User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Lada Niva Hakkında Bilgi?

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lada Niva Hakkında Bilgi?

Arkadaslar selam.
    Bi kaç gündür Nivalar hakkında araştırma yapıyorum ama tabiki de doğru düzgün bir bilgi bulamadım.
    Fiyat ve parça ucuzluğu olarak akla yatan bi araç gibi gözüküyor.
    Bazıları fiyat+performans konusunda baya iyi olduğunu,bazılarıda çok sorunlu ve zor bi araç olduğunu yazmış.
    Benim merak ettiğim; 1.7 olan bi araç karda,çamurda ne kadar iyi olabilir?
    Bazıları Nivadan indikten sonra asfaltı öpersin,yarım saat bin belin kopar vs.. bu kadar sert ve sıkıcı demiş,bazılarıda keçi gibidir herşeyi görmezden gelirsin demiş.
    Tabiiki de herhangi bir lüks aramıyoruz ama dedikleri kadar rahatsız ve kullanımı zor bi araç mıdır?
    İnternetten baktım ve 4 adet orjinal amortisörü 200 tl yazıyor bu doğru mu?
    Bu aracı aldıktan sonra,sadece iyi bir lastik takviyesi ile 3-5 kişi Uludağ gibi yerlere rahatça gidebilirmiyiz? Ne tarz modifiyeler yapmak lazım ve maliyeti nedir?
    Yenilerinde klima geldiği yazıyor internette,yakıtı nasıldır?
    Tüp taktırırsak eğer performans düşer mi,sürekli kullanılmayacağı için yine de tüp takmak lazım mı?
    Son olarak harika bi arazi şanzımanı varmış,herhangi bi kar-off road vs tecrübemiz yok şimdiye kadar.
    Bayiiden 0 mı almak lazım yoksa 2. el temiz ve donanımlı bi Nivaya güven olur mu?
    1990 modeli ve 2013 modeli arasında klima ve teyp dışında fark yok gibi duruyor.

Daha önce kullanmış kişiler ve bu aracı bilenler yazarsa çok sevinirim.
    Teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz çiftlikte kullanıyoruz 2000 model. Uzun zamandır sahibiyiz fakat çok kullanmadım çünkü nefret ediyorum . Keçi konusuna gelecek olursak kesiklikle doğru. Biz eşek niyetine kullanıyoruz neredeyse asfalta bile girmiyor , yedek parçaları çok ucuz yakıtı LPG ile bile fazla(tam deger veremiyorum ) .
    Konfor namına bir şey arama çünkü yok. Direksiyon taş gibi (yeni modeller öyle mi bilmiyorum ). Ama söyle bir durum var Uludağ'a utanmasa slick lastik ile çıkar. Asfaltta kullanılıcaksa ben tavsiye etmem ama arazide ötesi yoktur. Çok basit araba biraz bilgin varsa herşeyiyle sen ilgilenebilirsin .
    Geçtiğimiz günlerde sanzıman dağıltı , Bulgaristan'dan 150 €'ya (yanlış hatırlamıyorsam) çıkmasını getirtti bizimkiler. Performans bekletin olmasın 100 km/h hızdan sonra çok korkutucu oluyor ama arazide arazi vitesine aldığında canavar gibi gidiyor.
    Dizim kadar camurda, karda, suda kullandım hiç yolda kalmadım .

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sitesinde sıfır fiyatları yazmıyor fiyat konusunda bir şey diyemeyeceğim ikinci elleri oldukça uygun gözüküyor. alınacaksa urban versiyonu gözden geçirilebilir. ısıtmalı yan ayna, klima falan koymuşlar. 16 jantları var ve en önemlisi ek yalıtım demişler. bu bi nebze de olsa rahatsızlıkları azaltacaktır. 175 yerine 185 tabanlı lastik var bunun da muhakkak pozitif anlamda etkisi olacaktır.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi kez sağ koltuğunda 25-30 km gittim. Toros mercedes s serisi kalır yanında. Bütçen ne durumda? Araziyle işin varsa forumdaki Off road konusunda Suzuki Jimny tavsiye ediliyor bütçe düşükse.

