User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Silgi motoru vs Otomatik cam motoru ???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Silgi motoru vs Otomatik cam motoru ???

Türkiye genelinde başlayan trafik uygulamaları herkezin sıkıntısı . Özellikle yüksek egzoz sesi . Bunun üzerine cut-out sistemleri araştırdım , maşallah 100 200 $ arası. Araştırdım genelde vana sistemini yapanlar tofaş grubuna yapıyolar ve otomatık cam motoru yada onun turevı bı motorla el yapımı bi sistem yapılıyo. Bana mantıklı geldi sonuçta uzun süreli olmucak kapalı kalması maks. 10 dk .

Velhasıl kelam gelelim asıl soruma. Bir silecek motoru var birde otomatik cam motoru. tofaşın kini bile alsam cut out almakla aynı paraya geliyo nerdeyse cam motoru. onun yerine silgi motoru kullansak şekil a;

devreye basılı tutulduğunda sürekli aç kapamı yapar ( silecek hareketi gibi ) . yoksa cam motoru gibi örn: yukarı bas - kapa aşağı bas - aç mı yapar ? Düz mantık tesisat yapıldığında cam motoru ile aynı görevi yaparmı ?

Not: Bunla uğraşma , bu sağlıksız olur, git yaptır, hazırını al gibisinden yorum yapmazsanız sevinirim.Isıya karşı bile bişeyler tasarladım kafamda. Sadece kafamdaki uğraşarak kendim yapmak istiyorum Teşekkürler..
    Alıntı Gökhan Bilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    allah cümlemize akıl fikir versin

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cam motorları benim gördüğüm hep tek yöne döner. Mekanizma ile silecekler yukarı aşağı hareket eder. Bu yüzden aç kapa yapmak sıkıntı olabilir. (Ama sonuçta dc motor olduğundan uygun devre ile ters yönde hareket edebilir.)

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tofaşınkini bilmem ama dün si için aldık yan sanayi 150 lira kolları dahil şekilde yaklaşık yarım metrelik bir parçaydı
    onun dışında yardımcı olamıcam ama ugrasılırsa yapılır iyi bir elektirikçiye gidip fikir alışverişi yapmak gerekir

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DC motoru ters yönde döndürmek için + ve - kutupların yerini değiştirmek yeterlidir.Profosyonel bir şey yapayım diyorsan işin içine elektronik devre girer elektronik devre motor yüke bindiğinde motora uygulanan gerilimi keser hatta bazı araçların otomatik cam indirme kaldırma sistemleri bu şekildedir.

Yapacağın susturcunun içindeki kelebek tam olarak açıldığında dönmeye devam etmesini engelleyecek şekilde bir düzenek yaparsın (istinat vs. koyarsın) hem açılış hemde kapanış için.Açılacağı zaman yada kapanacağı zaman kelebek tam pozisyonuna gelip istinata dayanınca daha dönemeyecektir motorun çektiği akım üçe dörte katlayınca devre gerilimi kesecektir (1 sn den az bir sürede gerçekleşir bu olay)

Yada elektronik devre ile uğraşamam diyorsan mekanik olarak yukardaki istinatlı sistemin aynısını kur elinle kumanda et motoru sonuçta açıp kapatan sen olacaksın kelebek kapandıktan sonra tuşa basmaya devam edersen uzun vade de motoru yakarsın.Buna dikkat edersen sorun yok.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DC motoru ters yönde döndürmek için + ve - kutupların yerini değiştirmek yeterlidir.Profosyonel bir şey yapayım diyorsan işin içine elektronik devre girer elektronik devre motor yüke bindiğinde motora uygulanan gerilimi keser hatta bazı araçların otomatik cam indirme kaldırma sistemleri bu şekildedir.

