Motordaki sarsıntının sebebi diye düşündüğüm 21 yıllık buji kablolarını bugün akımölçer ile kontrol ettim.Bir tanesi 8 ohm civarı diğerleri 13-15ohm arası çıktı ancak iki tane kabloyu ölçerken akım sürekli değişiyordu bazen 13 bazen 17 gibi değerler gösteriyordu.Araç karbüratörlü olduğu için 5 tane kablo var biride bobine gidiyor o kabloyu ölçtüm hiç bir değer göstermedi distribitöre giren yer iyice paslanmış.Benim aklıma bir kaç şey takıldı onları size sormak istedim.
-Akımölçerdeki dalgalanmaların sebebi nedir ? iki kişi ölçtük ve kabloları hiç oynatmadan sabit tuttuk.
-Bobinden distribitöre giden kabloda neden hiç bir akım değeri göstermedi.Araç çalışıyor ancak 900-2000rpm arası çok fazla sarsıntı yapıyor.
-İnternetten araştırdığım kadarıyla ideal akımın 8 ohm civarı olması gerektiğini gördüm.Bu doğrumudur.
-Bu değerlerden sonra sarsıntı ve alt devirlerin ölmesinin sebebi kesin buji kablosu diyebilirmiyiz.Çünkü distribitörü bozulmuştu çıkma aldım iyi durumdadır diye tahmin ediyorum.4 tane buji takalı 1000km olmadı daha.Geriye sadece kablolar kalıyor onlarında 16 yıl değişmediğine eminim bizden önceki sahibi değiştirmediyse 21 yıldır aynı kablo.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.