User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: mini cooper s 2003-2004

timmaah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question mini cooper s 2003-2004

arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi 2003 yada 2004 olmak şartıyla uygun temiz mini bakınıyorum ama bu araçlar hakkında çok bi bilgim yok açıkçası
    bunların + ları - leri nelerdir?
    ne gibi sorun çıkartırlar?
    yakıt / performans ilişkisi nasıldır?
    kronik sorunları varmıdır?
    servisi iyi midir?
    parçaları temin etmek zormdur? vs. vs. yardımcı olursanız çok sevinirim.

alternatif araba olarak da 1999-2001 makyajlı bmw 5.20 gibi bişeler olabilir hangisini tercih etmeliyim sizce?
    no car no fakin fuel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok mu şu arabalardan annayan yau??
    no car no fakin fuel

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alternatif biraz ilginç olmuş

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mcs vs bmw

mcs nin tarihini okuyacak onlarca adam var sitede de sen bence öncelkle ne tarz bir araç aradığına karar ver

TYPERHAKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mini,bmw ne alakası var anlamadım,herhalde pek ciddi bulunmadı isteğin.

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam,

Bende 2003 model bir Mcs var. Arabada ne kaza nede boya var. İlk sahibi çok yakınen tanıdıgım bir işadamıydı ve keyfen araba 2. arabasıydı. Dolayısıyla ben ondan gözüm kapalı olarak aldım.

Benim arabada ekstra olarak Alta %17 kasnak, superchips, Alta CAİ ve eibach helezonlar var.

Bu aralar satma düşüncem vardı. İstediğim rakamda anlaşabilirsek konuşuruz.

Araba avatarda gözüken arabadır. Sarı , tavan beyaz bir arabadır. Türkiye'de bu renge sahip tek S'dir.

Performans bu haliyle oldukça tatminkardır. Ama bu tabiki göreceli bir kavram. Eklediğim bir video var o linkimi seyrederek bir fikir sahibi olabilirsin.

Yakıt, şehiriçi en az 10 lt yakarsın. Benim genel ortalamam 11 civarı. Basarsam söylemiyorum zaten.

Başka merakın varsa yazarım.
    Merak ettiklerin varsa konuşuruz.
    Ali Can Calis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar iki arabayı kıyaslamıyorum tabi ki de bugüne kadar hep honda kullandım vtec turbo vtec tayyar 1.4 ies mini annamadığım bi araba tip olarak hoşuma gidiyo sadece almışken de "s" ini alayım dedim fakat anlamadığımı söledim yardım istedim hangi arabayı alcağıma tabiki ben karar vericem alternatif demedeki sebepte asıl bmw 5.20 alıp dıştan çıtır bi turboyla 0.5-0.6 barlarda kullanmaktı sonradan cooper mı olsa acaba dedim sadece sorduğum soruların cevabını arıyorum sizden ikisi arasında bi bağlantı kurmanız değil yani dileğim illaki sitede cooperdan anlayanlarda vardır diye yazdım ne bu şiddet bu celal??
    no car no fakin fuel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alicancalis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam,

Bende 2003 model bir Mcs var. Arabada ne kaza nede boya var. İlk sahibi çok yakınen tanıdıgım bir işadamıydı ve keyfen araba 2. arabasıydı. Dolayısıyla ben ondan gözüm kapalı olarak aldım.

Benim arabada ekstra olarak Alta %17 kasnak, superchips, Alta CAİ ve eibach helezonlar var.

Araba avatarda gözüken arabadır. Sarı , tavan beyaz bir arabadır. Türkiye'de bu renge sahip tek S'dir.

Performans bu haliyle oldukça tatminkardır. Ama bu tabiki göreceli bir kavram. Eklediğim bir video var o linkimi seyrederek bir fikir sahibi olabilirsin.

Yakıt, şehiriçi en az 10 lt yakarsın. Benim genel ortalamam 11 civarı. Basarsam söylemiyorum zaten.

