Arkadaşlar, abiler selamlar..
Birçoğunuzun bildiği gibi ailecek yaklaşık 3 senedir uçan teneke Chery Kimo kullanıyoruz. Sorunsuz sıkıntısız kullanıyoruz çok şükür. 45.000'de almıştık. Şu anda 72 binde. Bakım harici masraf çıkartmadı sağolsun. Şaşılacak şekilde beklenmeyen performans

Konusu:
http://www.techturkey.com/forum/otom...hery-kimo.html
Gelelim sorunumuza. Kış mevsimi geldiği zaman aracın şanzıman sapıtıyor. Sıcak havada mis gibi. Hiç sıkıntısız. Örnek olarak sorunlar şunlar.
1-Araçtaki şanzıman 5 ileri yarı-otomatik şanzuman ancak havalar soğuk olduğunda 5.vitese geçmiyor. Yani geçiyor ancak bir süre sonra boşa atıyor kendini. Ekranda 3 sefer 5 yanıp sönüyor sonra N 'ye atıyor. Şanzıman tipi şekli Fiat ve Opel'e çok benziyor ama detayını bilmiyorum. Resmi aşağıdaki gibi. Neyden yapar bunu?
2-Yine hava soğuk olduğunda bazen geri vitese geçmiyor. Sürekli yaptığı bir şey değil bu. Kafasına göre. Geri vitese takıyorum. Ekranda R yazıyor. 3 sefer R yanıp sönüyor sonra N ye alıyor. Haliyle boşa aldığı için geri giderken ileri gitmek bir hayli sorun
Sorunlar bunlar. Servis çözüm bulamadı. Geçen kış şanzıman yağı eksik dendi. Tamamlandı. 1-2 hafta yapmadı. Sonra yine yaptı. Aracı kullanırken kafayı yedirtiyor.
Sonra dediler ki kapı switch'i bozuk. Şoför kapısını açık zannediyor onu değiştirelim. Onu da değiştik. Yine yapıyor. Kapı switch'i bozuksa niye 5'te boşa atıyor? 1'e geçmemesi lazım değil mi?
Çözse çözse Tech çözer bu işi. Bilgili abilerden, kardeşlerden yorum bekliyorum.