Android mi IOS'tan yavas?
http://www.roadrunnerevo.com/pics/oyea.gif
Printable View
Android mi IOS'tan yavas?
http://www.roadrunnerevo.com/pics/oyea.gif
Biraz'çık günlük kullanımda her ne kadar aynı gelse'de Asphalt 7 gibi zorlu grafikli oyunlarda İOS çok daha akıcı ve detaylı oynuyor Android'in S3'ü ile kıyaslarsak birde sunspider java tabanlı internet tarayıcısı benchmark'ın da iPhone 5 970ms gecikme S3'de ise 1.980ms civarı gecikme oluyor ama eline alıp kullanırsanız öyle aham şahım göze batan bir fark göremezsiniz
@Turci tabiki ip4 ile s3 karsilastiracagiz, o jenerasyon telefonlar bunlar.
@ Deagles48 Ios vs Android dedigin zaman lutfen gobekten gelen uygulamalarla bak, safari vs android browser karsilastir. Araya baska program adlari sokmaya baslarsak isler karisir.
Oyun konusunda, iki platformuda adam gibi destekleyerek kodlanmis bir oyun uzerine konusalim, asphalt kadar kotu kodlanmis android uygulamalarindan hiza almayalim lutfen. Berbat calisiyor asphalt androidde, ama bu demek degil ki android yavas.
Bu ornek ayni 32 bit bir yazilimi 64 bit isletim sisteminde 32bit emulasyonu ile calistirip, sonra birde 32 bit bir isletim sisteminde emulatorsuz calistirip "bak iste 32 bit isletim sistemi 64 bitten daha hizli" demek gibi birsey diye dusunuyorum.
anket sonuçları hemen hemen eşit gibi. aradaki fiyat farkını değerlendirip seçim yapabilirsiniz.
Galaxy s4 geliyormuş bence hiç acele etmeyin.
şimdi iso = vti mı diyoruz :D
Asus Padfone 2 guzel bir altarnatif onada bakilabilir.
Artilari cok fazla.
Android vs IOS karsilastirmasi yapmak baska sey, iphone vs samsung galaxy karsilastirmasi yapmak bambaska birsey, dedigim budur. Biri yazmis IOS daha hizli die androidden, o mesajim onaydi.
ip5 s3'ten hizli dersin olabilir derim, ama android vs IOS karsilastirmasini yapmak guven ozveri tecrube ister, istedigi kadar telefon eskitsin, isterse tum telefonlari kullanmis olsun, sonucta telefon kullanicisinin capi yetmez isletim sistemlerini boyle kafa kafaya kiyaslamaya, kullanici anca telefon vs telefon kiyaslar bunun altini cizelim.
Ayrica bugun kalkip s3 vs ip5 diye konusuyorsak, s3'un basarisi cok ciddi demektir bunuda gormek lazim arada 6 koca ay var.
Tek parmakla bütün telefona ulaşmak varken neden iki elle bir tablet tutayım ki?
Dediğim gibi safari ve android'in kendi tarayıcısı kıyaslarsak bile S3 ve İP5 cihazlarında İP5 2 kat daha gecikmesiz sonuçlar veriyor halbuki donanımı İP5 ile hemen hemen aynı hatta biraz daha güçlü diğer sonradan yüklenen uygulamalarda ise konuşmaya hiç gerek yok İOS'daki aynı uygulamaların hepsi Android'de çok daha vasat çalışıyor sebebini tam olarak bilmiyorum belki uygulamalar iyi portlanmıyordur belki android cihaza iyi portlanmamıştır belkide android çok daha donanım canavarıdır
Fakat bu vasatlığın sonucu ne olursa olsun İOS bu konuda çok daha iyi iş çıkartıyor
Bugün Iphone 5 aldım kız arkadaşıma, cidden kalite olarak çok iyi. S3ü saga sola fırlatan biri olarak elimde tutarken aman bişey olmasın falan dedim :D
Ama sadece bu kadar yani, bunun dışında S3 ile yarışamaz ;)
hadi bugün aliyim desem bile hala sarrjin günü tamamlayamamasi yada ikina sikina zorla aksami etmesi (kullandım hepsini) en basitinden bluetooth ile dosya alışverişi yapamamam bni vazgeçiren en önemli sebepler.. suan s3 kullanıyorum ve sarj problemi hiç yaşamadım.. iphone tasarım olarak 5 de başarmış gerçekten.. zarif ve kaliteli duruyor ama bence o kadar
Fanatik dediniz bana sinir oldum takasladım arkadaşla telefonları. Bir süre iPhone 5 ile takılacağım bakalım. Zaten yazmıstım az çok tekrar yazayım ilk izlenimlerimi ;
Kalite olarak (malzemden bahsediyorum) oldukça değil üstün ötesi Samsung cihazlarından. İncecik ve tüy gibi oluşu zaten satılmasındaki en büyük etken bunu hepimiz biliyoruz. Elde yokmuş gibi bir hissaytı var. Arka yüz ve yanlarda olan unibody shell yani iskelet çizilmelere karşı çok hassas gibi görünüyor. Kapak takarken boyası atmış arkadaşın telefonunun.
