User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: En Kaliteli Yağ Markası

kurtlukaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

En Kaliteli Yağ Markası

Soru çok basit olabilir , anketleri birçok yerde yapılmış olabilir ancak ben diğer anketlerden ise techturkey forumdaki tecrübeli abilerimin ve kardeşlerimin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum , yağda en kaliteli marka hangisidir veya belki A markası 5w 30 da çok iyidir B markası 0w 40 da iyidir , bu şekilde bir bilgi istiyorum ,çünkü ne zaman arabamın bakımı gelse acaba hangisi benim aracım için daha iyidir .

Ayrıca önerilen onayı almış yağları mı kullanmak gerekir misal C3 gibi ve benim aracım dexos2 onaylı yağ istiyor illa dexos2 onayına sahip bir yağı mı kullanmam gerek

Şimdeden yardımcı olacaklara teşekkür ediyorum

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en kaliteli yağ markası diye birşey yoktur.
    her markanın iyi yada düşük seviye yağı vardır.
    yağlar kendi içinde mineral ve sentetik diye ayrılır.
    mineral ve sentetik yağlarında kendi içinde sınıfları vardır.
    linkte bilgiler mevcut.
    yağ hakkında
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağlar hakkında az çok bilgim var , benim demek istediğim 5 w 30 yağ alacağım bu 5 30 yağı üreten firmalar arasında hangisi en iyi 5 30 yağı üretiyor , sonuçta her firma yağı üretirken farklı katkılama yollarıyla üretiyorlar , castrol alacaksam neden magnetec 5 30 neden edge , motul un mesela 8100 x clean var bide x clean + var 5 30 klasmanında hangisini tercih etmeliyim ??? sizin yazdığınıza göre gidip en ucuz 5w 30 yağ ile en pahalı 5w30 yağ arasında bi fark olmaması lazım

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.3 astra j için 5w-30 mobil aldım. psikolojik açıdan çok memnunum. teknik açıdan ölçebilecek imkanlara sahip değilim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya oyle bir imkanımız olsa yada olan birisi bize yol gösterse ne güzel olurdu dimi , youtube da çok araştırdım testleri filan var mı diye bi sonuca ulaşamadım , olan testlerde manuel yapmışlar yağı şişeye koymuşlar ters çevirmişler tabi bu ne kadar yol gösterir bilemem

coder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence MOTUL
    RESPECT YOUR ELDERS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyat bolu performas urunu olarak MOBİL ortalama aracı aldıgımdan berı kullanıyorum 5 yıl oldu ılk zamanlar 10 - 40 super2000 yarı sentteık kullanıdm.
    şimdi son 5 6 bakımdır (6 ayda bır kendım değişşrim) MOBİL 5 - 40 super 3000 tam sentetık yag kullanıyırum. aracda en ufak bır eksıltme yok diyebıilriz.

teknık acıdan yag sıcaklıgını felna gozlemleyemıyorum. Sahsen motul gıbı bır yaga 2 kat fıyat verip ve surkulasyonu fazla olmayan ve bayat olma ıhıtımalı daha yuksek olan bır yagı senede 1 aracıma koyacagıma . senede 2 mobil tercih ederım.

hem mobilin insractionu olsun manuellerı olsun cok daha detaylı castrole gore felan. ondan dolayı mobılı sevıom.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    shell doğalgazdan yağ üretiyormuş çok dikkatimi çekti , ayrıca ferrari nin onay verdiği tek firma tabi bunda illaki maddi vaatlerde vardırda , şöyle motul ,mobil , shell , eneos , castrol gibi markaların testlerinin olduğu bir video veya bir sayfa olsa çok güzel olurdu

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağlarda 5-30 kötüdür 10-40 daha iyidir diye bir sıralama yapılamaz.
    Viskozite aracın motor tipleri, sıkıştırması, çalışma sıcaklığı ve ülke sıcaklıklarına göre değişiklik gösterir.

