User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
36 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: çözülemeyen gaz yememe sorunu?

Slipshod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy çözülemeyen gaz yememe sorunu?

Merhaba arkadaşlar,
    Konu kirliliği olmasın diye sorunumu genel bölümünde daha önce açılmış bir konuda dile getirmiştim ama sorun çözülemeyince ve farklılaşınca kendim konu açmak istedim. Sorun şu araç 3000-4000 devire kadar gaz yemiyor, boğuluyor. Yokuşlarda çekmiyor yarı yolda kalacak gibi oluyor ki dik bir yokuş olsa kalır. 1. viteste tam gaz basayım debriyajdan ayağımı çekeyim normal şartlarda patinaj çekmesi gerekirken birden devir düşüyor ve gaz yemiyor 3000-4000 devirden sonra açılıyor araba. Bazen çok kötü oluyor hiç gitmiyor bazen biraz daha iyi gidiyor. Kat.tandır belki diye katı iptal ettim yok. Map sensörü yapar belki diyerek temizledim yok. buji buji kablosunu değiştirdim yok. Sanayiye götürdüm benzin pompası diyen oldu egzoz tıkalı diyen oldu hava sıcak ondan gitmiyordur diyen oldu! daha sonra oksijen sensörünün fişini söktüm değişen bir şey olmadı. arıza ışığı vs de yanmadı. Oradan egzozcuya gittim baktıralım kafamız rahat olsun diye. Egzozcuya geldiğimde stop ettim. daha sonra kanala girmek için çalıştırdığımda aracın gidişinin düzeldiğini farkettim tabi deneyemeden kanala girdim. Baktı sıkıntı yok. Oksijen sensörünü sökmesini istedim söktü makineye bağlı tel fırça gibi bir şeyle dışını temizledi balata spreyi sıktı taktı ilk çalıştırmada gayet güzel oldu 1. vites sonuna kadar sararak gitti araç. Geldim tekrar stop ettim çalıştırdım araç gene eski haline döndü. Belirtiler oksijen sensörünü gösteriyordu. bizim foruma da 2.0 hgt de aynı sorunu yaşayan birisinin konusunu okudum sorun oksijen sensöründe çıkmış. Bugün sensörü değiştirdim gene aynı sensörü boşuna değiştirmiş oldum. neyse sanayiye gittim dedim bobin deneyeyim bir de. bobini denedim gene aynı. usta hava filtresini söktü araba düzeldi gene patinajlar falan. boğaz kelebeğini temizledik araba baya baya düzelmişti. Bir kaç sefer stop ettim çalıştırdım gene iyi gidiyor dedim oldu bu iş. çıktım dükkandan eve giderken ışıklarda tekrar stop edip çalıştırdım gene çekiş mekiş kalmadı. dedim acaba oksijen sensörünün fiş tarafında mı bir sorun var. Fişe giren 4 kablodan ince olanlar ( sanıyorum şaseyle ana kablo) bantlanmıştı dışarıdan. Bandı söktüm 2 tane kablo ince hortumdan geliyor tam çıkış noktasında elektrik telleri vardı yumak halinde toplanmış. Sorun ne olabilir arkadaşlar. Tesisat tarafının ölçümü nasıl yapılır? Nazilli gibi küçük bir yerde usta bulmak sıkıntılı. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. teşekkürler.
    Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eklemeyi unutmuşum araç benzinli lpg yok.

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzin pompasını değiştinizmi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzin pompasını değiştinizmi
    benzin pompasını değiştirmedim 700 lira gibi bir ücret çıkardılar o ihtimali en sona bıraktım. düzgün giderken stop et çalıştır yapınca çekiş gittiği için pek ihtimal de vermiyorum açıkcası. sanki sorun mekanik değil elektriksel-elektroniksel bir arıza. tabi bu şahsi görüşüm. benzin pompası arızasında kontak kapat aç yapınca etki edecek bir durum varsa ona da baktırabilirim.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektronik bir arıza var aracinizda eger bu işlemlerin hepsini yaptiysaniz. Ha dizel olsaydi egzozu komple söküp bakın derdim ama benzinlide pek yapacağını sanmıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu ana kadar kat iptali , map temizliği yapıldı, buji, buji kablosu, oksijen sensörü değişti. bobin denendi. boğaz temizlendi. neye göre düzeldiğini de anlamış değilim. ilkinde oksijen sensörü soketini sökünce ve temizleyince gelmişti bugün de alakasız bir şekilde hava filtresini sökünce geldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı bır bilgisayara baglatın hatakodlarına gore bır yol ızleyın oncelıkle. Brire akuyu sokup aractan gelen - ve +yı bırıbıne degdırın bir 5 dk bekleyın. Sonra akuyu takın bakalım ne olacak.

