Arkadaşlar debriyaja basınca acayip bir ses geliyor garç gurç ediyor. Aracı performanslı kullanınca oluyor bu sorun sebebi nedir ?
Arkadaşlar debriyaja basınca acayip bir ses geliyor garç gurç ediyor. Aracı performanslı kullanınca oluyor bu sorun sebebi nedir ?
benım cıtroen berlıngo da var aynı problem dibe geldiğinde gacır gucur yapıyor, cevaplar banada yardımcı olacak![]()
K 1989 BB - TYPER / K 1997 BM - S2K / K 1595 BM - ML350
Debriyaja basınca gelen sesin sebebi debriyaj bilyası, debriyaja basınca kesilen sesin sebebi ise prizdirek bilyasıdır. Yakın zamanda baskı balata değişimi düşünüyorsanız bekleyin. Sadece bilya için o kadar işçiliğe ve maddi külfete girmenize gerek yok. Bugüne kadar debriyaj bilyasından dolayı yolda kalanı görmedim. Baskı balata değişirken set halinde alırsınız, bilya da değişmiş olur.
Konu sahibinden ozur dileyerek birsey sorayim
Aracim sabah ilk bindigimda debriyaj sert oluyor bir iki pompalayinca duzeliyor. Sicakkende yapmiyor. Gerci sogukken debriyaja basinca ses var o bilyadandir sanirim. Isininca oda ses yapmiyorilk defa basima geldi benim
Biz de de o ses vardı bilye diye beklediyin dediler ondan sonra çok bekledik sanırım volant yamılmış![]()
Benim debriyaj bilyam ses yapmaya başladıktan sonra yaklaşık 3000 km kadar kullanmaya devam ettim tek değişen sesin miktarıydı. Ama pistte veya başka bir kullanımda sıkıntı olur mu yorum yapamıyorum. Yukarıda bir arkadaş vitese geçmemeye başladı diyordu. Ayrıca ayağınızı alışkanlık olarak yol boyunca debriyaj pedalının üzerine koyuyorsanız belki bu da erken bozulmasına yol açmış olabilir. Sadece bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarını konuşuyorum. Debriyaja basınca kesilen prizdirek, basınca ötmeye başlayan debriyaj bilyasıdır. Ben yolda kalanı duymadım ama kesin de konuşmak istemiyorum.
debriyaj çatalı da olamaz mı bu durum? ben aynı problemi yaşadığımda çatalı yağlayıp sorunu çözmüştük
Benzer problem bende de var. Debriyajdan ayağımı çekince ufak bir ses yapıyor.balatam da bitmeye yakın. Kesinlikle balatayla beraber bilyayı değiştireyim o zaman.
Sesin şanzıman mı, yoksa pedaldan mı geldiğini tespit edin. Eğer pedala basınca kesilmeyen bir hırıltı varsa bilya ötüyor demektir. 35000 km de ötme başladı ise, ya ekstrem şekilde zorladınız yada devamlı ayağınız debriyajın üstünde duruyor, düşük bir ihtimal de, parçada fabrika hatası var. Bu arada istanbul parkta o bilya sizi vıtessız bırakır, hatta parcalanırsa baskının ayaklarını kırarak, ordan balatayı, ordan volanı, balatayla beraber de prızdregı de dağıtabilir. Zira pistte en büyük yüke en uzun süre maruz kalacak. Bence komple seti değiştirip, sürüş stiline (debriyaj kullanımı) daha çok dikkat ederseniz daha bişey olmaz.
bbm pin :2B244451
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)