User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2004 jazz a/t vs 2005 colt 1.3 a/t

aleeco
    Misafir

Post 2004 jazz a/t vs 2005 colt 1.3 a/t

arkadaslar sizce 2004 jazz automatic mi yoksa 2005 colt automatic mi tercih edilebilir
    iki marka/model arasinda kaldik fiyatlar ayni ama gerek 2. el gerek yedek parca geekse yakit sarfiyati olarak dusunduruyor...
    ben hondamdan memnunum o yuzden daha sempatik geliyo ama mitsubishi kullnan arkadaslarinda fikrini almak istedim
    simdiden tesekkurler

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkisi de tercih edilir, hangisini daha uygun fiyata bulursanız.

Jazz CVT, Colt AMT yarı otomatik şanzımana sahip.

Colt biraz daha iyi gidiyor kullandığım kadarıyla söylemem gerekirse. CVT modundayken Jazz hiç yürümüyor ve tamamiyle ekonomi odaklı çalışıyor. 7-speed mode'a alırsanız daha atak bir kullanım sunuyor, vites oranlarını acayip kısa ayarlıyor zaten bu sebeple iyi gidiyormuş gibi "hissettiriyor".

Ama Jazz konfor bakımından daha başarılı, CVT şanzımanın bu konuda rolü büyük.

Yakıt konusunda Jazz 1.0-1.6 litre arasında dünyanın en ekonomik benzinli motoruna sahipti bu seneye kadar. Ancak bu sene (8 sene sonra sanırım) Toyota Yaris'le start-stop sistemini kullanarak Jazz'ı geçebildi. Colt bu konuda biraz daha savurgan ama çok değil o da ekonomik bir araç.

İç mekan genişliği ve pratikliği açısından Jazz çok iyi. Şehir içi kullanım rahatlığı falan gerçekten etkileyici, direksiyonu çok hafif, gaz tepkisi iyi ve şehir içinde "seri" bir araç olabiliyor.

Colt'u o kadar uzun dönem kullanmadım ama, içi daha dar. Bir de koltuk sistemi o kadar pratik değil.

Jazz'da arka koltukta otursanız bile ön koltuğun ayarını yapabiliyorsunuz mekanizma ile. Ayrıca arka koltukların minderleri katlanabiliyor. Bagaj hacmi Golf ile eşit 385 litre sanırım.

Yol tutuş bakımından Jazz direk kötü. Colt biraz daha iyi bu konuda.

Jazz'ın yegane kronik problemi arka poryalarıdır. Serviste parçalar çok pahalıdır (ben aldığımda 396 tl idi tanesi), ama dışarıda daha ucuza bulunabilir hatta çok daha ucuza. 40-50000 km civarı bu problemi çıkarır.

Dikkat edilmesi gereken tarafı, şanzıman yağının orjinal CVT yağıyla 2 sene ya da 40.000 km de bir kuralına uyularak değişmiş olması. Honda'dan anladığını sanan ustalar her an bu şanzımana klasik atf otomatik şanzıman yağını koyabilir, dikkat etmek lazım.

Jazz özellikle CVT ise inanılmaz çabuk satılıyor ve piyasa fiyatları acayip yüksek. Manuel vitesler zor satılıyor. Colt ise satışta biraz daha zorlar ve daha ucuza gider.

Şimdilik düşündüklerim bunlar.

aleeco
    Misafir
    cok cok tesekkur ederim
    duymak istediklerim bunlardi zaten sende de colt vardi galiba objektif bi yorum aldim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende Jazz vardı 83.000 km 4 sene kadar "dere tepe" fark etmeksizin kullandım. Amacına göre (hangi amaçla üretildiğini akıldan çıkarmayarak kullandığınız vakit) son derece "başarılı" bir araç. Ama asla C segmenti konforunu-donanımını-performansını beklememek gerek. Bunları beklediğiniz vakit B segmentinde hangi aracı kullanırsanız kullanın hayal kırıklığı yaşıyorsunuz.

Colt yakın bir arkadaşımda vardı. O kadar uzun süre kullanma fırsatım olmadı ama kullandığım kadarıyla "genel" bir bilgim oluştu. Fark ettiyseniz uzun dönem hakkında Colt için yorum yapmadım (çıkarabileceği sorunlar vs..) çünkü Jazz kadar kullanmadım.

