peki şöyle sorım 2 haftada 1 max 3 rollıng yapan 9000 dönen onun dısında hep sakın gıden bı type r ıcın uygunmdur 10 60 mobıl 1![]()
peki şöyle sorım 2 haftada 1 max 3 rollıng yapan 9000 dönen onun dısında hep sakın gıden bı type r ıcın uygunmdur 10 60 mobıl 1![]()
Mobil 1 ESP 0W-40
Mobil 1 Peak Life 5W-50
Mobil 1 Extended Life 10W-60
Ben yazımda 0w-40 100 derece üstünde koruma sağlamaz demedim. Ama yağlama performansı düşer. Bu düşüş diğerlerinde daha yüksek sıcaklık değerlerinde başlarken 0w-40'da 100 dereceden itibaren başlar.
Tabi yukarıda da yazdım, 0w-40 birçok sokak aracı için hemen hemen her şartta koruma sağlar. Ancak burası bir modifiye forumu olduğundan uç örnekleri de vurgulamak gerekir diye düşünüyorum.
Peki sence ne olmalı ? 5w 50 nasıl ?
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Aracın imzandaki kadett sanırım.
Bir ara turbo projen vardı. Yaptın mı bilmiyorum.
Eğer turbo değilse, arabanı öyle aşırı sıkıştırarak da kullanmıyorsan, o zaman o yaştaki bir araç için 10w-40 veya motor aşınmasına göre 15w-40 yeterli olacaktır.
Araban yeni nesil motorlara göre daha erken yağ kirletecektir. Bu durumda daha sık yağ değişimi gerekir. Bu yüzden öyle üst seri yağları kullanmaktansa daha uygun fiyatlı 10w-40 veya 15w-40 yağ kullanıp daha sık değiştirmende fayda var.
Eğer aracın yüklü ise o zaman bu hesapları yeniden yapmamız lazım.
Mobil'in veya castrol'ün yağ seçim robotlarına bakma. Hemen hemen her arabaya 0w-40, 5w-40 çıkarırlar. Her araç için ayrı ayrı değerlendirme yaptıklarını sanmıyorum. Üretici spesifikasyonları bu konuda daha iyi yol gösterici olur.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Bir de hazır konu açılmışken yanlış bilinen bir noktaya daha değinmek istiyorum, (senin mesajın örneğinden gidiyorum ama bu genel bir kanı, o yüzden değinmek istedim);
10w-40, 15w-40'dan daha ince bir yağ değildir. Sadece soğuk motorda daha iyi bir koruma sağlar. Sıcak motorda sıcak değerleri eşit olduğundan aynı viskozitededirler. Yani 15w-40 olan ısınmış bir motordaki yağ ile 10w-40 olan ısınmış bir motordaki yağın viskozitesi aynıdır. Bu yüzden 15w-40 ile 10w-40'ı kıyaslarken viskozite açısından tek farkın soğuk akışkanlığı olduğu unutulmamalıdır.
10w-40'ın viskozite aralığı 15w-40'ın viskozite aralığını da içine alır. Ve 15w-40'ın koruma sağladığı aralıkta da düzgün yağlama sağlar. İlaveten soğuk motorda 15w-40'a göre aşınmayı azaltır.
Tabi bir diğer nokta ise 15w-40 yağlar genellikle madeni yağlarken, 10w-40 yağlar genellikle yarı sentetik veya tam sentetik yağlardır. Bu da yağın kalitesi açısından önemlidir.
Yukarıda yazdıklarımı senin mesajın üzerine yazdım ama sana cevap değildir. Konu açılmışken genel bilgilendirme olarak bulunsun bir kenarda.
Alttaki tablodan yağların alt sıcaklık değerlerini görebilirsiniz. Ama üst değerler ayrıntılı verilmemiş.
Alttaki tabloda da özellikle üst değerlerle ilgili fikir edinebilirsiniz.
![]()
Kesin çözüme ancak şu şekilde ulaşırsın 0m42. Arabayı satarsın aynı zamanda da yağ sızıntısınıda satmış olursun. Gayet net.
bende arabam için 5w-40 motul mü yoksa 10w-60 a mı geçsem kararsızım valla
0w-40 kullanıyorum çok ısınıyor riskli bence
Senin altima da benzinde tekleme vs. yapıyormuş kendin söyledin.Ne zaman bunun çaresini aramaya başlarsın bende aynısını o zaman dicem sana
o.b.k ve kRo_bOy şu anki yağım 15w 40 o zaman aynen devam edeyim yada 10w 40 tam sentetiğe geçiş yapayım sanırım daha isabetli olur.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
değerler banada yanlış geldi açıkcası nereden alıntı???
0w40 ve 5w40 hem performanslı hemde yüksek devirlerde kendini kanıtlamış markalar mevcut...tabiki 500 hp güce sahip olan turbo beslemeli 5w40 önerilmez..ama benim savunduğum 106 gti gibi araçlarda 10w60 aşırı saçma olması savunduğum buydu ama siz 10w60 koyun diyorsanız saygım var tabikide fikrinize![]()
Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud.( Şinasi )
dizeller için önerdiğiniz bir yağ warmı pekı?
çok sıkıştırarak kullanıldığını ve dur-kalk trafikde gidildiğiniz düşünürsek hangı uag uygundur
Dizeller mantıkları gereği yüksek devir çeviremezler. Standart bir binek turbo dizele ne kadar sıkıştırılırsa sıkıştırılsın 5w-40 tam sentetik bir yağ yeterli gelecektir.
Ancak araçta orjinalinin dışında modifiyeler varsa, özellikle turbo basıncına veya motor sıkıştırmasına yönelik modifiyeler varsa, veya bol dumanlı bir tuning yapılmışsa, araç da pist şartlarında kullanılıyorsa 5w-50 tercih edilebilir.
arkadaşlar hazır konu açılmışken bende sorayım aracım accord f22a4 motor hava filtre kutusunda 3-30 yazıyodu bende motül 5-30 yağ koydum şuan 180000 milde bu yağa devammı edeyim yoksa tavsiye edeceğiniz ürün varmı?(araçta yağ yakma yok)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)