Bu aralar kendime araba bakıyorum. Artık arkadan itişe geçmek istediğim için yoğunlaştıgım modeller f30 320i ED lci ve f20 1.20i lci.
İnternette yaptığım araştırma sonucunda f30'lardan oldukça şikâyetçi sahipler var. En yaygın duyduklarim
Devirdaim arızası
Su eksiltme
Tahrik arızası
Vanos arızası
Yağ eksiltme
Titreşimli motor çalışması(tahrik arızasından sonra olmuş olabilir)
Ayrıca motorla ilgili olmasa da kapı kilit arızası(oldukça masraflı), kapı fitillerinden ses gelmesi, giderilemeyen direksiyon titremesi sorunlarını okudum.
Bu sorunların benim başıma gelmesi tabiki şans meselesi ancak asıl merak ettiğim bu sorunların çözümü var mı? Özellikle f20 120i almak istiyorum. İki araçta da aynı motor var sanırsam. Bu sebeple aynı sorunlarla f20 de de karşılaşma ihtimalim var mı?
Bir diğer sorum da okuduğum kaynaklar eski yıllara aitti. Makyajla beraber bu sorunlar tamamen çözülmüş müdür acaba?
Almak istediğim araç 2015 2016 model. F20 olursa zorunlu olarak 2015 model. Sizce alınabilir makineler mi yoksa uzak mı durmalı. Özellikle bu forumda çokça kullanan/çevresinde olan vardır diye tahmin ediyorum. Fikirlerinize çok ihtiyacım var![]()