arkadaşlar bi sorum olucak, 93 hatch si civic'e k20 mi yoksa b20 mi daha uygundur, ya da önerebileceğiniz başka bi motor varmıdır?
şimdiden tşkler..
arkadaşlar bi sorum olucak, 93 hatch si civic'e k20 mi yoksa b20 mi daha uygundur, ya da önerebileceğiniz başka bi motor varmıdır?
şimdiden tşkler..
Hoşgeldiniz. Önce bi kendinizi tanıtırsanız iyi olur. Dediğiniz konu hakkında da K20 Profesörlerinden Miniks'lerin bir lafı var;
K20 swaplamak için en güzel kasa EG.
Fazla caz yaptım, bu tarz bişeydi işte Hilmi-Ahmet abilerin dediği![]()
K.
pardon böyle direk olaya girdik.. ismim ahmet nasip olursa bi eg toplamak istiyorum, fikirlerinizi almak istedim bu işte tecrübeli bi çok kişi var forumda
Bütce nedir hedefiniz nedir ileride turbo düşünüyormusunuz. Net olarak yazarsanız K mı B mi ona göre cevap alırsınız.
şuan için eg alıcak bütçe var, swap bütçesi ise yaz aylarında hazır olacak, açıkçası turbo düşünmüyorum ama net bir kararım yok o konuda, yaza kadar aracın dış kısmında ufak tefek değişiklikler yapmayı düşünüyorum, bilirsiniz işte far,stop,sis,spoiler,yay,amortisor vb..
b20 olarak geçen motor vtec değildir ,
b serisi vtec üst kapak alıp b20 bloğa takılması sonrasında b20 vtec motor ortaya çıkar , dolayısı ile b20 düşünüyorsanız önce bu işlemlerin gerektiğini unutmayın
k20 ise işleme gerek duymaz , i-vtec olarak hazırdır zaten...
swap işleminde ise , eg kasaya b serisi swaplamak nispeten daha kolaydır , k serisi swap yapmak ise biraz daha zahmetlidir , örneğin eg kasadaki motor kulakları k serisine uymaz , bunun için satılan kitlerden alıp biraz kesme-biçme-kaynak işi yapmak gerekir.
özetle , ben olsam b16 tercih ederdim , nispeten daha kolay ve nispeten daha uygun maliyetli olacaktır.
Tesla Model Y Sr
B20 ile uğraşılmaz bana göre... B20 blok alacanda gömleklerini hazırlıyacanda vtec kapak takacanda uğraş babam uğraş... K20 ise hazır vtec ve 200HP.... Ha tek kötü yanı K20 yi direkt eg ye atamıyorsun B20yi mesela direkt eg şasesine müdahele etmeden bindirebilirisin ama K motorunu takarken bu şansın yok komple EG için K20 için coversion kitlerini alacaksın motor kullakları motor içi şase ayakları uydurman gerekecek.... K20 aynı zamanda daha yeni bir motor ve ileriye bana göre daha açık bir motor...
ikisinide kullandım eg olarak para harcıycam dyosan k daha uygun guzel olsun dyosan b16 kapak b20 blok
BAZOOKA CİVİC
TR 100-200 FWD REKORU 4,53s
732 hp 660 tork
KARA MAMBA EWO MUSTANG DYNO 50 PSİ 850 HP
DR ECU
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)