Geçen hafta 2009 model Bmw 520d'i Borusan Oto İstinye Servisine götürdüm. Randevum sabah 09:00'daydı; bende tam 09:00'da serviste oldum fakat nedense aracımı benden 10:00'da teslim aldılar.
0 km alınan araç, daha ilk günden beri yıkama sonrasında farlarında buğu bırakıyordu. Ayrıca far üzerinde zeytinyağı tenekesi kapağı gibi plastik kapaklar var ve darbe olmamasına rağmen bu küçük kapaklarda kırılmıştı. Farların buğu sorununu daha öncede Borusan'a bildirmiştim ancak sallayan olmamıştı. Aslında sadece fren hidroliğinin değişmesi için servis randevusu almıştım ama aradan bu sorunun da çıkmasını istedim.
Öğlen 12:00'de farların sorunun ne olduğu bilgisi verildi; ampul değiştirmeniz için açmanız gereken muhafaza kapağı her iki farda aynı tırnaktan ve aynı şekilde kırıldığı söylendi; (başta söylediğim düğme büyüklüğündeki kırık kapaklar değil, farın arkasında yer alan büyük kapaklardan bahsediyorum) hatta bu kapakların tırnaklarını benim veya bir başkasının kırmış olabileceğini de ve bu kapaklarında garantiye girmeyeceğini söylediler. Benim 5 amperlik sigortam bu noktada atıverdi. Serviste o kapakları görmek istediğimi söyledim; hayhay diyerek birinin eşliğinde servisin olduğu yere girdim. Kapakların tırnakları denildiği gibi kırıktı ama sanki ağız birliği yapılmışcasına orada da bana tırnakları benim kırmış olabileceğim söylendi. O dakika artık ağzıma ne geldiyse söyledim. Ortalığı birbirine kattım. Almanya'ya mail atıldı; rred cevabı geldi; ben o kapaklara asla para vermem garantiden değişecek dediğimde de Borusan yetkilileri kapakları ücretsiz değiştireceklerini söylediler.
Özetle, dandik bir ilkbahar bakımı, fren hidroliği değişimi ve far kapaklarının değişimi ancak saat 16:00'da bitti. Benim sinirlerimde bitti. Bir fren hidroliği içinde 50 euro verdim; sanki M5 kullanıyorum da hidrolik için bu kadar para verdim. Parasında da değilim ama servis danışmanına bu kadar pahallı ne marka hidrolik kullanılacak ve dot seviyesi kaç diye sorduğumda cevap bile alamamıştım.
Herneyse, bundan sonra önemli birşey olmadığı sürece Borusan ve Kosifler'in kapısından geçmek niyetinde değilim. İyi bir özel servis arıyorum, özellikle de Anadolu yakasında olmasında fayda var.
P.S : Bilmeyenler için not; aracın tüm bilgileri anahtar üzerine yazılıyor; anahtardaki bilgileri okuyabilen zımbırtıdanda özel serviste olması şartını da arıyorum.