Merhaba lar merak ettiğim bir konu var,yeni bir araç almak istiyorum ama lpg li,lpg yi sökersek eski orginal liğine geri dönme ihtimali var mı?neler kaybetmiştir arac sökersek neler değişebilir ?
Merhaba lar merak ettiğim bir konu var,yeni bir araç almak istiyorum ama lpg li,lpg yi sökersek eski orginal liğine geri dönme ihtimali var mı?neler kaybetmiştir arac sökersek neler değişebilir ?
öncelikle muayeneden geçmez. geçmesi için yeniden proje çizilip ruhsatın değiştirilmesi gerekir...
Demir tava geldi; kömür tükendi, akıl başa geldi; ömür tükendi....
Evrak tarafı baya masraflı diyebiliyorum.
Baştan proje çizdirmek vs, yeni lpg takmaya yakın bir masrafmış.
Evrak kısmı nı önemsemiyorum,mekanik ve teknik olarak durumu ne olabilir acaba ? herkez diyo uzak dur lpg den de sanki sökünce eski si gibi olur gaz dimi sonuca.Daha anlaşılır soruyım lpg lı arac alıp lpg yi söküp drag veya drift için hazırlamak olur mu ?
Hazir konu varken bende sorayim.. simdi benim aracta lpg var, ama ben bunu turbolayacagm ve sonrasinda da lpg kullanmayacagim.. muayeneden muayeneye lpg tankini baglasam, muayenede lpg liymiscesine gcebilirmiyim?
If you have no LAG, you have no turbo..
Bence cok asiri fark olmayacaktir, yuklenmeden once benzinli aracta yapilan kontrolleri bunda da yapip saglikliysa devam edersiniz.
LPG'de ve Benzinde calismalarina bakiyorlar, en azindan LPG dugmesinin fonksiyonel durmasi belki kurtarabilir, gecisler anlasilmiyor diye yutturulabilir mi bilemem
Sizinti kontrolu falan orada da yapiyorlar cunku, sizinti tespit edilememesi normal bir sey olur o asamayi gecersiniz de, dedigim gibi sistemin calistigina dair bir ibare goremeyince, "bozuk, yaptiramadim" demeniz halinde tamam kardesim demezler heralde![]()
Bildiğim kadarıyla Muayenede sızıntı kontrolü yok,
Ayrıca gazda çalışmasına bakalım da demiyorlar hatırladığım kadarıyla .
Hepsini geçelim, gazım bitti almadım, Benzinde kullanıyorum kime ne ?? derdim ben olsam![]()
Ben agustosta LPG montaji yapinca girmistim muayeneye, Makine Muhendisleri Odasi'nin sizinti kontrolundeki cihazlarin aynisiyla kaput altinda kontrol yapiyorlardi
Standart benzinli aracla muayeneye gittiklerimde oyle bir prosedur yoktu, yeni cikmadiysa eger
Ama sizin bahanenize cevap olarak "Eger LPG'li araca onay istiyorsan bunun saglikli calistigini gormek zorundayiz" diyebilir bence, piyasada ne arabalar var yoksa, onlar da haklilar bu cevabi vermekte
siz lpg montaji yaptiginiz icin mi muayeneye girdiniz?
eger oyle ise incelemeleri normal..
kardesimin aracini muayene yaptirirken hic bakmamislardi cunki..
eger tankin olmasi lpg varmiscasina bi goruntu olusturuyorsa muayeneden muayeneye takarim tanki sknti yok
ben o manada sordum..
simdi bir de sokme prosedurleriyle ugrasmayalim..
If you have no LAG, you have no turbo..
hiçbir değişim olmaz önemli olan lpg sisteminin nasıl takıldığı heryeirni kesip biçip saçma sapan deldilerse sağ solunu kaportacıya gidersin kapatırısn o delikleri plastik kapakla yada kaynaklarsın... elektrik tesisatıda fazla kurcalanmamışsa elektrikcide 10 dakikada eski haline gelir...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
ben aracımın üzerinden söktüm ve kurtuldum o mevzudan
demontaj projesine 200tl verdim direk muayneye soktum evraklarla emniyete götürüp yeni ruhsatı çıkardı muamelecide.
ruhsat masrafları yaklaşık 500tl tuttu muamelecinin ücretiyle beraber...
/// Swap 30
sorun olacak bir masraf yok. Öyle baya masraflı bilen arkadaşlar yanlış biliyor.
ben yaptım. kendim söktüm. sonra lpgciye gittim. 100 tl para verdim sökme projesi yaptırdım bu parayla.
o evrakla gittim 5 tl ye ek1 belgesi doldurdum muaneye girdim. 2yıl muane uzadı ruhsattan sildirmek içinde 35 tl karakola ruhsat parası verdim.
toplamda 140 TL ye mâl oldu. sökme ücreti ödemediğim için 140 tl ye mâl oldu. muane ücreti hariç. zaten muane zamanı gelmişti.
mekanik kısmına gelince. almadan kompresyon testi yaptırırsan motor içinin sorunsuz olup olmadığını anlayabilirsin. söktükten sonra enjeksiyon temizliğide yaptırırsan araba cillop gibi olur.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)