Birde aracın motor tesısatı hıc sokuldu mu? Genellıkle ecunun soketlerı zedelenıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgisayara bağlantı sadece vuruntu sensörü görünüyor. bugün oksijen sensörünü değiştirirken eksi kutbu söküp yarım saat kadar bekledim kontağı yarım açıp 30 sn kadar frene basıp boşaltmaya çalıştım. fark hissetmedim.

aracı yeni aldım belki bir ay anca olmuştur tanıdıktı ilk sahibiydi aracın sanmıyorum tesisatın ellendiğini. gerçek performansının gelip gitmesi çok tuhaf. güç geliyor stop etmezsem sıkıntı yok öyle gider ama stop et çalıştır güç gidiyor. ama bugun bir kaç kez stop edip denedim güç gitmemişti son denemede gitti.

drivertech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanda sabit gazda rölantide silkeleme var mı aynı problem bende var netten araştırırsan sensörlerin belirli aralıklarda göstermesi gereken değerler var bunları hem beyınden hem sensörlerden ölçüp bir yerlere varabılırsın zamanın varsa boğazı mapi temizlimeni öneririm diş fırçasıyla sağlam bi temizlik spreyi ile aklıma gelenler bunlar aynı dert bende de var zamanım olmadığı için bakamıyorum , ayrıca throttle position sensor varsa aracında ayarsızlıgından dolayıda yapabılır. Kolay gelsın
    Vtec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drivertech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabanda sabit gazda rölantide silkeleme var mı aynı problem bende var netten araştırırsan sensörlerin belirli aralıklarda göstermesi gereken değerler var bunları hem beyınden hem sensörlerden ölçüp bir yerlere varabılırsın zamanın varsa boğazı mapi temizlimeni öneririm diş fırçasıyla sağlam bi temizlik spreyi ile aklıma gelenler bunlar aynı dert bende de var zamanım olmadığı için bakamıyorum , ayrıca throttle position sensor varsa aracında ayarsızlıgından dolayıda yapabılır. Kolay gelsın
    herkese iyi bayramlar arkadaşlar rölanti sabit titreme dalgalanma vs hiç bir sorun yok. giderken tekleme vs de yok. sadece belli devire kadar araç gaz yemiyor tam gaz bassam bile boğuluyor bazen çoooook çok kötü oluyor hiç gitmiyor bazen kötünün iyisi oluyor bir kaç kez de baya performanslı çekişi çok iyi yani olması gerektiği gibi oldu ama dediğim gibi kontak kapat aç yapınca düştü tekrar. boğaz ve map temizlendi zaten bir değişme olmadı. teşekkür ederim tps ye bakmak lazım bi. oksijen sensörü tesisatında bir şey olduğunu düşünüyorum şimdilik. fişinde tel yumağı görünce şüphelerim daha da arttı. umarım siz de sorunu çözersiniz. herhangi bir çözüme ulaşırsanız lütfen burdan bildirin. aynı şekilde ben çözümü bulursam buradan bildiririm. teşekkürer.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada şimdi aklıma geldi. sabit gazda silkeleme sorunun varsa şunu söyleyebilirim. map sensörü ihtimalini değerlendirirken map sensörü fişini çıkarmıştım araç sabit gazda silkeleme yapmıştı. belki faydası dokunur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesekkurler dostum aynen bi gelisme olursa yazicam bnde vtec var ies bogazi takip denemistim o zaman kesmisti silkelemeyi bogaz deneyip bakicam bi gelisme olursa yazarim sanada iyi bayramlar .. Map sensoru bulursam deneyecem bnde
    Vtec

Vintage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okuyamadım ama ateşleme sistemine ve motor kulaklarına bir baktırın
    04Punto 89CivicEF 81Golf 94CivicEG 97CivicEK 93Uno 05Corsa 98Starlet

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Vintage Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    okuyamadım ama ateşleme sistemine ve motor kulaklarına bir baktırın
    ateşleme sisteminde buji kablosu bujiyi değiştirdim. bobin denedim değişen bir şey olmadı. motor kulağıyla ne gibi bir durum olabilir? çekişi etkileyecek bir sorun yaratmaz gibi geliyor bana yanılıyor muyum?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi eve girdim az önce vtec selenoidinin altında ısı sensörü olduğunu düşündüğüm soketi söktüm benim silkeleme geçti dostum öyle bi sistein varsa gözden geçirebilirsin bariz bir değişme oldu afrm normale döndü silkelemeyi kesti araç.
    Vtec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hadi geçmiş olsun kardeş darısı başıma sanıyorum benim ısı sensörü map sensörünün üstünde. map sensörü 4 kablolu. onun haricinde hava filtre yolu üzerinde ısı sensörü tarzı bir şey bulamadım. belki map sağlamdır ama ısı sensörü arızalı olabilir dediğin gibi onu da denemek lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogr...istemleri3.pdf. Şuraya bir gözatarmısın 31. Sayfada sorunların hangi parçadan nasıl olabileceği yazıyor çok yardımsal bişeye benziyor.
    Vtec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drivertech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogr...istemleri3.pdf. Şuraya bir gözatarmısın 31. Sayfada sorunların hangi parçadan nasıl olabileceği yazıyor çok yardımsal bişeye benziyor.
    çok sağol dostum bir göz gezdirdim faydalı olabilecek şeyler var. yarın detaylıca tekrar inceleyeceğim. ama az önce aklıma şu geldi. arabanın kullanım kılavuzunu okurken sigorta bölümünde her şeye sigorta koymuşlar diye gülmüştüm kendimce. az önce aklıma geldi dedim dur bi bakayım belki oksijen sensörünün de sigortası vardır diye. baktım ve gerçekten oksijen sensörü için sigorta koymuşlar. bayramdan sonra elektrikçiye götürüp sigortasına, tesisatına baktırmayı düşünüyorum oksijen sensörünün.

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadasımda 1,6 16v palio var 99 model aynı motor var sanırım seninkindede yaptırmadıgı değiştirmedği parça kalmadı beyini bile tamire gönderdi dünya para verdi sorun hız kilometre sensöründe çıktı. aynı motorsa özelden numranı gönder arattırayım seni 2000 liradan fazla masraf yaptı bu arızayı bulmak için. bi faydası dokunur inşallah.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)