çok teşekkür ederim ilgin için performanstan çok bi beklentim yok sanırım aşağı yukarı headırs egsozlu bi vteckle hemen hemen aynıdır.benm kafamı kurcalayan yedek parça servis kronik problemler ve çözümleri gibi ilk baştada yazdığım sorular alma konusunda bi tatminkarlık oluşursa aklımda ki çünkü çok yabancıyım bu arabaya o zman araç için de görüşürüz inş.
    no car no fakin fuel

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cooper s Anlatılmaz Yaşanır..Yani çok güzel ve tatmin edici bir araba..Parçaları pahalı olsada sonuçta alman kalitesi...
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timmaah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar iki arabayı kıyaslamıyorum tabi ki de bugüne kadar hep honda kullandım vtec turbo vtec tayyar 1.4 ies mini annamadığım bi araba tip olarak hoşuma gidiyo sadece almışken de "s" ini alayım dedim fakat anlamadığımı söledim yardım istedim hangi arabayı alcağıma tabiki ben karar vericem alternatif demedeki sebepte asıl bmw 5.20 alıp dıştan çıtır bi turboyla 0.5-0.6 barlarda kullanmaktı sonradan cooper mı olsa acaba dedim sadece sorduğum soruların cevabını arıyorum sizden ikisi arasında bi bağlantı kurmanız değil yani dileğim illaki sitede cooperdan anlayanlarda vardır diye yazdım ne bu şiddet bu celal??
    Cooper'larda en cok sorun olabilecek yerler, ön amörtisor kulelerinde şiddetli darbelerden dolayı mantarlaşma ama 150-200 tl'lik bir masrafı olur. Bende cok sukur birsey yok, biraz kullanma ile ilgili.

Onun dışında en belirgin sorun direksyon pompasıdır.

Motora gelirsek. Motor aşırı yüklemelerde çabuk ısınan bir motor. Uzun süreli sıkıştırmalarda problem açabilecek bir motor ama tabii bilinçsiz basılırsa. İşini sağlama almak istersen bir egt, afr saati takarsın. Ben çok gazlamam zaten dersen sorun yok.
    Piyasada çok fazla buji tırnağı koparan dolayısıyla motor kıran Cooper S var. Bu sebeple en güvenli sınır 17 lik kasnak. zaten 17 bence yeterli. 19/2 takanlar bile var ama o zaman ya çok dikkatli olucan yada motora komple giricen.

Onun dışında bence çok aşırı zevkli bir araba. Bu fiyatlara alabileceğin ve bu kadar dikkat çeken başka bir araba ben bilmiyorum.

Aklıma ilk gelen bunlar, başka sormak istedigin olursa sorarsın.
    Ali Can Calis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bı arkadasım vardı benım zamanında kendısıne lotus esprıt arıyordu temızını bulamadı as250 aldı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bı arkadasım vardı benım zamanında kendısıne lotus esprıt arıyordu temızını bulamadı as250 aldı...
    arkadasının ruhu ameleymiş
    Ali Can Calis

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi 2003 yada 2004 olmak şartıyla uygun temiz mini bakınıyorum ama bu araçlar hakkında çok bi bilgim yok açıkçası
    bunların + ları - leri nelerdir?
    ne gibi sorun çıkartırlar?
    yakıt / performans ilişkisi nasıldır?
    kronik sorunları varmıdır?
    servisi iyi midir?
    parçaları temin etmek zormdur? vs. vs. yardımcı olursanız çok sevinirim.

alternatif araba olarak da 1999-2001 makyajlı bmw 5.20 gibi bişeler olabilir hangisini tercih etmeliyim sizce?
    2005 öncesinde direksiyon pompaları sorunludur.. şans işi biraz hepsinde değil
    ön takımda rotiller ve kule takozları biraz hassastır çukurlara filan dikkat etmek iyi olur.. zaten orjinali bile sert yay vs ile biraz daha risk artıyor ama dikkatli kullanıldığı sürece bir sorun yok
    karter contasından terletme yapar can sıkıcı derecede değil bi sorun teşkil etmez ama yüzde 90ında vardır bu
    göğüsten konsoldan varsa özellikle sunrooftan tıkırtılar gelir..
    kimisinde cam krikoları sorunlu olabiliyor arada takılma yapabiliyor..
    radyatör kabının kapağının contası sıkıntılıdır dikkat edilmezse birazcık masraf açabilir

bilinçsiz kullanılmadığı sürece motorunda sıkıntı yapıcak birşey yok ufak tefek şeyler var aklıma gelenleri yazdım.. normal her arabada olabilecek sıradan şeyler yani ufak parçalarla güzel güçler alınabilir ama 220 230hp üstü için biraz masraf gerekebilir alican abinin dediği gibi çok ısınan bi motoru var yağ sıcaklığını takip etmek ve bi egt saati edinmek faydalı olur eğer standart kullanılmayacaksa..

yakıt olarak kullanıma çok bağlı.. sakin kullanırsan şehir içi 8-9 civarına inebilirsin ama karma da 11-12 lt civarı benim ortalamam.. gazlayarak bi depo 200km de bile bitebiliyor uzun yolda 6 lt yakarsın sabit gazda biraz azimle

servis olarak birşey diyemem o şehirleri bilmiyorum ama yedek parça fiyatları bmw ye göre ucuz bence normal yani fiyatları ve kolaylıkla bulunur ben sıkıntı çekmedim şimdiye kadar..
    şimdilik aklıma gelenler bunlar
    YouTube
    DR.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok teşekkürler cooperlarla ilgili bulabildiğim diğer konuları da okudum maşallah hepsinde zaten aktif olarak yazılarınızı da gördüm niyetim alıp standart binmek gerçi hep aynı niyetle başlayıp sonu allah ne verdiyse girmekle bitiyo
    anladğım kadarıyla biraz nazik arabalar kullanım açısından yakıt olarakda aman aman abartı bi yakıtı yok peki bu Alta %17 kasnak ve superchips/komple beyin bi problem teşkil ediyomu ilerleyen zaman da? alınına tahmini güçler nerelerde? yakıtı ne kadar etkiliyor?
    başka bi konuda beyinle ilgili takılmadan önce sanırım arıza lambası yakıldığından falan bahsedilmiş ve etanol tankı falanda vardı gerçi sanırım onda ama 270hp gibi bi dynosu vardı sanırım..
    no car no fakin fuel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cooper'larda en cok sorun olabilecek yerler, ön amörtisor kulelerinde şiddetli darbelerden dolayı mantarlaşma ama 150-200 tl'lik bir masrafı olur. Bende cok sukur birsey yok, biraz kullanma ile ilgili.

Onun dışında en belirgin sorun direksyon pompasıdır.

Motora gelirsek. Motor aşırı yüklemelerde çabuk ısınan bir motor. Uzun süreli sıkıştırmalarda problem açabilecek bir motor ama tabii bilinçsiz basılırsa. İşini sağlama almak istersen bir egt, afr saati takarsın. Ben çok gazlamam zaten dersen sorun yok.
    Piyasada çok fazla buji tırnağı koparan dolayısıyla motor kıran Cooper S var. Bu sebeple en güvenli sınır 17 lik kasnak. zaten 17 bence yeterli. 19/2 takanlar bile var ama o zaman ya çok dikkatli olucan yada motora komple giricen.

Onun dışında bence çok aşırı zevkli bir araba. Bu fiyatlara alabileceğin ve bu kadar dikkat çeken başka bir araba ben bilmiyorum.

