Arkadaşlar eşimin kardeşine yazın 2009 model Fiat Punto 1.4 Fire yarı otomatik şanzımanlı araç aldık. Araç henüz 47000 kmde
Son birkaç haftadır şanzıman auto moddayken seir halinde ara ara boşa atıyormuş. Rampa çıkarken, inerken, kırmızı ışıklarda yavaşlarken falan atıyormuş. Daha sonra manuele alıp tekrar auto moda alınca ya da aracı stop edip çalıştırınca düzeliyormuş.
Bu arada araç manuel modda kullanılınca boşa atma yapmıyor.
Bunun üstüne son 2 gün ben kullandım aracı. Hem aracı hem de şanzımanı gerçekten çok zorladım. dik yokuşlardan çıktım indim, şanzımanın kafasını karıştırdım ama vites bir kere bile boşa atmadı![]()
Dün sanayiye gittim, bir arkadaşımın önerdiği ustaya gittim. Bunlarda kroniktir abi, baskı balata bitmeye yakın böyle yapar baskı balatının değişmesi gerek ve değiştikten sonra da program atılması gerek dedi. Bunun maliyeti ortalama 700-800 TL civarı.
Not: Araba kalkışlarda falan titreme yapmıyor. Vites geçişleri de sorunsuz.
Ondan sonra başka birkaç ustamın da önerdiği bir özel fiat servisine (Emci Fiat - Şaşmaz) gittim. Ordaki usta da abi aracı lifte alalım şanzıman robot yağında kaçak varsa yağ ekleyelim, öyle bir dene eğer kaçak yoksa kesinlikle robottandır dedi. Aracı lifte kaldırdık baktık altında robot yağ deposu cıncık gibi kaçak yok. Durum böyle olunca usta kesinlikle robottandır dedi, yüzlerce araç yaptık bu şekilde dedi. Bunun da maliyeti 1500 lira civarı. Çıkma şanzıman robotu takılıyor ve 1 yıl garanti veriyorlar.
Biz de arada kaldık. Kendi veya bir yakınının başına gelen vardır diye düşünüyorum. Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Onun dışında Ankara'da başka bir usta ya da servis de önerebilirsiniz.