User Tag List

18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: e36 320i PATLATMA PROBLEMİ

aliburma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

e36 320i PATLATMA PROBLEMİ

94 model 320i aracım LPG'de iken gaz yemiyordu. Benzinde çalışırken de sanki bir aptallık var gibi geliyordu ama bir sonuç elde edemedik. bakımını yeni yaptığımız için bujilerim zaten yeni idi. Bobinler defalarca kontrol edildi. hava akışmetre yenilendi. ancak bu gaz yememe mevzusu bir türlü hallolmadı. Benzinde çok hissedilmese de LPG'de iken sanki araba gaza bastıkça kendini kasıyordu. Geçtiğimiz hafta bujilerin eskidiğini gördük, onları da bosch'un servisindeki bir ustanın tavsiye ettiği iridium bujiler ile değiştirdik. Yalnız araç bundan sonra daha bariz bir şekilde teklemeye başladı ancak öyle stop edecekmiş gibi değil. sanki bujiler halen yenilenmemiş gibiydi ve birşeyler daha kötü çalışıyor gibiydi. Bugün Bujileri Bosch'un sisteminin verdiği iridium platiniumlarla tekrar değiştirdik. şu an için rolantide bir problem yok ve sarsıntı ortadan kalktı. LPG'nin ayarını yeniden düzünledik ve yığılma azaldı. ancak herhangi bir viteste ilerliyorken gazdan ayağımı çektiğim zaman LPG'deyken halen egzozdan patlama sesi geliyor. işin asıl garibi bujileri değiştirdikten sonra benzindeyken de patlatmaya başladı. ve sanki gaza bastığımda araba hakkını vermiyormuş gibi hissediyorum. en üzücüsü de boğazımızdan kısıp araca harcıyoruz ama bir şeyler eksik gibi sanki. Umarım öyle sıkıntılı bir durumum yoktur. Vesilenizle bu problemin de çözüleceğini biliyorum. Vakit ayıracak herkese şimdiden teşekkür ediyorum...
    HONDA; KONFOR DA O'NDA ...

OMTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ustam geçmiş olsun valla. senin aracının bi sıkıntı yaşadığını duydukça kendi aracımmış gibi düşünüyor yazıyorum ancak bazı gariplikler dikkatimi çekiyor. artık düzelsinde sağ sağlim yürüsün şu e36 vanos kontrollerini yaptınızmı son bakımda?
    OTOBULL GARAGE

Şahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyük ihtimalle bobin gibi gözüküyor, bobin ve buji değişimi sonrasında bi gaz ayarı sorunu çözecektir.
    Zihin fukara olursa, fikir ukala olur..

By_MuGeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ali abi bizim bu halimiz ne olacak

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçenlerde bizim e30dada aynı problem vardı dünya parça değiştirdik düzelmedi. gaz regölatörüne bir baktırın derim . bizim araçtaki patlatma sorununu onu değiştirince düzelttik.emme manifolduna hava tahliyeden gaz basıyordu değiştirdik düzeldi.birde lpg enjektörlerine ve enjektör uclarının devamında giden gaz hortumlarına baktırın tıkanıklık pislik olabilir bizimkide aynısını ypıyordu 1 hafta uğraştık böyle çözdk.
    Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sağolun abiler, ancak benzinde de aynı sorun yaşandığı için kafam attı. kulağımızın arkasından önce birkaç yerimiz daha var galiba

Alıntı OMTech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ustam geçmiş olsun valla. senin aracının bi sıkıntı yaşadığını duydukça kendi aracımmış gibi düşünüyor yazıyorum ancak bazı gariplikler dikkatimi çekiyor. artık düzelsinde sağ sağlim yürüsün şu e36 vanos kontrollerini yaptınızmı son bakımda?
    Valla değerli ustam, senin fikirlerin işlerimizin çoğunu çözdü, bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum. ancak vanos ile ilgili ne yürürde ne de cihaza bağlandığında bir sorun görünmüyor. hep aklımda ama vanos işinin ince ayrıntıları için sizinle tekrar irtibata geçsem iyi olur. hanım memlekete geldiğimde yanınıza da gelmeye çalışacağım. buralarda sıkıntı büyük, usta bulmakta zorlanıyoruz. servisler bile kendi işini yapamaz olmuş... sihirli ellere ihtiyaç var.

forum ve diğer sitelerden de bakındım ama insanların yaşadığı gibi "hava filtresinin kenarından, manifoldun sağından, bilmem nerenin solundan" diye bahsettikleri yerlerden bırakın ateşi herhangi bir ısı yükselmesine bile rastlamadım. Patlatma dediğim mevzu sadece egzozdan geliyor. öyle aman aman da bir ses yok, ama manifoltlu şahin gibi hissettiriyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_MuGeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ali abi bizim bu halimiz ne olacak
    valla, bu saatten sonra işimiz rast gitse on numara olur. zaten canımız yanmadan işimiz hallolmuyor. yine sanayiye gittim. lastiklere nitrojen bastırayım dedim, 20 tane bijon aldım. nereden nereye diye soracaksın biliyorum ama aradaki hikaye saat 12:00 ile 18:00 arasını doldurdu, gerisini sen hesap et...

sde30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Size ilk tavsiyem aracın orjinal bujilerini takın e36 lar iridyum yada platinyum her ne zıkkımsa arası pek iyi değil bende takıp 3 saat sonra söküp attım paramda hiç oldu

