arkadan corsayı andırıyor :)
Printable View
arkadan corsayı andırıyor :)
Kendinle bariz çelişkiye düşüyorsun kendi yazının içinde :)
Hepsine kendinmi sahiptin yada ailenin aracımıydı bilmiyorum ama zaten baştan beri sadece hyundai'ye bindiğin için birnevi fanatiği olmuşsun gibi geliyor , en azından izlenim bu :)
Yeni corsa kullandım diyorsun bu benim D kasa yani güncel olan kasadaki 3.cü corsam. Bu sınıfta başka araçlarıda kullandım, corsa rahatsız bir araç değil :) Benim şu anki aracım sport ki orjinal hali bile standart bir araca göre baya serttir(opel'in alt takımı zaten serttir,bununla x 2 de) hiçte rahatsız bir araç değil. En azından aynı sınıftaki 1000 tane ergonomi hatası bulunan abidik gubidik ufak hb den başka herşeye benzeyen araçlardan on kat iyi, ki aldığı ödüller vs ortada. Şu başlıkta i20 ile bile karşılaştırırsak sana bir sürü kusurunu sayarım i20 nin ki daha önce saydım. Bu zaaflarının makyaj ilede çözüldüğünü sanmıyorum ben.
Tekrar diyorum i20 motor olarak çok canlı yakıtı güzel ancak yol tutuşu çok vasat, ben gün içinde oraya buraya koştururken haliyle mesafeler arası uzak oldugundan tempolu kullanıyordum. Otoban yoncasında bile kaç defa corsaya alıştıgımdan hızlı girdim,giriyodum refuje. Kesinlikle stabil değil , yüksek hızlarda hafifliğindenmdir nedir yanal rüzgarlardan çok etkileniyordu. Plastik kalitesi kötü , yol sesi çok fazla alıyor. Kapıyı kapatırken opelden çıkan sese bak birde hyundai'den. Sanırım daha fazla yazmama gerek yok. Hyundai'nin o çok daha iyi dediğin honda'ya, opel'e yada vw ve bu ayardaki markalara gelmesine daha zamanı var. Yaptıkları iş ortada çok kısa sürede kendilerini geliştirdiler, ve bu hızla giderse çok kısa zamanda dahada iyi yerlere gelicekler ama diğer markalarda yerinde saymıyor.
Allahım bu ne çirkinlik:icon13:
aracların hepsı bızımdır babamın aracları yanı bızım abımın falan. celıskiye dustugum falanda yok fanatiklik yaptıgımda yok.benım suanda param olsa 45 milyar elantraya mı verırım golfemi tabiki golf alırım.bızım bu kadar hyundai arac sahıbı olmamızda en buyuk etkenlerden biri kasalarının tarzlarının hosumuza gıtmesi ve hyundai trabzondaki bayilik cok yakın aıle dostumuzun olmasıdır.baskası kazanacagına orası kazansın.allaha sukur hıcbırsıkıntı sorun cıkmadı.2004 accentımızle uzun yola gıderken kopege carptık trabzona donmek zorunda kaldık görele tarafında.cekıcıyle hemen ısımız halloldu arabayı 2 gunde yaptılar radyatör ve klima bıselerı falan degıstı tampon degişti.baska servis olsa ımkanı yok en erken 1 haftadan once vermezdi arabayı.tanıdık olmasının faydaları tabıkı hyundai butun musterılerıne yapıyor diye bıse yok.kısacası bı problemımız yok hyundai ile alıyoruz satıyoruz kac yıldır.zevk ısı tabıkı ama.ben mercedesle hyundaiyi bir tutmuyorum.corsa kullandım 2 kapı olanlarını sportmu oluyor artık neyse gercekten cok dandırık ve rahatsız bır arac.nasıl siz i20 yi ıcın bunları dıyorsanız bende öyle dıyorum.sadece bu bir gözlem yani kımısı sever kımısı sevmez sızın fıkrınıze saygım sonsuz tabiki.ama hyundai fanatıklıgı yapmıyorum gozum baska araba gormuyor gıbılerınden bı olay yok.honda civicin kasasıda guzel ama hyundai elantranın kasası daha şık duruyor.2011 modellerı ıcın soyluyorum.hemde elantra ıc hacım bagaj hacım olarakta ondan bi haylı buyuk.i20 kucuk bi arac ne kadar rahat olabılırkı? bu konularda sıze katılıyorum.plastik aksamdan kurtulması lazım hyundainın git gide modellerde azaltıyor bırazda olsa ama olmasa daha guzel olur
ben beğeniyorum bu araçları i30 lar özellikle çok hoşuma gidiyor
daha fazla tartışmayalım dönüp dolaşıp aynı yere getiriyorsun konuyu çünkü
Fanatik diyen ikiii :)
Cidden komik olmayın :)
Yok hondadan güzel, git i20 yi begen sonra corsa dandik de.
