Herkese hayırlı günler.
Benim uzun zamandan beri çözümünü bulamadığım yada başaramadığım bir sorunum var.
Arabam 99 model ek4 vti ve arabam çeyrek deponun altında benzin varken yada benzin ibresi kırmızının 2 çizgi üstündekinin altındaysa çalışmıyor.
![]()
Evimizin önü yaklaşşık 20-30derecelik bi yokuş , dolayısıyla evimin önüne park ediyorum.Genellikle yokuşta park ettiğim zaman kesinlikle çalışmıyor.Çalışması için yaklaşık bi 10dk. boyunca uğraşıyorum.Sonuç olarak çalışıyor ama 10-15 kere marş yapıyorum , benide çileden çıkarmış oluyor.Eğer yokuş değilde düz biyerde olursa birazdaha kolay çalışıyo 10-15 değilde 7-8 kere marş yapmam gerekiyor.
Şimdi asıl olayı anlatıyorum.Kontağı 2. poz. getirip beklediğim zaman , pompa 3 yada 5 sn. çalışıyor sonra tık diye röle ile duruyor.Buraya kadar herşey normal fakat pompa yakıtı basarken (sesini çok net duyuyorum) eğer deponun içindeki benzini yakalarsa o 3-5sn.lik zaman içinde bianda sesi değişiyor , yani normal pompa sesinden 1sn.lik bi zaman içinde bi anda tok bi sese dönüşüyor.Yukarda belirttiğimde 10-15 kere marş yapma durumunda o tok ses hiç gelmiyo dolayısıyla aslında arabaya marş yapmıyorum o tok sesi duyana kadar kontak aç kapa yapıyorum.
Yakıt pompasını kendim değiştirdim , aslında pompanın mekanizmasına tam oturmadığı gibi saçma bişey geliyo aklıma fakat bunu istesemde yapamam çünkü mekanizmaya oturmaz diye düşünüyorum.
Pompanın altındaki süzgeçi de oem ile değiştirdim , belki ondandır diye ama olmadı.
Bu konuyu bayağıdır araştırıyorum , canister sistemiyle alakalı olabilme olduğundan şüphelerim var ama bu canister işinde hiç anlamıyorum.Kısaca yardımlarınıza ihtiyacım var.
İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.Teşekkürler.