Herkese tekrardan merhaba,
Şu anda kullanmış olduğum aracım 99 model A4 B5 kasa 1.9 tdi 110 hp lik model.. 230.000 km' de ve ilk sahibinden satın almıştım. Yakıt olarakta gayet uygun. 1 depo ile 1100 km yol alabiliyorum. Aracımı yakın zamanda elden çıkaracağım ve tercih olarak yine Audi grubundan gitmeye karar verdim. Bu noktada karşımda şu an için 2 seçenek mevcut. Şeçenekten öte kendi tercihim diyebilirim.
2004 A4 B6 1.9 Tdi 110 hp veya 130 hp Manuel
2002 A6 C5 2.5 Tdi 160 hp Multitronik
A4 piyasadan bulduğum bir araç. Geneli 220 ile 250.000 km dolaylarında geziyor. (Düşük kilometreye sahip olanına pek denk gelmedim.)
A6 ise gümrük çıkışlı bir araç tertemiz ve 100.000 km dolaylarında.
Her 2 araçta bütçe olarak aynı seviyede diyebilirim.
A6 donanım olarak çok şımartan özelliklere sahip fakat Multitronik şanzıman hiç tecrübe etmedim ve bu kafamda büyük bi soru işareti yaratıyor.
Öncelikle Multitronik şanzıman hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım almak isterim. Baktığım araç çok temiz vs.. fakat Multitronik ne derecede tatmin eder? Her an bir arıza korkusu ile araç kullanmakta istermiyorum..
Sonuç itibari ile 110/130'luk manuel bir A4 alıp yola devam etmek mi iyidir? yoksa daha üstün özelliklere sahip ve özellikle de kilometresi 100.000 km dolaylarında olan donanımlı, bakımlı bir A6 mı keyif verir?
Sizlerden bu konu ile ilgili yardım ve desteklerinizi rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.