Tahminimce bir kaç başlık sonra seviye buralardan daha yukarılara çıkar.
Ondan sonra opel vw ford kurtarmaz muhtemelen mercedes-benz yada bmw ye göz dikilebilir :)
Bakalım bekliyorum benim 3.cüsünü kullandıgım( daha önce hiç böyle birşey yapmadım hep farklı model marka kullandım , memnun olmasam bırdaha almam) ve toplamda 3 senedir bindiğim aracın eksik ve dandirik yanlarını bana anlatsın söylesin?
Muhtemelen ben göremedim yada objektif bakamıyorum yada fanatiğim?
Nasıl cidden komik olmayın?
ben fanatik diye sana mı demişim ki:)
hyundai'ye toz kondurmayan arkadaş için söylemiştim
Bende Sonata var, virajlara girerken hatim indiriyorum :D ESP sistemi normal araçlarda kaymayı engeller, frene basar. Hyundaide kaymaya başladıktan sonra 3 saniye bekleyip laaaan bende ESP vardı lan şimdi hatırladım diyor :)
Hyundai bayiliği de var bizde, Sonata'yı verdikten sonra bi daha Hyundai almam ben. Elantra, yeni i30 falan kalite olarak bayağı ileride ancak onların da tasarımı çok kötü bence.
benım kımseyle tartıstıgım yok fikrimi belırtıyorum zoruna gıden varsa bılemem.yazdıklarımı dıkkatlı okursan ne demek ıstedıgımı anlıcaksın.i20 den ne beklıyorsun kii?? kucucuk araba.fanatıklık olayı degıl benımkı.sadece bi begeni anlatabıldım umarım. KENDİ FİKRİM dıyorum kac yıldan beri evet hyundai elantranın kasası civicten cok daha hoş ve güzel kendı fıkrım sen katılmak veya onaylamak zorunda degılsın.ben senın fıkrıne saygı duyarsam sende duyacaksın.kımseyle polemige gırmek kavga etmek gibi durumum yok.normal sakın bı sekılde gorusumu bıldırıyorum.nıye bu kadar sana atar yaptı onu anlamadım ben:soru:
herkesin fikrine saygı gösteriyoruz merak etme:)
sen tipini beğenmediğin arabayı iki dk da kestirip atıyosun dandik vs diye. Yazdıklarını biz anlıyoruz, fakat sen bizim yazdıklarımızı dikkatli okuyumayıp anlamıyorsun. i20 nin sorunlarını belirtmiş adam. i20 kucuk araba ondan fazla birşey bekleme ne demek:D
Aynı sınıftaki Corsa ile rahat aldıgım virajları onla alamıyorum diyo dahası var mı?
Sende corsa kullandım diyorsun, beğenmedim, dandirik, rahatsız falan diyorsun. neyini beğenmedin, eksiklerini, dandirikliğini sıralar mısın diyoruz bizde sana?
Ya güzel kardeşim anlıyorum neyini anlamıyorum direk aynı şeyleri konuşuryoruz birbirimize cevap veriyorsak bu anladıgımızı gösterir değilmi?