Aklıma ilk gelen bunlar, başka sormak istedigin olursa sorarsın.
    teşekkürler
    no car no fakin fuel

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok teşekkürler cooperlarla ilgili bulabildiğim diğer konuları da okudum maşallah hepsinde zaten aktif olarak yazılarınızı da gördüm niyetim alıp standart binmek gerçi hep aynı niyetle başlayıp sonu allah ne verdiyse girmekle bitiyo
    anladğım kadarıyla biraz nazik arabalar kullanım açısından yakıt olarakda aman aman abartı bi yakıtı yok peki bu Alta %17 kasnak ve superchips/komple beyin bi problem teşkil ediyomu ilerleyen zaman da? alınına tahmini güçler nerelerde? yakıtı ne kadar etkiliyor?
    başka bi konuda beyinle ilgili takılmadan önce sanırım arıza lambası yakıldığından falan bahsedilmiş ve etanol tankı falanda vardı gerçi sanırım onda ama 270hp gibi bi dynosu vardı sanırım..
    pek nazik denemez aslında yani en azından ben öyle kullanmıyorum ama bakımlara dikkat edildiği sürece kolay kolay masraf çıkarmaz
    ben s.chipsi beğenmiyorum fazla.. kullanıp sorun yaşamayanlar da var ama yaptırıp buji eritenler vs de var şu an ben halen std yazılımla kullanıyorum ve bi sorun yok özgün o dediğiniz arabaya hks fcon beyin bağladı gayette başarılı oldu
    17 kasnak yaklaşık 15-20hp civarı bi güç veriyor.. birşeyler yapacaksanız headers farz bu arabaya yakıtı çok fazla etkilemiyor ben şu an bi depo ile 450km gidiyorum şehiriçi karma ilk aldığımda da 520 civarındaydı depo 55lt..
    arıza lambasını 1.4 bar üzerinde yakıyor ki o da 17 lik kasnakla olmaz.. krank kasnağını da %2 vs ile değiştirirseniz yakma ihtimali yüksek ki bence gereksiz bir uygulama tank da methanol kit soğutma amaçlı bende de var aynısı.. ic çıkışından içeri su/meth karşımı basılıyor ki ben sadece suyla kullanıyorum şu anda.. o da baya faydalı bi uygulama
    YouTube
    DR.ECU

y@sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2003 - 2004 minilerde direksiyon pompası arızası çıkma olasılığı vardır 2005 ve üstlerinde bu sorun daha aza indirilmiştir..

bakımları düzgün yapıldıkça bir masraf çıkarcağını düşünmüyorum zaten yakın çevremde full stock kullananlar mevcut gayet mutlu huzurlu biniyorlar araçlarına

çok fazla abartıya kaçmadan yapılabilecek tatlı modlarla gayet tatminkar olacaktır..

cai,egzoz,headers,kasnak gibi bu arada bende yektaya katılıyorum superchıps tavsiye etmiyorum sorun çıkarmayanlarıda mevcuttur zaten bu dediğimiz modlarda orjinal yazılım yeterli olucaktır..

kullanımı gayet zevklidir yol tutuşu diğer araçlara göre fazlasıyla iyidir 4 teker 4 köşede denge olayı

yakıtı stock miniS için sanırım şehir içi 9 - 11lt arası kullanıma göre değişir diye düşünüyorum..Benim minim hiç normal yakmadı ondan stockları pek bilemiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı y@sin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2003 - 2004 minilerde direksiyon pompası arızası çıkma olasılığı vardır 2005 ve üstlerinde bu sorun daha aza indirilmiştir..

bakımları düzgün yapıldıkça bir masraf çıkarcağını düşünmüyorum zaten yakın çevremde full stock kullananlar mevcut gayet mutlu huzurlu biniyorlar araçlarına

çok fazla abartıya kaçmadan yapılabilecek tatlı modlarla gayet tatminkar olacaktır..

cai,egzoz,headers,kasnak gibi bu arada bende yektaya katılıyorum superchıps tavsiye etmiyorum sorun çıkarmayanlarıda mevcuttur zaten bu dediğimiz modlarda orjinal yazılım yeterli olucaktır..

kullanımı gayet zevklidir yol tutuşu diğer araçlara göre fazlasıyla iyidir 4 teker 4 köşede denge olayı

yakıtı stock miniS için sanırım şehir içi 9 - 11lt arası kullanıma göre değişir diye düşünüyorum..Benim minim hiç normal yakmadı ondan stockları pek bilemiyorum
    teşekkür ederim bilgilendirme için
    no car no fakin fuel

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam,

fiyat için pm atarmısın?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)