EDIT: Ya ben böyle hep edit yapıyorum imla hatası falan düzeltiyorum, yanlış anlaşılma olmasın.

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dikkat edilmesi gereken tarafı, şanzıman yağının orjinal CVT yağıyla 2 sene ya da 40.000 km de bir kuralına uyularak değişmiş olması. Honda'dan anladığını sanan ustalar her an bu şanzımana klasik atf otomatik şanzıman yağını koyabilir, dikkat etmek lazım.

şanzımana iyi baktıktan sonra jazz diyorum.

aleeco
    Misafir
    fikirler ici teskurler arkadslar

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski Jazz sahibi olarak Jazz diyorum. Sorunsuz, triptronik olmasına rağmen az yakan masrafsız bir araç. Üzmez sizi.

aleeco
    Misafir
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski Jazz sahibi olarak Jazz diyorum. Sorunsuz, triptronik olmasına rağmen az yakan masrafsız bir araç. Üzmez sizi.
    saol kardesim

ocean0636 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Colt'a binmedim ama jazz bence parasını beklentiler doğrultusunda hakediyor..

Oğuzhan Ç. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende Jazz Diyorum =)

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    bence jazz daha güzel
    fiyatlar ne alemde
    Built to fall....

aleeco
    Misafir
    fiyatlar normalde biraz farkli jazz daha pahali ama bitane duses bulmustuk onu da begenmedik arabanin her yeri bozulmus orj bisey kalmamis
    simdi yine arastimaya devam kiz arkadasim icin bakiorum bakalim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer uygun fiyata elite modeli düşerse kaçırmayın derim. Birde jazzın düşük kmlisini bulmak çok mümkün. Sakın yüksek kmli almayın. O kadar çok az kmli varken yüksek kmli almaya gerek yok

aleeco
    Misafir
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer uygun fiyata elite modeli düşerse kaçırmayın derim. Birde jazzın düşük kmlisini bulmak çok mümkün. Sakın yüksek kmli almayın. O kadar çok az kmli varken yüksek kmli almaya gerek yok
    eyw. kardesim dikkatli arastiriyoruz oyle her arabaya bakmaya bile gitmiorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aleeco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fiyatlar normalde biraz farkli jazz daha pahali ama bitane duses bulmustuk onu da begenmedik arabanin her yeri bozulmus orj bisey kalmamis
    simdi yine arastimaya devam kiz arkadasim icin bakiorum bakalim
    Kesin o benim sattığım arabadır

aleeco
    Misafir
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesin o benim sattığım arabadır
    beylikduzundeydi bu hafta sonu baktim
    adamlar oyle resim cekio ki sanirsin leventte residance satio arabaya bi baktim sahibindende duran o degil sadece rengi ve plakasi ayni :d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aleeco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beylikduzundeydi bu hafta sonu baktim
    adamlar oyle resim cekio ki sanirsin leventte residance satio arabaya bi baktim sahibindende duran o degil sadece rengi ve plakasi ayni :d
    Temizine çok uçuk fiyat istiyorlar ya, bence 2004-2005 model bir B segmenti araca 20.000 Tl ve üstü rakamları vermek israftır. Şaka değil hala bu fiyatları çekiyorlar utanmadan.

Sırf bu sebepten bile Jazz haricinde diğer alternatiflere de bakardım. Colt ve 1.2 otm micra mantıklı alternatifler.

aleeco
    Misafir
    Temizine çok uçuk fiyat istiyorlar ya, bence 2004-2005 model bir B segmenti araca 20.000 Tl ve üstü rakamları vermek israftır. Şaka değil hala bu fiyatları çekiyorlar utanmadan.

Sırf bu sebepten bile Jazz haricinde diğer alternatiflere de bakardım. Colt ve 1.2 otm micra mantıklı alternatifler.
    micra istemio begendiremedim colt istedi zorda olsa jazz alternatifini kabullendirdim o da curuk cikti bence de o paralar ciddi paralar herkesin arabasi kendine kiymetlidir ama o paralar gercekten cok para

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ben 23.500e verdim valla 55.000de elite modeliydi 2005 model

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)