User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: lanet fiat palio...

samet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down lanet fiat palio...

aracıma benzın dokup yakmamak ıcın son sanıyeleri yasıorum nerden aldım b aracı kım vesıle olduysa anasını avradını yedı ceddıne rahmet dıleklerımı ıletıorum....
    aracım 98 palıo 1.6 16hl lovato tek nokta tup var
    aracı ılk aldıgımda benzınde gec calısma sorunu vardı tupte calıstırdıgımda ıse tık dıye tek seferde calısıor neyse
    aracı genel bır baıma soktum 4 tırnak olan bujılerı cıft tırnak ngk lancıa orjınal bujıye cevırdım gaz kelebegı 103 bınde ılkkez temızlendı benzın fıltresını deıstırdım sonra 3 bar benzın pompasını deıstık gaz kelebek potansıyometreyı temızledık kı resmen zıft baglamstı önü pcdede enjektor 1 2 3 4,kelebek potansıyometre arızası verıordu ve usta arızayı resetlemıorum dıodu arıza bence beyınden dıyordu
    aracı benzınde denemeye cıkktım 1.vites 7000 devır 2.vıtese gectım 5000 devırde gaz yemedıgını gordum bıdaha gaza abandım devırı sonuna kadar cevırttıdım 3 e gectım ve arac yıgıldı 3 5 sanıye gaza cewap vermıyor gazdan ayagımı alınca duzelıyor sonra yıne arıza dewam tabı bunu yaparen arıza ısıgı yakmıo tupe gectım hıc bır sorun yok benzıne gectıgımde aynı arıza dewam....
    ustanın yanına gerı dondum emme nın altında serum gıbı bısı var orayı emdı benzın gelmıo burda sorun yok dedı kendı kullandı aracı araca yakıt gelmıo gıt 5 bar pompa al gel dedı nası olur orjını 3 bar dedım sen dedıgımı yap dedı neyse gıttı 5 bar pompa aldık marea 2.0 yazıo pompanın uzerıne soktuk butun amfılerı arka koltuktan takktık pompayı arac sankı hava benzın karısımı yapamıo gıbı daha cok yıgmaya basladı (BEN OYLE HISSETTIM) usta yenıden emmenın ordakı gerı donusum dıye tahmın ettıgım hortumu cıkarım emmeye basladı b sefer oluk oluk benzın gelıordu bayramdan sonra ugra keceyı deısekk dedı ve hortumu ıkı uctan kesıp vıda soktu uclarına ama benzınde kullandıgımda oluk oluk benzın atıo neyse
    baska bı servıs beyınde arıza var dıyor bu lanet sorun nedır bujı deısımınden bunu yaparmı yokmu su lanet arabadan anlayan ısın ehlı bırı bu sıtede neyse parası verırım fazlasıyla arabamdan sogudum resmen

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetkili bir fiat servisine gidip en azından sorun neymiş diye bir baktırdınızmı? yoksa hep sanayidemi takıldınız?
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

recky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah yardımcın olsunnn
    zamanında hata yapıp 1.2 el almıstım rolant sensoru bozuldu 300 e yakın paraydı
    umarım cozersın.

Serkan06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun ateşlemeden olsa, lpgdede yapar, ki çok daha fazla yapar, en ufak ateşleme sorunu lpgde hemen hisstetiriyor kendini, hata büyük ihtimal benzin yakıt sisteminde, bana kalırsa sorun enjektörlerde gibi, önce enjektörleri bir temizlet derim, boğazı temizletmişsin, belki enjektörlerde pis, boğazı temizletince boğaz rahatladı ama enjektörlr pis sorun çıkardı.ha bununlada olmuyorsa o zaman beyne bakarsın...
    farkı yaratan ayrıntılardır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    servis hıc bakmadan dırek beyınde dıyor sorun adaptasyon ve yenı yazıIım yukIet dıyor... map sensorunden gıbı dusunuorum neyse batırcaz artık mersınde ımkanIar her ne kadar kısıtIı oIsada...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu enjetor temızIetme nedır carbon cIean yaptırmıstım gecen ay bı fark gormedım

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı samet_61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu enjetor temızIetme nedır carbon cIean yaptırmıstım gecen ay bı fark gormedım
    Motorun içindeki kurumlari temizlemeye yariyor bence senin usta secimin yanliş gibi 5 bar pompo koydunuz ama beyinde bi işlem yaptiniz mi bunun için 5 bar koysanizda beyin onu belli oranda cekicek yada 5 bar oldugunu anlar ve fazla yakit gelir hava az olur böyle sorunlar meydana gelir.
    Araca carbon clear değil enjektörlerini temizletin bujilerden ateslemede sorun yapar daha once 1 arkadaşimda olmuştu çift tirnak taktiği için ama düzeltildi 1.6 palio için enjektörleri temizletin ve bi fiat servisine gidin

Ludacris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    servis hıc bakmadan dırek beyınde dıyor sorun adaptasyon ve yenı yazıIım yukIet dıyor... map sensorunden gıbı dusunuorum neyse batırcaz artık mersınde ımkanIar her ne kadar kısıtIı oIsada...
    yetkili servis çözmüyor mu ? yani sorunu;
    " değiştir beynini yükle ne mp3 ne melodi ne yazılımysa. hallet adam et.. şimdide buna kaç para isticen ?"
    diye sorabilirsin.
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? ama senın spec bıraz farklı.. ben stı alırım keyfımın kahyası mısın?)
    ....05412424032

A.Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağlam bir beyin bulup deneme şansı yok mu ki?
    Custom Electronic Projects

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 sene Palio 1.6 HL kullandım.

7200 dönüyordum, her zaman da devirli kullandım.

1 kez olsun ne yolda bıraktı ne sorun cıkardı motorla ilgili.

Yetkili servis dısında kimsenin elini sürdürmedim arabaya.

Ben olsam yetkili servisin gerekli gördügü degisimleri yapar ve o tüpü söküp atardım.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

DeNNis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    palio 1.6 candır ya

pepecura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyinde arıza oldugunu sanmıyorum. aracın sıcak motoru ve yuksek devır sever devrısız kullanma.. tek nokta tup cınayettır.kelebek bogazının tam ve duzgun calıstıgından emınol ve her ustayım dıyenede arabayı elletme 2 sene bravo 1.6 16v kullandım acısını iyi bilirim dılınden anlarsan sıkıntı yapmaz yoksa adamı deler gecer. rolantı sensorunu valfını ( her ne denıyorsa ) onu temızlettım demıssın anladıgım kadarıyla onu temızledıgın zaman kurumları temızledıgın zaman ayar yaptırmadan gerekıyor hatta bazı zamanlar temızletıgınde bozulabılıyor yenısını almanı tavsıye ederım benzın hortumlarında tıkanıklık olabılır cunku buyuk pompa daaha cok benzın atıyor demıssın benzın hortumlarını da kontrol ettır . benzın pompasını degıstırdık demıssın belkı aldıgın pompa bozuk olabılır.mevzu uzar egzantrıklere kadar gıdebılır. bence arabana şevkatle yaklaş

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    samet gel sana 1.4is hb alalım motor kaputunun nereden açıldıgını unut

senin araba büyük ihtimalle zengine düşüyor, büyük pompa sıkıntı yaratıyor olabilir
    benim çözemediğim olay araç lpg.de neden sorunsuz gidiyor?
    iyi bir usta araştıralım kardeş çözelim bu işi artık...
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Efvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın hakkında bilmem gerekenden fazlasını biliyorum bende çok uğraştım tamirci yaptı beni
    Gelelim konuya 98 model fiat palioların beyninde sorun var bu bir gerçek fabrikasyon arızalı benim aracımda soğukken çalışmıyordu bujileri ıslatıyordu tek marşta çalıştı çalıştı yoksa hayatta çalışmıyordu.Boğuluyordu bujileri söküp temizleyip taktığımda çalışyordu kışın tam bir kahırdı benim için aracım herşeyi değiştirdim servis filan hikaye o problemin çözümü tamamen beyin.İstanbuldan ben yeni beyin aldım benim beynim bursada başka bir beyin tamircisi tarafından bozulduğu için senin işin daha kolay ben 600e almıştım vakti zamanında bu sorun ortadan kalkmıştı sen istanbula beyni göndereceksin burda tamiri olacak sanırım tms 74 diye bir entegresi vardı oda çok mantar bi entegre olduğundan herkes müdahale edemiyordu o zmnlar.