Gelelim sisteme. iOS 6 kullanıyordum 4S te fakat bundaki bariz daha hızlı. Zaten aksi beklenemezdi A6 işlemci var. Uygulama arası geçişlerde şunu fark ettim; 4S de 10 saniye sonra geri döndüğünüz bir uygulama restart olarak başlamışken (yani uygulamaya döndüğümzde yine splash ekranı geliyor ve uygulama baştan başlıyor) iPhone 5 te bu süre uzamış. Muhtemelen RAM artışının yarattıgı bir artı olarak göze çarpıyor. Facebook gibi uzun sayfalarca aşağı indiğim uygulamalar daha akıcı fakat bir Note 2 değil hala. Tabiki burda şunu da belirtmek lazım iPhone tek sayfa atlayıp duruyor - Android gibi sonsuz scroll yok. Wild Blood oyununda Note 2 den daha akıcı. Şöyle ki ; düşmana vururken Note 2 de vurdugunuz anda çok az bir donma var. iOS ta göremedim bunu. Bunun dısında web sayfaları için bahsedildiği kadar aşırı hız farkına rastlamadım ben. Note 2 ile aynı.
Kamera açısından yine hız olarak birebir aynılar. Note2 de hızlı çekim var bunda yok. Fakat fotoğraf kalitesi bariz olarak daha iyi. Zoom yapıldığında detaylar daha keskin görünüyor. Video konusunda bence Note daha iyi idi. Kamerada hiçbir özellik yok. Panaroma modu Applein idda ettiği gibi 28mp mi bilmiyorum ama ciddi derecede fark atmıslar Samsunga. Çok keskin ve net panaromik fotoğraflar.
İnterface olarak çok sade ve Android'e kıyasla hiçbir kisileştirme yok. Bu da insanı sıkıyor tabiki.Bluetooth açmak için ayarlara girip iki saat bluetooth menüsüne dokunmak falan uzun iş. Siri ye Turn on Bluetooth dediğinizde anlamıyor. Bari bu olsaydı....
Ekran açısından Amoled'e alıştıgım için daha soluk geldi renkler. sRGB olarak doğala %99.9 yakın olan iPhone ekranı evet ama bence Amoled yanında çok sönük kalıyor. 326 ppi olması daha keskin görüntü vermesini sağlıyor. Ve beyazlar daha beyaz fakat siyahlar Amoledden çok geride.
Başka başka... Şarj her zamanki gibi kötü. 1 gün çıkaramadı telefon normal kullanımda.
Objektif olarak yorumum : Note 2 işlevsellik anlamında çok ileride bir telefon. PC ile eşdeğer bir aygıt. Note2 ile yapıp iPhone da yapamayacağınız milyon tane şey var. Fakat elinizde iken iPhone gerçekten kaliteyi hissetmek de ayrı bir zevk. Keşke bu ekran 4.0 inç yerine 4.5 falan olsaydı.. Bir de tek el kullanımı hakikatten daha iyi bir artı.
Deneyimledikçe yazarım daha. Sormak istediğiniz birşey varsa yanıtlayabilirim.