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Niva komik bir araba, 70 80K lıralara mal olan offroad makinaları batar sen yanından tin tin geçer gidersin, hard offroad yapamazsin aşırı engebeli arazilerde ön aks çıkması gibi sorunlar var. Lpg de orj lastikleri ile 0.35 0.45 kr arasında yakıyor, daha geçen hafta bi tanesini 5 cm yükselttik, inan bana çok basit bir araba. Ön arka takım parçalarının %90ı tofaş parcaları ile aynıdır. Konfor çok yoktur, 90 kmden sonra sanki 300+ hızlarda gibi korkutuyor ama oda komik bir deneyim. Sonuçta en ufak bütçeli offroad aracı nıvadır.
    bbm pin :2B244451

most_evil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun yıllar kullandım kısaca bahsedeyim. Arazide çok iyidir Lassa ok144 lastiklerle harikalar yaratır ama aynı lastikler asfaltta zulüm olur. Basit araçtır biraz kurcalayip ogrenirseniz yolda kalmazsiniz. Yükseltmeye pek gelmez aks kırar, direksiyon serttir ama hidrolik yada soft direksiyon takila biliyor. Bendeki 1,6 92 model karburatorluydu yakıtı lpg de Şahin den az fazladır. Dif oranları değiştirilerek ve kilit takılarak tank haline gelebilir. Konfor yoktur Safkan arazi aracıdır full mekaniktir,uzun yol çekilmez. Parçaları ucuzdur ama ustası zor bulunur,zor bulunur derken her usta yapabilir ama işi bilen hem ucuza hem sağlıklı ve daha kısa sürede yapar örneğin debriyaj çatali genelde kırılır işi bilen usta şanzıman indirmeden takar 50 tl alır bir günde halleder,bilmeyen şanzıman indirir 3 günde yapar en az 300 ister gibi. Mümkün olduğunca revizyonlu olanı almakta fayda var yoksa adam edene kadar Soğuksu araçtan. Kalorifer zaten efsanesi rus aracı sonuçta. Ikinci araç olacaksa arazide tecrübe kazanmak için güzel araçtır gunlukte yorar. Nivalar bir nevi günah kecisidir,ilk başlayanlar genelde nivayla başlar ordan atlarmi burdan zıplarmi derken biyerlerini sürekli kırar bozar acemiliği atar sonra araç kötü olur. Kaportasi çürümeye fazla meyillidir. Çok karışık oldu kusura bakmayın, kısaca dilinden anlar bakımını eksik etmezsen yoldaş olur aksi halde ızdırap olur.

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parçası bedava, full mekanik, keçi gibi, konforsuz ama bir o kadar da eğlenceli bir araç. Alt takımı biraz zayıftır. Ama bakımı ve masrafı neredeyse bedavadır. Ön koltuklar özellikle eski modellerde rayları kırılır ve genellikle kaynatılır dolayısı ile koltuk yerinden oynamaz sabit kalır Kaloriferi yaz kış sıcak üfler Tüp takmazsan ocağına incir ağacını dikiverir gözünün yaşına bakmaz Lassa OK144 Lastik ile heryere korkusuzca girer çıkar. Direksiyonu kazma gibi serttir Eski tiplerinde fren sistemi o kadar dandiktir ki sert frende arabayı döndürüverir. Yenilerinde o sorunu çözmüşler. Eskilerinde distribütör kapağının içini soğuk kış aylarında nemlenir ve araba çalışmaz. Kapağı çıkarıp kurutursan çalışır. Platinleri meme yapar dikkat etmek lazım Bagaj neredeyse yoktur. Sütüne portatif port bagaj alırsan sorunun çözülür.

Kısacası hor kullanacak sık sık araziye sokup eğleneceksen tavsiye ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 dan beri takip ettiğim 3 kere almanın eşiğinden döndüğüm bir araçtır.

Her türlü parçası aşırı ucuz bu aşırı ucuzluğu yakit tüketimi ile kapatıyorlar

Niva kullanan veya sahip olmuş insanların hepsinden şu cümleyi duymamak imkansız "Bir alırken birde satarken çok sevindim"

Bana göre 6 liraya alınır Kartal Oto sanayide Kaner otomotive bırakılır 6 ile 8 milyar arası en az masraf edilir binilebilir bir hale getirilir. Eşşek diye binilir
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olum erken ödersen tabiki notun düşer adamın alacağı faize kesik atıyorsun adam seni ...kecekti ne güzel

