User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Yatak vurması mı, Fincan vurması mı?

Emirhancakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yatak vurması mı, Fincan vurması mı?

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. En kısa sürede sizlere kendimi tanıtacağım.

Aracım 96 Model Elantra 1.8 GLS DOHC 128hp Otomatik vites
    Aracıma aldığım da ustanın birisi çok az yatak vuruyor kimse anlamaz demişti. Kimse de yatak vuruyor dememişti. Bu aracı aldım araba kadar para harcadım. Hepsini de kredi çeke çeke. Tam satıcam diyorum başka bir yerden patlak verip duruyor. En son motor elimde kaldı sanırım. Daha da benim de gücüm kalmadı maddi olarak. 15 tane usta gezdim hepsi yatak vuruyor diyor ya da dalga geçerek 7 bin sıkışmış diyorlar direk gaz verip sesi duyup. En son gittiğim 2 usta da bu ses yukardan geliyor fincanlr yağlama yapmıyor ve yatak vuruyor gibi ses yapıyor dediler. Arkadaşlar sizce hangisi doğru? 2000-4000 devir arasında deli gibi tırr lama şeklinde vurma denen ses var. 4 bini geçince kesiliyor. 2 binin altında da hiç yok. 2 defa yağ değiştim kesilmedi ses. 10w40 yağ kullanıyorum. Fincanları değişip 0-40 kullansam ne olur? Mobil in sitesinde 0w40 new life öneriyor yağ olarak.

Bugün bütün forum görüşlerini ve bilgilerini paylaşsın lütfen çünkü artık bu araçla uğraşmaktan bıktım. Herkese çok teşekkürler ilgisi için.

1.8 turbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gezdıgın ustalarda ıs yok bence. yatak sesıyle lıfter sesı benzer bırbırıne tamam ama dıkkatlı dınleyen sesın alttan mı ustten mı geldıgını anlar.
    yatak sesı zamanla artar lıfter cok fazla artmaz, yataklar ses yapmaya basladıysa bır sure sonra vurmaya baslar.

en ucuz cozum yag satan yerlerden lıfter katkısı al, motor sıcakken at yag haznesıne bın arabaya 10-15 dakıka gez devırlı kullan ses azalırsa lıfter sorunun var demektır
    E30 M50 TURBO & F30 320i ED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 i alttan geliyor dedi. Diğer 2 si üstten geliyor dedi. Bana sesi dinlettiler son 2 usta dikkatlice dedikleri gibi ses motorun içinden geliyor gibi alttan gelmiyor. Bu katkının motora herhangi bir zararı olur mu? İstanbul da önerebileceğiniz bir usta var mı adam akıllo anlayan? Hiç bir usta hiç bir şeyden anlamıyorlar. Delirmemek elde değil. İlginiz için teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor mekanik den anlayan hiç bir arkadaşımız yok mu acaba?

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alfa da başıma geldi. Motor ilk çalıştığında dizel gibi çalışıyormu ? Devir arttıkça lifte sesi kesilmesi lazım ama düşük devirlerde traktör gibi bi ses var. Yağ döngüsü düzgün olmadığından oluyor. Performansta azalma varmı ?

Dediği gibi lifter katkısı alıp gazlayın seste değişim oluyorsa lifterdir.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer yataklardansa , yataklar boşluk yapmış demek olur.
    Bu yüzden yağ basıncı düşer
    Yağ basıncını kontrol ettirmek belki bir çözüm olabilir
    Yağ basıncı rolanti devrinde 1 barın altına düşmemeli
    3000 devirde 3 barın altına düşmemeli
    Genel tabu bu şekildedir
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor çalışırken sırayla buji kablolarını çıkar sesi dinle eğer seslerde değişkenlik varsa yataktır seste değişme yoksa lifterdir ama sesi iyi dinlemen lazım bu işlemi hafif gaz vererek yapman lazım
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkürler. Ama sanırım tam anlatamamışım ben Araç rolantide çalışırken hiç ses yok. Motor da ne titreme ne sarsılma ne de başka bir şey var. Hafif hafif gaz verdiğim de inceden gel gelmeye başlıyor ve en son traktör gibi tırrrrr tarrrrr gibi bir ses çıkıyor. Bu sesin başladığı devir 2100 kesildiği devir 4000 ya da 4500. 4500 ün üzerine çıkınca motor bağırıyor ama bu tırr tarrrr sesi kesiliyor bu sefer. Aracı da standart olarak hep 2000-3000 arası kullandığım için çok ses yapıyor ve gaz pedalında titreme seziyorum 3000 devirde. Araç bir ara sürekli patlatma yapıyordu aralıksız olarak düzenliyordu yine yapıyordu. Yürütene kadar deli oluyordum. Rolantideyken devir düşüp yükseliyordu yani dalgalanıyordu. Vitese taktığım da o dalgalanmadam olsa gerek araba küt küt diye kendini bir durup bir ileri atıyordu. Sorun gitti ama bu sesler devam ediyor. Sanırım sensörlerden birisi okumadı galiba o aralar o yüzden öyle yaptı galiba kimse çözememişti bütün ateşleme sistemi değişmişti düzelsin diye ama fayda etmemişti (buji ngk 200tl, buji kabloları orjinal, bobin orjinal)

