dahil) şu anda C segmenti araçlarıyla kapışacak seviyede bir araç. Şöyle bir örnek vereyim, bagaj hacmi şu anda Golf VI den daha geniş bir araç, iç hacmi de daha geniş. B segmenti bir araç olmasına rağmen şaşırtıcı bir iç hacmi var.

Jazz'da kullanılan motor aslında eski kasa ile aynı sadece üst kapak emme manifoldu gibi şeyler değişti. Alt bloktaki kronik problemler (piston eteklerinin uzun olmasından ötürü soğuk motorda oluşan piston slap gibi) giderildi, ve alt blok orjinaline sadık kalınarak geliştirildi (hafifletilmiş parçalar vs). Sanırım start-stop sistemine sahip olan yaris haricinde, sınıfının hala en ekonomik motoruna sahip bir araç.

Ben yeni jazzın tek dezavantajının kullanılan yarı otomatik şanzıman olduğunu düşünüyorum. Maliyeti azaltmak için kullanılıyor olması bence büyük bir eksidir, eski kasadaki CVT şanzımanı kullansalar çok daha konforlu bir kullanım sunar hale gelebilirdi. Fakat diğer yarı otomatik şanzımanlarla kıyaslamak gerekirse Mitsubishi'nin AMT siyle birlikte en iyilerden biridir diyebilirim, ki zaten AMT ile aynı mekanik alt yapıyı taşımaktadır.

Yeni jazzda beni cezbeden en önemli şey donanımdı, cam tavan-8 hava yastığı-esp-elektrikli aynalar ve yağmur sensörü gibi bir üst sınıf araçlarda bile bulunmayan donanımlar var. Mesela civicte yağmur sensörü ve elektrikli aynalar yok öyle anlatayım en fullünde bile yok. Düşük donanımda bile 8 hava yastığı ve esp standard olması bence çok iyi.

City'de ise tam otomatik şanzıman var benim bildiğim, vites geçişleri yumuşaktır ama tüketim jazza göre daha yüksektir. Eski kasa city rezaletinden sonra hala ısınamadım ne yalan söyleyeyim.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jazz donanım açısından daha tatminkar olur diye düşünüyorum fiyat orantısında

cruze biraz büyük sanki
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuruz büyük değilmi ya

C4-Micra-307-207 -A3
    Cruze sevdası bende bide babamda var ondan ekledim listeye C4 eskidi artık,Micra olabilir ama yeni micraları beklerim eğer micraya karar verirsek,Peugeot sevmiyorum,bir arkadaşımda 308 vardı başına biraz dert açmıştı,a3 olabilir düşünmem lazım.

Killah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A3'e verilen para benim gözümde sokağa atılan paradan farksız. Sırf marka farkı yüzünden bu kadar fiyat oynamaması lazım aynı şase aynı motora sahip olan Golf ve Leon ile arasında.
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski arabacilardan kim kaldi, Vaktinde saatimi satsam vtec aliodum, Simdi satsam sifir iki type r alirim

DogukanB
    Misafir
    35 lirayı poloya verirken hata mı yapıyorum diye düşünmiceksen kesinlikle polo.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Polo'yu kaldırdım listeden başka önerileriniz.

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    CRuze bu sınıfta değilki ama bu sınıfın üstünde olduğu için aradaki en iyi araç cruze ama küçük sınıf düşünürseniz tavsiyem:

Ford Fiesta 1.4 Titanium yada c3->yeni olduğu için avantaj ve dezavantajları var ama tipi güzel.

Ludacris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi arada hem C segmenti hemde B segmenti ortaya karışık bir liste olmuş.

C segmentinde seçtiğiniz araçlar (Cruze ve M3) genel yapı olarak güzel araçlar fakat ikinci elleri sıkıntılı.
    m3 derken

Arkadaşım curuzz al bence madem sevgi saygı var içine sinen bişey olsun bencede hoş bi araç kırmzı olur beyaz olur kırmızı olur al olur Türk bayrağındaki renklerden olan Kırmızı olur yani alıyosan kırmızı al. al derken satın almak anlamında Kırmızı olan al değil
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? ama senın spec bıraz farklı.. ben stı alırım keyfımın kahyası mısın?)
    ....05412424032

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    c3 e bakmıştım ilk zamanlarında sitesine sanırım hiç bir pakete arka camlar otomatik degil baktıgımda 6 farklı motor seçenegi vardı 4 dizel 2 benzinli
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    C3 (10krktr)
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    C3 hakkında hiç yorum yapmadım,

Yeni çıkan fransız araçlarının kasasını alırken 1 kez daha düşünün, benden bir öneri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 titanium fiesta olabilir.

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abime yeni polo aldık 1.4 benzinli, iç mekan güzel ama araba gitmiyor resmen ayrıca arka koltuklar inanılmaz dar. hiç rahat değil. micra'nın yüzü çok eskidi alınmaz, yeni kasası ne zaman geliyor bilmiyorum ama yakınlarda gelecekse beklenebilir güzel arabadır. fiestaya hiç ısınamadım ben olsam bakmazdım yaris bakın derim ben 1.3 benzinlisi 101 beygir 6 ileri, donanımı da güzel. 1.4 dizeli de 90 beygir 205 tork iyi gider iyi durur içi rakiplerine göre geniştir şehiriçi-şehirdışı kullanımı çok kolay bir arabadır

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    küçük otomatik diyince aklıma jazz geliyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)