Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. En kısa sürede sizlere kendimi tanıtacağım.
Aracım 96 Model Elantra 1.8 GLS DOHC 128hp Otomatik vites
Aracıma aldığım da ustanın birisi çok az yatak vuruyor kimse anlamaz demişti. Kimse de yatak vuruyor dememişti. Bu aracı aldım araba kadar para harcadım. Hepsini de kredi çeke çeke. Tam satıcam diyorum başka bir yerden patlak verip duruyor. En son motor elimde kaldı sanırım. Daha da benim de gücüm kalmadı maddi olarak. 15 tane usta gezdim hepsi yatak vuruyor diyor ya da dalga geçerek 7 bin sıkışmış diyorlar direk gaz verip sesi duyup. En son gittiğim 2 usta da bu ses yukardan geliyor fincanlr yağlama yapmıyor ve yatak vuruyor gibi ses yapıyor dediler. Arkadaşlar sizce hangisi doğru? 2000-4000 devir arasında deli gibi tırr lama şeklinde vurma denen ses var. 4 bini geçince kesiliyor. 2 binin altında da hiç yok. 2 defa yağ değiştim kesilmedi ses. 10w40 yağ kullanıyorum. Fincanları değişip 0-40 kullansam ne olur? Mobil in sitesinde 0w40 new life öneriyor yağ olarak.
Bugün bütün forum görüşlerini ve bilgilerini paylaşsın lütfen çünkü artık bu araçla uğraşmaktan bıktım. Herkese çok teşekkürler ilgisi için.