Çevremde 400TL'nin üstüne td04 alan görmedim. Genelde 350TL'ye alındı hep. Kararımı TD04'den yana vermiş olsam hali hazırda birkaç tane 400TL'ye garantili satan var. Yazılımı daha önce bu işi yapmış, TD04'lü t-jet'e yazılım yapmış tecrübeli arkadaşlar 650TL'ye yapıyorlar. 200-250TL'ye de custom downpipe yapılıyor. Herşey piyasa fiyatlarıyla yapılırsa 400+650+250=1300TL maliyet çıkıyor. Neresi iyimser?
IC büyütmek, komple düz boru egzoz, daha ilerisi için enjektör büyütmek, FPR vs bunlar daha yüksek güçler hedefleniyorsa yapılabilecek ama 200-230hp için şart olmayan şeyler.
Burada vurgulamak istediğim zaten t-jet'in sadece turbo upgrade'i ile ne kadar güzel verim alınabilecek bir motor olduğu. Basınca ne kadar dayanıklı olduğu vs... Yoksa kimisi gider wrx çıkma turbosu td04-13T ile yapar, kimisi gider 2000TL'ye abarth SS garrett GT1446 alır takar. Maliyetler tamamen tercih meselesi.
Abi hani sen bir ara "VTI'a kaç para harcanırsa ne kadar getirisi olur" gibi bir başlık açmıştın ya. Hatta sonunda da "bu mudur VTI?" demiştin

İşte mesele tam da bu. Piyasa fiyatı uygun olan t-jet motorlu bir araba alıp, sadece turbo upgrade ile çok güzel f/p getirisi elde edilebiliniyor. Üstüne üstlük stock ej20'lerde bile 1barın üstünde kırılmalar yaşanabilirken t-jet'te sorunsuz, kırımsız basınç açılabiliyor.