Patırdama sorununa gelince çok büyük bi ihtimalle araç extradan hava alıyo emme kaynaklı olabilir aracı bi egsoz amisyona sokup değerleri kontrol ederseniz en azından hava alıp almadığını anlamış olursunuz
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ediyorum. egzoz emisyon işini de aynı gün yaptırmıştım. benzin ok, lpg fakir demişlerdi, ayar da yaptırdım. ancak daha önce de bosch buji takımı almıştım ama ömrü kısa olduğu için bu kez iridium platin zıkkımı aldım. Dediğim gibi sorun öyle sağdan soldan ateş kıvılcım falan atması değil, bakalım Allah sonumuzu hayır etsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gaz yememe sorunu boğaz kelebeğinden dolayı olabilir rolantideyken devirde dalgalanma hatta stop etme gibi sorunlar da varsa boğaz kelebeğini temizletin derim. geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sde30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Size ilk tavsiyem aracın orjinal bujilerini takın e36 lar iridyum yada platinyum her ne zıkkımsa arası pek iyi değil bende takıp 3 saat sonra söküp attım paramda hiç oldu

Patırdama sorununa gelince çok büyük bi ihtimalle araç extradan hava alıyo emme kaynaklı olabilir aracı bi egsoz amisyona sokup değerleri kontrol ederseniz en azından hava alıp almadığını anlamış olursunuz
    +36
    emmeye bakınn boşa sölemiyorum lpg regülatörü arabaya tahliyeden büyük ihtimal gaz basıyo yada hava alıyo araba regülatörü değiştirip deneyin bi düzelirse satın alırsınız düzelmezse bırakırsnız gerii
    Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hkkcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +36
    emmeye bakınn boşa sölemiyorum lpg regülatörü arabaya tahliyeden büyük ihtimal gaz basıyo yada hava alıyo araba regülatörü değiştirip deneyin bi düzelirse satın alırsınız düzelmezse bırakırsnız gerii
    Estağfirullah kardeşim, olur mu boşa falan... Aksine mevzu ile ilgili bu ince ayrıntı için çok teşekkür ediyorum. benim laz kafası senin postları ancak çözdü. senin anlattıklarının içerisinde lpg geçtiğinden, "araç benzinde çalışırken de aynısını yapıyor" demişim ama anormalliği anlayamamışım regulatör ile ilgili bir problem yaşanmış ve ucuz bir markanınki ile değiştirilmiş. LPG'ci de basınç ile ilgili problem arıyorum ama bulamıyorum... falan demişti. anlaşılan regulatöre daha detaylı bakmamız gerekiyor ki benzinde de rahat edelim tekrar ve tekrar teşekkür ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpgcilere fazla güvenme ben 2 lpgci değiştim dogru dürüst yapılana kadar kimisi bişe bilmiyor kimisi harbi kurt olmş durumda inşallah sorun çözülür abi
    Hakkı Can Eryüzlü...

I-HANN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gazı bırakınca patırdama dıyorsun, vanos yada sentesı ıle oynama yapıldımı ? zincir değişimi falan ?

aracı 2-3 vıtesde gazdan ayagını cekıyorsun patırdamaya baslıyo gaz pedelına dokununca sesı kesıyormu ?

genelde orjınal sente aparatı kullanmıyolar ve cogunlukla arac senteden atık oluor bı kontrol ettır bence.
    “Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi, eet gazdan ayağımı çektiğimde egzozdan pıtır pıtır ses geliyordu. dün sanayiye giderken özellikle defalarca denedim ama yapmadı. el yapımı egzozu da söktük orjinal egzozu bağladık. şu an için herhangi bir patırdama yok. Allah var, vanosa el atmadım. daha doğrusu görev yaptığımız Diyarbakır'da bu işi kıvıracak sağlam adam bulamıyoruz. neye el atsalar ellerinde kalıyor. birşeyi yaparken başka birşeyi bozuyorlar. sıkıntı çıktıkça, uygulama ihtiyacı doğdukça, özellikle forumdan abi/arkadaşlarımıza soruyorum. servislerde ustalardan daha fazla çalışıyorum. ben de aracın yapısını, sağını solunu böylelikle öğrenmeye çalışıyorum. değerli paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum abiler...

sde30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abicim patırdama tekrarlarsa aracın hava akışmetre fişini çıkartıp bide öyle kullanıp dener misin o kısımla ilgili de olabilir tamam belki akışmetre sağlam olabilir ama akışmetre ile aynı anda çalışan 2 adet oksijen sensörü ve 1 adet rolanti valfi var eğer sorunun çözülürse o kısma yönelebilirsin
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha önceki hava akışmetreyi çıkarıp günlerce kullandım. akışmetrenin bağlı veya sökülü olması fark ettirmiyordu. o yüzden yenisini aldım. hiçbir arıza görünmemesi bizim canımızı sıkıyordu. ama yağ basınç regülatöründen yakıt aldığım yere kadar şüphelendiğim hemen her şeyi değiştirdim. aracın şu an için bir patırdaması kalmadı. sensör arızası olsa hemen gereğini yapacağım ama onlardan da ses çıkmadı. en son vanos mevzusuna el atacağım. Bayramdan sonra izne ayrılacağım için buralarda daha fazla tırmalamak istemiyorum yoksa döşeme yaptıklarında sunroof'u bozuyorlar. döşeme 250; sunroof tamiri en az 250

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ateşleme ya bobin yada bujidir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)