Türkiye için konuşuyorsak 1,6 standart, atmosferik bir motor için 10-40 veya 0-40 ideal bir viskozitedir.

Eğer sıkıştırması daha yüksek aşırı beslemeli bir araç kullanılıyorsa yağın motorun kılcallarına daha iyi nüfuz etmesi için viskozite düşürülür (0-30 gibi)

Marka olarak da bilinen kaliteli markaların tam sentetik yağlarını kullanman tavsiye edilir.

Mobil, Castrol veya bulabilirsen motul gibi...
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben her markanın iyi olan yağı vardır gibi bir duruma katılmıyorum. Hatta öyle bir saçmalık olamaz.
    Milyonlarca dolar bütçesi olan Mobil1 gibi bir firmanın üreteceği yağ kalites xxx Merdiven altı yağlarının kalitesi mukayese edilemez.

Bu firmaların eşdeğer gösterdiği yağların testlerini ve aralarındaki farklarını internette bulabilirsiniz.

Şahsi fikrim : Sahtesi çok olmasına rağmen orjinalini bulabilirseniz ki Mobil den pahalıdır.

1 Motul
    2 Mobil dir.

alperx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    milyonlarca butceli otomobil fabrikalarının servis kitabında ne yazıyorsa onu kullansanız olmuyor mu ?
    Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En iyi marka diye kıyaslamak doğru sonucu vermez. Neye göre kime göre en iyi?

Kıyaslanabilecek tek nokta, dünyanın en büyük motor yağı üreticisi Exxonmobil dir. Fakat bu da Mobil 1'in diğerlerinden daha iyi ya da daha kötü yağ ürettiğini göstermez.

Bir yağın aracınıza uyumlu olup olmadığını, ya da yeterli standartlara sahip olduğunu anlamak için almış olduğu marka model onaylarına, ve API / ACEA sertifikalarına bakın. API SN / SM sertifikalarını yağın arkasında görüyorsanız, o yağ "yeterince" kalitelidir. Aldığım malı incelemeyi hiç sevmem, beni bunlarla uğraştırma diyorsanız servis ne diyorsa onu kullanın.

Olabilecek en kaliteli yağı arıyorsanız, ester bazlı grup 5 yağları tercih edin. Motul 300v (8100 değil!) gibi. Fakat bunun faydasını ne kadar görürsünüz? Normal günlük kullanılan arabada hiç bir fark yaratmayacaktır, psikolojik hissiyat dışında.

Bu arada, garantin bittiğinde Dexos2 onaylı yağı kullanmana gerek yok. Fakat kullanmanın da bir zararı olmaz. Bir yağın Dexos2 onayı alabilmesi için HTHS oranının 3.5 ve üzeri olması gerekiyor (bir kaç gereksinim daha var ama onlar önemli değil). HTHS oranının 3.5 ve üzeri olduğu diğer sertifikalar ACEA A3/B3 ve C3. Alacağın yağın dexos2 onayı yoksa kutunun arkasında bu sertifikalardan (ACEA A3/B3 ya da ACEA C3) herhangi birinin olmasına dikkat et.

Bu arada benden bir tavsiye, markaların internette dolanan yağ testlerine güvenmeyin. Royal Purple bu konuda baya bir meşhur mesela, yeri gelmişken hemen videosunu da paylaşayım,

BORKED

Bu testin sonucu Royal Purple'in diğerlerinden daha iyi yağ olduğunu göstermez, çünkü içten yanmalı motorun koşullarında kıyaslama yapmak gerekir. Görüldüğü üzere bu test oda sıcaklığında ve motorun dışında yapılıyor. Eğer dişli yağı olarak kullanacaksanız bu testi referans olarak alın, fakat motora koyacaksanız asla!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiye gibi bir yerde önce sahte olmadığına emin olman gerek. markasından ziyade ilk aşamada bu daha önemli malesef. onun dışında ben vtec2ye ilk iki bakımda mobil kullandım sonra castrole geçmiştim. psikolojik midir bilinmez daha memnun kaldım. delsole falan da hep castrol kullandık

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bazen markaların öneride bulunduğu yağlar
    Ileri zamanlarda aracın kalbine sıkıntı yaratıyor nedeni
    Markanin satis sonrasi tekrar yedek parcadan vurgun yapması

Tsi castrol de iyi gelmiyordu mesela herkes motula transfer oldu

Motul iyidir.Orjinal ise

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gündelik araç için Mobil tercih ediyorum.

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alperx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    milyonlarca butceli otomobil fabrikalarının servis kitabında ne yazıyorsa onu kullansanız olmuyor mu ?
    Bu söylediğin mantıklı gibi görünse de servis kitaplarında yazan motor yağı markaları motor-mekanik arge bölümlerinin araştırmaları sonucunda değil,
    otomobil markasının itibarını zedelemeyecek ve tamamen ticari bir anlaşma sonunda yazılmış markalardır.

service manuellere çok takılmamak lazım.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sahsen ben de servis manuelelrınde belırtılen markalar tamammen tıcari amaçlı oldugunu dusunmekteyım. Ama kullanılacak vizkozite ıklım sartları gereklı sertifikalar acısından servis manuelı basvurulacak en buyuk kaynak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En iyi marka diye kıyaslamak doğru sonucu vermez. Neye göre kime göre en iyi?

Kıyaslanabilecek tek nokta, dünyanın en büyük motor yağı üreticisi Exxonmobil dir. Fakat bu da Mobil 1'in diğerlerinden daha iyi ya da daha kötü yağ ürettiğini göstermez.

Bir yağın aracınıza uyumlu olup olmadığını, ya da yeterli standartlara sahip olduğunu anlamak için almış olduğu marka model onaylarına, ve API / ACEA sertifikalarına bakın. API SN / SM sertifikalarını yağın arkasında görüyorsanız, o yağ "yeterince" kalitelidir. Aldığım malı incelemeyi hiç sevmem, beni bunlarla uğraştırma diyorsanız servis ne diyorsa onu kullanın.

Olabilecek en kaliteli yağı arıyorsanız, ester bazlı grup 5 yağları tercih edin. Motul 300v (8100 değil!) gibi. Fakat bunun faydasını ne kadar görürsünüz? Normal günlük kullanılan arabada hiç bir fark yaratmayacaktır, psikolojik hissiyat dışında.

Bu arada, garantin bittiğinde Dexos2 onaylı yağı kullanmana gerek yok. Fakat kullanmanın da bir zararı olmaz. Bir yağın Dexos2 onayı alabilmesi için HTHS oranının 3.5 ve üzeri olması gerekiyor (bir kaç gereksinim daha var ama onlar önemli değil). HTHS oranının 3.5 ve üzeri olduğu diğer sertifikalar ACEA A3/B3 ve C3. Alacağın yağın dexos2 onayı yoksa kutunun arkasında bu sertifikalardan (ACEA A3/B3 ya da ACEA C3) herhangi birinin olmasına dikkat et.

Bu arada benden bir tavsiye, markaların internette dolanan yağ testlerine güvenmeyin. Royal Purple bu konuda baya bir meşhur mesela, yeri gelmişken hemen videosunu da paylaşayım,

BORKED

Bu testin sonucu Royal Purple'in diğerlerinden daha iyi yağ olduğunu göstermez, çünkü içten yanmalı motorun koşullarında kıyaslama yapmak gerekir. Görüldüğü üzere bu test oda sıcaklığında ve motorun dışında yapılıyor. Eğer dişli yağı olarak kullanacaksanız bu testi referans olarak alın, fakat motora koyacaksanız asla!
    şimdi bişey soracağım 5w30 klasmanında , gerek ekonomi gerek motor ömrü gerek performans açısından en iyi yağ hangisidir desem ???????

Masterpiece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobil 1 5w30 ESP üstteki sorunun cevabı
    Mapped by DR.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)