Türkiye genelinde başlayan trafik uygulamaları herkezin sıkıntısı . Özellikle yüksek egzoz sesi . Bunun üzerine cut-out sistemleri araştırdım , maşallah 100 200 $ arası. Araştırdım genelde vana sistemini yapanlar tofaş grubuna yapıyolar ve otomatık cam motoru yada onun turevı bı motorla el yapımı bi sistem yapılıyo. Bana mantıklı geldi sonuçta uzun süreli olmucak kapalı kalması maks. 10 dk.
Velhasıl kelam gelelim asıl soruma. Bir silecek motoru var birde otomatik cam motoru. tofaşın kini bile alsam cut out almakla aynı paraya geliyo nerdeyse cam motoru. onun yerine silgi motoru kullansak şekil a;
devreye basılı tutulduğunda sürekli aç kapamı yapar ( silecek hareketi gibi ) . yoksa cam motoru gibi örn: yukarı bas - kapa aşağı bas - aç mı yapar ? Düz mantık tesisat yapıldığında cam motoru ile aynı görevi yaparmı ?
Not: Bunla uğraşma , bu sağlıksız olur, git yaptır, hazırını al gibisinden yorum yapmazsanız sevinirim.Isıya karşı bile bişeyler tasarladım kafamda. Sadece kafamdaki uğraşarak kendim yapmak istiyorumTeşekkürler..