User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: 1.4 is otomatik su eksiltme sorunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.4 is otomatik su eksiltme sorunu

merhaba arkadaşlar aracım 98 model 1.4 is otomatik aracımda su eksiltme sorunu var aracın altını kontrol edip baktığımda herhangi bir ıslaklık görünmüyor motor içindede su sızıntısı görmedim yedek su deposunu tamamladığımda ortalama 500 km yol gittikden sonra yedek su deposunda hiç su kalmamıştı tamamladıkdan sonra yine bir 500 km sonra kontrol ettiğimde çok az miktarda su kalmıştı ustaya götürdüğümde aracımın suyunu tamamlayıp aracı çalıştırdı 2 kere fan açtıkdan sonra radyatör kapağı açık şekilde iken çok azda olsa kabarcık gelmişti usta conta yanmış dedi aracımda yağa su veya suya yağ karışma sorunu yok ve hararet hep aynı noktada hiç yükselme olmuyor bunun yanında hortumları filan değiştirmiştim herhangi bir sızıntı olabilir diye sorun hala devam etmekde sıkıştırdığımda daha cok eksiltiyor sübap ayarı yapılmadan önce çok az su eksiltiyordu ama sübapdan sonra daha çok eksiltmeye başladı conta yanmış olabilirmi veya böyle bir durum başına gelen varmı hergün araca binmeden suyu kontrol etmek canımı sıkıyor . yardımlarınızı bekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belirtiler için yok diyorsun ama conta yakmis olmasindan baska ihtimal gelmiyor benim aklıma.
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu aracın adını AT SKİ koydum.jet ski hesabı,At ski mustang

mk35280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim 1.4is civic ilk aldığımda aynı sorun vardı ama seninkine göre daha az su eksiltiyordu ve teklemede vardı fakat kesinlikle hararet sorunu yoktu.usta bujileri söktü birisinde pas gördük.motor soğukken radyatör kapağını açtı çalıştırıp fan açmasını bekledik fan açınca azda olsa hava kabarcığı geliyordu.sonuç conta dedi.

VolkanSrky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde su problemim vardı radyatör kapağını değiştirerek çözdüm eğer içindeki plastik conta yırtıksa kaçırıyor basınçda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normal kullanımda su eksiltmiyor sıkıştırınca çok eksiltiyor. birde mk35280 conta değiştirdikden sonra sorunun çözüldümü ? birde orjinal radyatör kapağı kaç bar ?

mk35280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre.okyay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normal kullanımda su eksiltmiyor sıkıştırınca çok eksiltiyor. birde mk35280 conta değiştirdikden sonra sorunun çözüldümü ? birde orjinal radyatör kapağı kaç bar ?
    Tekleme düzeldi ama su eksiltme halen var ama daha az 2000 km de yarım litreden az.aracı aldığımda radyatörü değiştirmistim eski radyatör kapağını taktım (yeni radyatör kapaksız geliyor) 0.9 bar yazıyor.Bazen radyatör kenarlarında ve üzerinde ıslaklık görüyorum nerden acaba kapaktanmı sızdırıyor çözemedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım sonuçta devam ediyor azda olsa bende çekişden düşme tekleme filanda yok can sıkmaya başladı iyice vakit bulduğum zaman bostancı ikiler hondaya gidicem bakalım artık ne diyicekler kimisi 1.1 bar kullanıyor kimisi 0.9 kapakdan ise sorun büyük bi yük kalkıcak üstümden ama ben daha önce radyatör borularından dolayı park ederken iki kere hararet yaptırmıştım kısa sürelide olsa belkice contama bir hasar vermiş olabilir veya geçtiğimiz kış hiç antifriz yoktu aracımda suyu boşaltıp antifirz koymştuk belkide contaya o zarar verdi inşallah yüksek bir maliyet çıkmaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)