Şimdi bende cevap istiyorum corsa nın nesi dandirik? Gerçekten kızmıyorum herkesin kendi görüşüdür, saygı duyarım. Merak ediyorum, istediğim bu sorumu cevaplaman.
Bak ben i20 tecrübemden bahsettim bir daha bahsedeyim sana
Yazın şirket aracı olarak i20 tahsis ettiler, iş dolayısıyla çok km yapıyorum ve farklı farklı araçlarım oldu. Şahsıma ait farklı marka ve modellerde kendimde çok araca sahip oldum. Şimdi eğer daha önce yine şirket vasıtası ile verilen geçici accent ile karşılaştırırsam i20 evet daha güzel. Sempatik, şirin. Ama ben işe gittiğimde otoparka parkederken renkler aynı oldugundan i20 yi benım corsa zannediyordu millet, dikkatli bakmayınca. Kimin kimden esinlendiği ortada. Onun dışında çok km yapıyorum dediğim gibi ve haliyle çok tempolu kullanmak zorunda kalıyordum. Benim dikkatimi çeken iyi yönleri, kliması başarılıydı yaz sıcagına göre izmirin. Motoru çok atik ve hızlı devirleniyordu ve gerçekten o kadar sıkıştırmama ve kısa mesafe uzun mesafe sıkısık trafık vs yakıtı çok başarılıydı. Ancak diyorum bak aracın yol tutuşu çok çok kötü, otoban yoncasında bile corsanın verdiği alışkanlıkla 70 le girdim, nasıl çıktıgımı hatırlamıyorum dalıyordum refuje. Bu arada söz konusu araç 12000 deydi daha 3-4 aylık. Aldıgı yol sesi olsun motor sesi olsun şahsen benı rahatsız etti, corsada böyle birşey söz konusu değil mesela. Aynasını bile kapatırken elinde kalıcak gibi oluyor :) Dandirik dediğin corsanın aynasının toklugunu bılen bılır, kapıyı kapattınmı teneke gıbı ses gelırken opelde dan dıye ses alıyorsun kapıyı kapattınmı vs.vs. bu boyle uzar gider.
Bak yine diyorum i20 nin kötü yanları oldugu kadar iyi yanlarıda var, ben mısal bır ısletme kursam hangı arac daha kullanımıma yönelik ve artı yönde beni etkiliyorsa onu seçerim. Gidipte eğer 4000 5000 ucuzsa gider i20 alırım. Yakıtıda güzel modelide iyi ee daha ne? O yüzden çalıştıgımız kiralama firmasında zaten i20 nin bakımı geldiği dönem ben otoparkta fellik fellik corsa ararken bana buna denk puntonun fire dı sanırım en boş donanımlısını vermişlerdi. Donanımına birşey diyemem ama o dahi i20 den çok daha iyiydi. Ertesi gün punto kalsın diye direttim ama süreli anlaşma oldugundan i20yi dayamışlardı :)
Çok uzattım neyse, ben bu şekilde düşünüyorum.
O atar değildi birincisi,
Atar olsa bile onun gittiği yer o değil sendin ;)
Evet küçücük araba ama aynı sınıfında top seller olmuş, ödüller almış bir araca dandirik dedin. Hondanın en çok satan ve en çok tutulan modeli olan civic içinde kötü dedin yukarılarda elantra kat kat güzel vs. Diyorum bir sonraki aşama herhalde merso bmw olucak?
Gözünü seveyim şu son söylediklerin, işte benım söylemeye çalıştıgımda tam bu.
Ben i20 tecrübemi aktardım. Corsayı aktarmıyorum ilk olarak çünkü yanlı olabilir. Sen bir aktar gerekirse sonra aktarayım diyorum (ustunerc ye dıyorum sana degıl kardesım hatlar karısmasın yıne :) )
baktı eskısı tutumadı hemen makyaj :D ama guzel olmuss