Arkadaşlar selamlar. 2009 model 147 kullanıyorum. Yurtdışından güçlendirilmiş baskı balata tedarik ettim. Amacım yazılımsal işlemler öncesi altyapıyı her ne kadar baskı balatam ve volantım yeni değişmiş olsa da uzun ömür ve sorunsuzluk adına değişmekti.
Ancak değişim sonrası önceden boşluk olan üst merkez ayıramadı debriyajı. Çıkarıp orjinal baskı balatayi taktık çok zor geçti vitesler. Boşluktan dolayı sorunun üst merkez olduğunu düşünüp onu da değiştik. Ancak ona rağmen değişim sonrası özellikle 1. Ve geri vitese geçme sorunu orjinal baskı balataya rağmen devam etti. Başka bir ustaya götürüp bakarken kendiliğinden geçti.
Ustaya sorunca muhtemelen baskının bir bölümü kalın geldi ve o bölümü traşlayıp sorunu çözdüğünü belirtti. En son gayet rahat geçiyordu vitesler ancak baskı balata zorlanıp bitmiş olabilir mi?
Ayrıca üst merkez değişimi sonrası debriyajdan ayağı hemen çeker çekmez aracın kendini öne atması olması gereken mıdır?
Bütün bunları değişen usta güçlendirilmiş baskı balata takılırken yine güçlendirilmiş üst merkez de olması gerekir dedi. Var mı böyle birşey?çünkü baskı balata stage 1, öyle absürt bir farklılık olduğunu sanmıyorum.Teşekkürler.