Turboman kardeşim buji kablolarını çıkarmaya çıkartıyorum ama bu sefer gaz verince gaz yemiyor araç çok ağır ve silkeler şekilde devir alıyor ve titreme ses daha çok oluyor bu sefer ateşleme olmadığı için.

Usta önerilerinizi ve sizlerinde kendim çözebilmem için teşhis koymamda yardımcı olmanızı istiyorum. Boşuna komple motor yaptırmak istemiyorum. Yatak derler değişiriz düzelmez, dünyanın parası. Hele fincan değişirsek bir de ondan sonra yandık. 16 fincan x tanesi 76 tl. Yardım edin lütfen arkadaşlar. Şu arabayı yapayım çürüyene kadar bineceğim ve bir daha da araba almayacağım sanırım. Hayattan ve araba sevgisinden soğuttu bu araç beni. Benden önce ki sahipleri gram bakmamışlar araca, aşırı hırpalamışlar. Olay bende patladı maalesef :'(

Akşam eve geçtiğim de o katkıyı arayacağım ancak bütün yağcılar saat 7 buçuk gibi kapatır sanırım.

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buradaki arkadaşlar kadar bilmem 1,7 flash varken yatak sarmıştı ses devir yükseldikçe yükseliyordu öyle 4000 bin devirde kesilmiyordu ne kadar devir çevirirsen o kadar ses artıyordu yaptırmadan da en az 40000 bin km yaptım sonunda da öyle sattım soğukta patırtılı çalışıyordu artık son zamanlar çekiştende çok düşmüştü şişiyordu araba resmen

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlattığına göre yatak sesi bence bi ihtimal daha var sibopta kesmiş olabilir 2 gün önce hondada çıktı aynı sorun görmeden anca tahminimiz böyle olur kadeh sesi lifter sesi devirin her bandında gelir çünki
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbulda olup da anlayabilecek bir arkadaş var mı sitede acaba? Ona göre parça alıcam çünkü. Karteri açmaya kapamaya 350 lira istiyorlar vicdansızlar en az. Bayramın 3.günü ön tekerleri takoza çıkartıp üstüne bir kat daha takoz koyup onun üzerine çıkartıp kaldırıcam. Karteri söküp içinde yatak çapağı var mı bakıcam. Ben yataklardan anlamıyorum çünkü. Anlayan arkadaş varsa beraber de bakabiliriz. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar. Bu sibop kesmesi nasıl oluyor, değişmesi zor bir parça mı masraflı mı değişimi? Teki değişebiliyor mu yoksa komple set olarak mı değişiyor? Fincanlara da bakarıs sökülmüşken anlayan birisi varsa.

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle kaliteli bir video çekip koysan aslında daha güzel olurdu.Benim hondada yatak sardı.rölantide yoktu ama dediğin gibi devir verince geliyordu.ve ilk marşta bide stop ederken.bir video koyarsan yardımcı oluruz
    Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emirhan kardeşim subaplardan geliyor olabilirmi hiç subap ayarı yaptırdınmı motora yatak sesi olsa sürekli tak tak tak diye ses gelir tıırr diye bahsettiğiniz ses subapların şakırdaması olmasın bi video çekip atsanız bizde sesini duysak ona göre yorum yapardık duymadan ne desek atmış oluruz imkanın varsa bi video çekip at

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler