arkadaşlar merhaba,
linkinide vereceğim vw forumunda hararet göstergesi 90 derecede sabit mi olmalı böyle bir konu gördüm dahil oldum.yazılanlar bana mantıklı gelmedi herkes hareretin 90da çakılı kalacağını söylemiş. oradada yazdım. benim aracım mesela. ısınıyor gayet güzel sorun yok. düz yolda aracı rahat bir şekilde kullandığımda hareret hiç 90 ı bulmuyor 85 falan. yokuş aşağı viteste inerkende hareret mesafeye göre 80e kadar inebiliyor. sonrasında gaz verdiğimde yine 90 a yakın duruyor. dur kalk trafikte 90dan aşağı inmiyor çakılı kalıyor.pek trafikte kullanmadığım için bilmiyorum detayını. isteyen o forumdaki cevaplarıda okuyabilir.kısaca herkes bana seninde termostatın arıza diyor.bana mantıklı gelmedi sormak istedim.sonuçta araçta yokuş aşağı patlama olmuyor soğumasıda normal değilmdir. uzun yolda 1.6tdi caddy kullandım daha 1000 km de araç ne yaparsam yapayım 90dan aşağı düşmedi hareret.amcam servise sordu normal demişler. birde bizim araçta fan çift kademe çalışıyor yani araç çalışır çalışmaz fan yavaş devirde dönüyor. fan açma tabiri yaşandığında hızlıca dönüyor. sanırım bizim araçta çalışma sistemi böyle passatta. konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.ve benim araçtaki olayda normalmdir yoksa termostatmı arızalı ona göre bakım zamanı termostatı değiştiririm.