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BiZde 5 senedir 200 model 1.7 si var evrak sorunu olduğu için sadece h.sonu ya da arazıye çıkarken biniyoruz.her türlü araziye tarlaya girip cıkmıslığım vardır 2 defa batırdım 2 si de arac alcak olduğundan askıda kaldı uludağa falan cok rahat çıkar düzgün lastıkle. Alt takımına dıkkat et özellikle salıncakla burclarına her usta alta takımından anlamıyor aslınd cok basit araclar. Parcası ucuz ama bazıları bulunmuyor. Ama tofasla uydurma bişeyler yapılıyor bizim burası nemli olduğundanmıdır bakımsız olduğundanmıdır bilmiyorum çürüme cok bzimkinde. özellikle alt taban sacı hepsınde çürüme oluyor eski arac kullanmıssan pek zorlanmazsın traktör kulllanmıssan hiç zorlanmazsın bildiğin rus traktörüdür ����
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi de benzini su gibi içer bizimki benzinli 100 tl lik benzinle 100 km yapıyor sanayi de bi niva sahibinle tanısmıstım lpgliydi onunki gazda 60 kurus yakıyor diyordu
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben alın derim.Eğer çok takıntılı değilseniz gerçekten zevkli araç.Traktörün gittiği çoğu yere gider.En son iddaya girdik.Traktör saplanmış.Çamurdan çektik çıkardık.Tabi şanzımanı diferansiyeli üzdük biraz.Eğer temizini bulursanız gerçekten zevk verir.Yakıt olayı biraz fazladır ama lpg ile gayet iyi olur.Enjeksiyonlu olanı alırsanız daha az yakar.Biraz daha iyi performansı vardır.Alırken alt takıma iyi baktırmanızı öneririm.Dingil mesafesi kısa olduğu için arazide gayet başarılıdır.Biraz dişli lastiklerle gayet güzel hale gelebilir.Parçası bol ve ucuz.Bence görsel olarak da birşey yaparsanız gayet güzel olur.Şnorkel,çelik jant,güzel lastiklerle gayet iyi görünür.Kaloriferi de efsanedir.Yaz aylarında musluğu kapatmazsanız haşlanmış yumurta olabilir.

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit:Kalorifer musluğu.

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nivanın sıfırları mı gelicek web sitesinden baktımda cidden efsane bir jip. bana göre g, defender ve wranglerla karşılaştırılır. bu dörtlü üretildiği yıldan beri hiç değişmeyen jipler. içlerinde en değişmeyeni niva. ama ona da şimdi gündüz farı, klima ve elektrikli ayna eklemişler. baya dünümüz şartlarına uyarlanmış
    Bahadır Ustaoğlu

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    renault motor seçenekleriyle 2018 yılında tekrar satışa sunulacak diye bir haber okumuştum bu gün.

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keçi gibi tırmanır deyimi tam olarak bu araçlar için söylenmiştir herhalde nivada çok enteresan bir tırmanma kabiliyeti var ancak kalite ve sağlamlık olarak bayağı zayıf araçlar.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende alıcakım birara,aldım arabayı baktırmak için,asfaltta giderken kamyonla gidiyormuş gibi ses çıkarıyor,asırı dengesiz,çok savruluyor,frenleri berbat ve performans rezalet sonra olay araziye çıkmaya geldi:Arkadan itiş amarok un daha ilk metresinde takıldığı yerin yaklaşık 250-300 metre ilerisine gittik arabanın altı sürtüyordu devrilecek kadar sağa sola yatıyordu ama hiç bir yerde takılmıyordu sonra araba stop etti ve bir baktım önden dumanlar çıkıyor hararet yapmış tüm yolu geri geri dönmek zorunda kaldık

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim ankara ara sokakları aynı bomba patlamış gibi her yer delik deşik,ince yanak lastige binenleri arabadan sogtuyodur eminim,,,her çukura düştügümde derim bu yollara bi niva şart diye,,ancak o gelir bu yolların hakkından,,,,bide suziki vitaralar var vitaralarda çok güzel

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hortlatiyorum. Su bi iki ay icerisinde bi yerden para beklentim var. Kafayi nivaya takmis durumdayim. 14 civari bi butce ayiricam geri kalani eksiklerini yaptiririm. Enjeksiyonlu modellere butce geregi bakmiyorum. Asiri bi konfor beklentim yok ara sira ayder falan gidersem araziye vururum. Yakit tuketimi konusunda herkes farkli bisey soyluyor kimi daimi 4 ceker icin gayet makul 30 kurusun altinda lpgde diyor kimisi 35 in altina ben inemedim diyor. Dikkat edilecek noktalar nelerdir ? Kullanicilari yorumlari esirgemezse sevinirim
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Enjeksiyonlu model kullanıyoruz, hayvan gibi yakıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)