aracımı yakın zamanda satmayı planlıyorum aklımda golf 4 var genel olarak kilometreleri yüksek 150000 250000 arası honda cıvıc ek kasadan sonra golf 4 tat verirmi yabancı oldugum bir araç motor km ömürleri nasıldır bilmiyorum bilgisi olan varmıdır
aracımı yakın zamanda satmayı planlıyorum aklımda golf 4 var genel olarak kilometreleri yüksek 150000 250000 arası honda cıvıc ek kasadan sonra golf 4 tat verirmi yabancı oldugum bir araç motor km ömürleri nasıldır bilmiyorum bilgisi olan varmıdır
mk4 de motor seçenegi çok hangisini almayı düşünüyorsun yazarsan daha net cevaplar gelir
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
1.6 iki tür motor var
1.si 8v sr motor, 102 hp dir, 2002 öncesi tüm golflerde ve mk4 tüm otomatik golflerde bu motor vardır. halk arasında hitler,pancar motor vs diye de çagrılır, alt devirleri fena degildir üstler zayıftır diger muadil motora göre.Dayanıklılık uzun ömür konusunda japon gibidir, taş gibidir , lpg ye uyumludur, honda kadar seri ve performanslı degildir kronik sorun yok, lpg de ateşleme problemleri çıkabilir zaman zaman bobin vs
2. si 16v 'lik motor bcb diye geçer, 2002 ve üzeri manuel modellerde kullanıldı. 105 hp dir önceki motora göre daha performanslıdır, özellikle üst devirlerde, yalnız bu tabirlerim uçar kaçar manasında gelmesin genel olarak 16v'lik motor 1.6 ies civic'den yavaştır. Yine uzun ömürlü,kronik mekanik bir sorunu yoktur, önceki motora ilaveten bir sensör vardır, ( oksijen ve egsoz ) bu yüzden lpg'de kalibrasyon iyi yapılmışsa, arıza lambası yanması durumuyla karşı karşıya kalınabilir
Alırken boğaz kelebegine baktırın rölanti dalgalanmasına neden olabilir,kelebek kritik nokta bu arabada,donanımları zaten biliyorsundur ya da kolayca öğrenebilirsin farkları, direksiyon simidi, iç kapı üzeri tutamaç vites topuzu el freni deformasyonu söz konusu olabiliyor ,dikkat etmek lazım alırken. Varsa detaylı soruların, burdan ya da p.m atabilirsin.
Edit :
Donanım konusunda öğrenebilirsin dedim ama içim rahat etmedi karışık noktaları yazayım golf karışık çünkü biraz
pasific modeli 2003-2004 modellerdir ve 16 V 105 hp dir manuelleri.
comfortline ise 98 yılından itibaren başlar. 99 00 01 modellerde motor 8 V ve 102 hp dir
99 00 01 modellerde manuel klima vardır 01 lerin yarısından sonrasında ise dijital klima vardır
2001 in yarısından sonra üretilenlerde ise tüm dijital klimadır comfortline modelller için diyorum bunu.
02 öncesi comfortline golf ler de 4 hava yastıgı 2002 sonrasında 8 hava yastıgı vardır.Pasific donanım comfortline ın altıdır. kliması analog vs. olarak ama koltukları , göstergeleri, 3 kollu direksiyonu ; dış tarafta 16" BBS Montreal II jantları , gövde rengi çıtaları , kapı kolları , karartılmış stopları olarak Comfortline'dan +ları diyebiliriz. Estetik olarak pasific, donanım olarak comfortline tam kararında bir golf olur![]()
çok teşekkür ederim ayrıntılı şekilde yazmışssın performans olarak sanırım 8v beni tatmin etmiycek o yüzden 2002 sonrasına bakayım ben digital klima vs en azından cıvıcten üst segment olucak bazı özellikleri piyasaya göre şu an en mantıklı araç bu geldi hayırlısıyla temizinden bulurum inş
golf 5le 4ün alakası yok iç büyüklüğü konusunda dediginiz gibi bizdede vardı 4 ve 5. 4e oturdugumuz zaman kendime göre ayarlarsam arkaya insan oturamaz 190 boyum var. eğer arkaya insan oturursa ben kadranın yarısını göremiyorum dik sürmekten. golf 5te gayet rahattı ki 5le 6 neredeyse aynı büyüklükte 4 ile 5in alakası yok
Konfor yol tutus fren civicten iyidir ama performans ve yakit icin ayni seyler gecerli degil malesef
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
bana hondayı aratmasın sorunsuzluk bakımından yeter biraz aile spec binicem artıkbirde geçen aydın otobanında giderken benim hızım 170 civarı falandı arkamdan bi golf4 selektör yaptı orta şerite geçtim adam yanımdan 200 civarı hızla geçti maşallah cok toplu araçtı şaşırdım açıkcası bu kadar gittiklerini bilmiodum golflerin
valla golf 4ten tek sıkıntım otomatik şanzumanı ve sığmamamdı.
şanzumana şöyle örnek vereyim; denizden gelirken 1-2 sıkıştırdım birden bi vites küçülttü araba 40la giderken 1e aldı yavas yavas hızlanıyorm yok vites atmıyo tapa gaz gidiyorm 1.vitesi bitirip 60ta 2ye atıyo s modu var sanki anasını satıyımyavaslıyorm 50 55 gibi gene 1e alıyodu kafayı yicektim neyse çektim kenara 15dk sonra düzeldi ama normal seyir halindeyken bile fazla ısınıyodu şanzuman
Rica ederim, sürüş keyfi iyidir, yol tutuşu sınıfının seviyelerinde iyi bir lastik seçimiyle gayet iyi, frenleri başarılı, yalıtım vs hondanın cok ötesinde. turbo su fazla gelecekse atmosferik 1.8 125hp'liklere de bakılabilir, lpg'ile keyifle binilir, 1.6 ile aynı yakarlar.
Konu açılmışken ilham olur belkiEski aracım*
![]()
1.9 luk dizel motor , 90, 110 ve 130 ve 150 lik olarak var, 135lik yok.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)