Merhabalar , 155 lik MiTo var. Öncelikle yılda kaç km yapacağınızı belirleyin ondan sonra hesabı kitabı yapın. İstanbul şehiriçi yakıt tüketimi 7,6 litre uzun yol ortalama 110 ile 5.2 litre.. Bana göre yakıtı ciddi makul seviyede o yüzden dizelin bakım masraflarını da hesaba katarak öncelikle yapacağınız km yi belirleyin derim. Ek olarak süspansiyonları serttir açıkcası bu sertlikte bir arabayı dizel olarak düşünmezdim, dizel de alsan yakacak 6.0 litre arasında 1,6 litre fark varken ben dizele gerek yok diyorum..
Yol Tutuş.. Az önce süspansiyonlarının sert oluşundan bahsetmiştim buna bağlı olarak yol tutuş olarak yok artık dedirtir gerçekten yol tutuşu şaşırtacak düzeyde. Birçok araç ile kıyas yapabilirim bu konuda özellikle merak ettiğin bir marka/model var ise pm atabilirsin. Ama özetle şöyle söyliyeyim bir polo gti/ibiza cupra dan misli misli iyi yol tutuyor..
Frenler aynı şekilde başarılı gayet güven veriyor zaten şuan tam hatırlayamadım ama 320mm disk olması gerekiyor. Bu arada dizellerin diskleri daha küçük.. Qv versiyonunda orjinal 4 pistonlu brembo fren sistemi mevcut..
Performans olarak her türlü yüzünü güldürür. Stock olarak zaten trafikteki çoğunluktan hızlısın, fakat downpipe yazılım falan yaparım dersen stage 1 de 190hp oluyor.. Motor içi 250-60hp seviyesine kadar sıkıntısız tabiki bunun için turbo büyütmek lazım malesef vl36 nın nefesi yetmiyor oralara. Bu arada Qv stage 1 de 200+ hp oluyor
Kronik olarak MiTo ve Giu Alfadan beklenmeyecek düzeyde iyi. Kulağa komik geliyor ama şuan piyasadaki birçok arabadan daha sorunsuzlar.. Kısacası üzmez.
Bilmiyorum içine bindin mi ama iç mekan olarak gayet yeterli. 191cm 120kg arkadaşım rahat rahat kullanabiliyor
Alfa DNA sistemi başarılı, modlar arasında araç ciddi derecede fark ediyor, bu değişimi diğer markalardaki sport tuşu/ spor modu gibi düşünme çok daha bariz direksiyonundan süspansiyonuna kadar.. turbonun Barı dahi açılıyor dynamic modda..
Tarz.. Araç her ortamda kendisine baktırıyor kesinlikle dikkat çekici.. En güzel yanı da apaçisi olmayan bir araç, alternatifleri düşünüyorum genç adamsın gerçekten o araçlara göre saygın.. Özellikle bayanların ilgisini çok çekiyor. Ek olarak olduğundan pahalı duruyor arabaya binen bayan arkadaşlar/otomobil ile ilgilenmeyen erkek arkadaşlar tahmin yaparken piyasasının en az 20k üstünü söylediler hep fiyat olarak..
Zayıf yanı ise tabiki 2. Eli, tabiki bir piyasa arabası gibi gitmez 2. Elde ama temiz arabalarda gerçekten ilanda fazla durmuyor hatta ilana bile düşmediği oluyor.. Bu arada 2. Elde en yavaşı 1.6 jtd dir. Performans isteyen 155 lik veya Bütçe elveriyorsa Qv alır ekonomi isteyen ise 1.3 dizel alır hem 1.3 ler 1.6 lara göre daha modelli daha sonra geldiler..
Bence fiyat/performans oranınında çok başarılı.. Genç adamsın karı-kızda lazım olur tarz da lazım olur performansda lazım olur yol tutuş/fren de lazım olur.. Milletimizdeki Alfa cahilliği olmasa zaten bugün bu paralara bu arabaları alamazdın belki dikkatini çekmemiştir bir gir 0 km fiyatına bak istersen..
Özetle.. Açıkcası bence eşek niyetine binelecek bir araç değil çünkü hem marka zaten öyle bir marka değil hemde araç öyle değil gerçekten sert bildiğin coilli araba gibi ama bunun artısından yol tutuş kısmında bahsetmiştim. Ben böyle bir arabayı performanslı beklerdim/isterdim ki zaten tercihimiz öyle oldu aradaki yakıt farkı da fazla değilken ben dizele gerek yok diyorum. Arkandan biri rahatsız ettiğinde vites küçültüp gaza dokunduğunda bunun karşılığını fazlasıyla alacaksın merak etme.. Hayırlısı olsun