Öncelikle selam herkese. Ocak 2020'de Honda HRV 2019 satın aldık. İlk başlarda araç ile ilgili şüphelerim vardı. Önceki aracımız Mercedes c180 / 2015 model Turbo beslemeli 156 beygirlik 250 torklu araçtı.
İlk başlarda HRV 150 tork sunduğu için bir nevi dağda bayırda veya ana yolda bile gaz tepkisinin fena olmayacağını düşünmüştüm. Ancak atmosferik motorun ve CVT şanzımanın verdiği his ile beklentilerim uçup gitti![]()
Babamın eski aracımızda gaza bastığı gibi ivmelenmesi veya dağ bayırı tırmanması gibi olacağını düşünüp bir yere gidip gelmesiyle bu araç çok böğürüyor ve eskisi gibi gitmiyor tepkileriyle karşı karşıya kaldım.![]()
Az çok atmosferik araçlar kullandığım için bana göre bir eksisi yoktu. Eskisine nazaran SUV ve sonuçta hepimiz yarışçı değilizki uçup kaçalım. CVT şanzımanla birlikte baya bi yakıt tasarrufu sunuyor araç. Tabiki ivmelenme veya tırmanmada turbo beslemeliler gibi gitmesini bekleyemeyiz ancak yinede işini iyi yapıyor. Kullanan varsa eğer bir kaç sorum olacak. Teşekkürler.![]()