Merhaba arkadaşlar,
Konu kirliliği olmasın diye sorunumu genel bölümünde daha önce açılmış bir konuda dile getirmiştim ama sorun çözülemeyince ve farklılaşınca kendim konu açmak istedim. Sorun şu araç 3000-4000 devire kadar gaz yemiyor, boğuluyor. Yokuşlarda çekmiyor yarı yolda kalacak gibi oluyor ki dik bir yokuş olsa kalır. 1. viteste tam gaz basayım debriyajdan ayağımı çekeyim normal şartlarda patinaj çekmesi gerekirken birden devir düşüyor ve gaz yemiyor 3000-4000 devirden sonra açılıyor araba. Bazen çok kötü oluyor hiç gitmiyor bazen biraz daha iyi gidiyor. Kat.tandır belki diye katı iptal ettim yok. Map sensörü yapar belki diyerek temizledim yok. buji buji kablosunu değiştirdim yok. Sanayiye götürdüm benzin pompası diyen oldu egzoz tıkalı diyen oldu hava sıcak ondan gitmiyordur diyen oldu! daha sonra oksijen sensörünün fişini söktüm değişen bir şey olmadı. arıza ışığı vs de yanmadı. Oradan egzozcuya gittim baktıralım kafamız rahat olsun diye. Egzozcuya geldiğimde stop ettim. daha sonra kanala girmek için çalıştırdığımda aracın gidişinin düzeldiğini farkettim tabi deneyemeden kanala girdim. Baktı sıkıntı yok. Oksijen sensörünü sökmesini istedim söktü makineye bağlı tel fırça gibi bir şeyle dışını temizledi balata spreyi sıktı taktı ilk çalıştırmada gayet güzel oldu 1. vites sonuna kadar sararak gitti araç. Geldim tekrar stop ettim çalıştırdım araç gene eski haline döndü. Belirtiler oksijen sensörünü gösteriyordu. bizim foruma da 2.0 hgt de aynı sorunu yaşayan birisinin konusunu okudum sorun oksijen sensöründe çıkmış. Bugün sensörü değiştirdim gene aynısensörü boşuna değiştirmiş oldum. neyse sanayiye gittim dedim bobin deneyeyim bir de. bobini denedim gene aynı. usta hava filtresini söktü araba düzeldi gene patinajlar falan. boğaz kelebeğini temizledik araba baya baya düzelmişti. Bir kaç sefer stop ettim çalıştırdım gene iyi gidiyor dedim oldu bu iş. çıktım dükkandan eve giderken ışıklarda tekrar stop edip çalıştırdım gene çekiş mekiş kalmadı. dedim acaba oksijen sensörünün fiş tarafında mı bir sorun var. Fişe giren 4 kablodan ince olanlar ( sanıyorum şaseyle ana kablo) bantlanmıştı dışarıdan. Bandı söktüm 2 tane kablo ince hortumdan geliyor tam çıkış noktasında elektrik telleri vardı yumak halinde toplanmış. Sorun ne olabilir arkadaşlar. Tesisat tarafının ölçümü nasıl yapılır? Nazilli gibi küçük bir yerde usta bulmak sıkıntılı. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. teşekkürler.