Yapacağın susturcunun içindeki kelebek tam olarak açıldığında dönmeye devam etmesini engelleyecek şekilde bir düzenek yaparsın (istinat vs. koyarsın) hem açılış hemde kapanış için.Açılacağı zaman yada kapanacağı zaman kelebek tam pozisyonuna gelip istinata dayanınca daha dönemeyecektir motorun çektiği akım üçe dörte katlayınca devre gerilimi kesecektir (1 sn den az bir sürede gerçekleşir bu olay)

Yada elektronik devre ile uğraşamam diyorsan mekanik olarak yukardaki istinatlı sistemin aynısını kur elinle kumanda et motoru sonuçta açıp kapatan sen olacaksın kelebek kapandıktan sonra tuşa basmaya devam edersen uzun vade de motoru yakarsın.Buna dikkat edersen sorun yok.
    istinat şeklinde olucak zaten kelebeğin fazla hareketini engellemek için orda okeyiz.

benim şurda kafam karıştı şimdi. Silgi motoru normal silecek sisteminde nasıl çalışıyor ? yani elektriği verdimde bir düz yönde dönüp sonra tam ters yönemi dönüyo ? yoksa bu hareket silecek devresiylemi alakalı.Devre seri bir şekilde ilk önce dönme hareket komutunu ardından ters dönme komutunu verme gibimi çalışıyo ?

Ben bu silgi motorunu cam açma gibi kullanmam için devre kurmam şart anlaşılan ?

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer uzaktan kumandalı yapmayacaksan ve az maliyetli olsun istiyorsan motor kullanmasan da olur. Halatlı yapabilirsin, telli gaz kelebeklerindeki gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorlu ve düğmeli yapcaım normal vanalılar gibi , sanırım cam açma ile yapıcam mecbur.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birbirinden çok ta farklı motorlar değil, ikisi de dc motor. En fazla basit bir devre ile 2 tarafa da dönecek şekilde ayarlayabilirsin

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Etu55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istinat şeklinde olucak zaten kelebeğin fazla hareketini engellemek için orda okeyiz.

benim şurda kafam karıştı şimdi. Silgi motoru normal silecek sisteminde nasıl çalışıyor ? yani elektriği verdimde bir düz yönde dönüp sonra tam ters yönemi dönüyo ? yoksa bu hareket silecek devresiylemi alakalı.Devre seri bir şekilde ilk önce dönme hareket komutunu ardından ters dönme komutunu verme gibimi çalışıyo ?

Ben bu silgi motorunu cam açma gibi kullanmam için devre kurmam şart anlaşılan ?
    silecek motordu sileceği çalıştırdığında sürekli aynı yöne döner silgileri yukarı aşağı hareketlendirmek için bir sağa bir sola yapmaz, ama uygun elektrik tesisatı kullanılırsa iki yöne de hareket edebilir yani ben tek yöne dönerim öteki yöne dönmem demez sileceği çalıştıran bir motor olduğu içinde daha güçlü ve uzun ömürlü olur diye düşünüyorum.
    bbm pin :2B244451

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aşağı yukarı butonları var. aşağı bastığında + - yapıpta yukarı bastığında tam tersi - + yapabilen. ben daha önce başka bir iş için elektronik malzeme toptancılarından birinden almıştım.

ortadaykende gerilim vermiyor tabiki

hatta servis araçlarının otomatik kapılarında reno 19 sol cam tuşu kullanılır. doğru kablolamayı onunlada yapabilirsin.

ancak reno 19 sol cam tuşunu servis araçlarının kapısı için kullandığımız gibi cat out da kullanamazsın o yüzden sen sağ cam tuşunu al. onda sadece aç kapa var.

yukarı basarsın açılır aşağı basarsın kapanır. uzun süre basılı tutmadığın sürecede motoru yakmazsın. otomatik kesme devresine filanda gerek kalmaz. ayrıca reno 19 sağ cam tuşu görsel olarakta araçta çok orjinal bir görüntü olur.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cam açma kapama modülü kurtarmaz mı ? Yada basit şekilde bir ucu normal şekilde bağlanmış +- diğer ucu ters şekilde bağlanmış -+ ? Hangi yöndeki devreyi anahtarı kullanırsan o yöndeki devre tamamlanır ve istediğin yönde çalıştırmış olursun ?

Edit: üstteki mesajla aynı şeyleri söylemişiz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)