Geleyim diğer konuya benzin pompanı ve benzin aksamını orjinale çevir aracının lambda sensörünün soketini (Egzozun üzerindeki sensör biliyosundur)sök bi dene bunun içinde çok cebelleştim ben arıza vermediği halde hatta yeni almama rağmen aracımın 3500 4000 d-d ya kadar gaza tepkisiz burdan sonra sanki vtec açmışçasına bi tekmeleme hissi vardı söktüm öyle kullandım hiçde arıza çıkarmadı bi daha belki yakıtını arttır ama gidişi düzeliyo bence bi dene bunu.
    BRO TUNE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motorun içindeki kurumlari temizlemeye yariyor bence senin usta secimin yanliş gibi 5 bar pompo koydunuz ama beyinde bi işlem yaptiniz mi bunun için 5 bar koysanizda beyin onu belli oranda cekicek yada 5 bar oldugunu anlar ve fazla yakit gelir hava az olur böyle sorunlar meydana gelir.
    Araca carbon clear değil enjektörlerini temizletin bujilerden ateslemede sorun yapar daha once 1 arkadaşimda olmuştu çift tirnak taktiği için ama düzeltildi 1.6 palio için enjektörleri temizletin ve bi fiat servisine gidin
    bujıden oIsa tuptede yapar aynısını...

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bujıden yapma ihtimali yok dedim ben zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onn_dear Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    samet gel sana 1.4is hb alalım motor kaputunun nereden açıldıgını unut

senin araba büyük ihtimalle zengine düşüyor, büyük pompa sıkıntı yaratıyor olabilir
    benim çözemediğim olay araç lpg.de neden sorunsuz gidiyor?
    iyi bir usta araştıralım kardeş çözelim bu işi artık...
    tup tek nokta oldugu ıcın sensor ler devreye gırmıo onder sorun yuzde 90 emme manıfolt mula basınc sensorunde cıkacak cunku verdıgı tepkımeler bunu gosterıo ve yuzde 90 examınerde pcye bagladıgında arıaz vermez bu sensor bakalımbıde onu deıscez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Efvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın hakkında bilmem gerekenden fazlasını biliyorum bende çok uğraştım tamirci yaptı beni
    Gelelim konuya 98 model fiat palioların beyninde sorun var bu bir gerçek fabrikasyon arızalı benim aracımda soğukken çalışmıyordu bujileri ıslatıyordu tek marşta çalıştı çalıştı yoksa hayatta çalışmıyordu.Boğuluyordu bujileri söküp temizleyip taktığımda çalışyordu kışın tam bir kahırdı benim için aracım herşeyi değiştirdim servis filan hikaye o problemin çözümü tamamen beyin.İstanbuldan ben yeni beyin aldım benim beynim bursada başka bir beyin tamircisi tarafından bozulduğu için senin işin daha kolay ben 600e almıştım vakti zamanında bu sorun ortadan kalkmıştı sen istanbula beyni göndereceksin burda tamiri olacak sanırım tms 74 diye bir entegresi vardı oda çok mantar bi entegre olduğundan herkes müdahale edemiyordu o zmnlar.

Geleyim diğer konuya benzin pompanı ve benzin aksamını orjinale çevir aracının lambda sensörünün soketini (Egzozun üzerindeki sensör biliyosundur)sök bi dene bunun içinde çok cebelleştim ben arıza vermediği halde hatta yeni almama rağmen aracımın 3500 4000 d-d ya kadar gaza tepkisiz burdan sonra sanki vtec açmışçasına bi tekmeleme hissi vardı söktüm öyle kullandım hiçde arıza çıkarmadı bi daha belki yakıtını arttır ama gidişi düzeliyo bence bi dene bunu.
    aracın lambda sensoru kat ıptalı yaptırdıktan sonra gaz kelebegını sokerken usta soketı cıkmıs demıstı ondan cok yakıo bu demıstı taktıq ondan sonra basladı bu tekleme dogru dıosun bıdaha cıkarıp denım ama lambda ıptal edersek v8 arac gıbı yakmaz mı kı eskıden oyle yakardı yenı sensor alsak taksak?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pardon!!! araca suan orjın ngk Iancia cift tırnaK taktıkk uzerınde cin maIı 4 tırnak vardı...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)