..................
vallahi arkadaşım ben çok aşırı bilgili değilim. bilgi sahibi olanlar eminim yazacaktır bir şeyler fakat benim düşüncelerim şu şekilde, uğraştıktan ve paran olduktan sonra elbet her aracı yüklersin ama renault19 buna değer mi buna karar ver, fakat ben çok az bir şeyler yapayım da psikolojik olarak rahat edeyim diyorsan, güzel temiz bir k&n açık hava filtresi tak, soğuk hava emebilecek gibi bir yere uzatıp, bir de katalizör ile orta susturucunu çıkarıp son susturucuyu da fazla ses yapmayacak gibi ucuz yollu bir şeyler tak. o şekilde dolaş. egsoz için cherry bomb öneririm mesela. saygılar.
bence masraf etme. 1-2 hp için o kadar masrafa değmez. üstüne birde ses duyucam diye gaza basıcaksın daha çok yakıcaksın.
yani filtre yerine bakımları sıklaştır. ne bileyim enjeksiyon temizliği olsun. diğer bakımlar olsun. bu tür şeyleri zamanında yada erken yapman daha faydalı.
amacın ses duymaksada ucuz bi filtrede takabilirsin. ama pahalı filtreler takınca 19un çok performans alacağını sanma. sonradan boşamı masraf ettim diye moralin bozulmasın diye anlattım.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
kat iptali, polisden korkun yoksa iyi bir son susturucu, lpg kullanıyorsan ayarları iyi yapar dediğin bir ustan varsa orta halli bir açık hava filtresi başlangıç üçün bence yeterlidir daha sonrası senin tercihlerine göre zamanla değişir, aşağıdaki linkde benim eski aracım var karburatörlüydü kat zaten yokdu yazdığım herşeyi yaptım ama sonra ayrılmak zorunda kıldık bana kalsa proje daha giderdi
Arif Mehmet özçeliks Fotos | Facebook
Sandero 1.6 8V Turbo FT-300 - YouTube
motor aynı motor tabiki ilerisi için bir örnek
http://www.techturkey.com/forum/memb...i_fransiz.html
bu arkadaşa msj at k7m ler hakkında baya bilgi sahibi kendisi bir ara kendisindede k7m vardı ve turbo fln yapmıştı neler yapılabileceğini fln detaylıca anlatır sana
bana soruyorsan ben zaten honda'dan çok anlamam. fakat senin arabandaki motora bir şeyler katabilmek ciddi para ve emek lazım, seni üzebilir biraz. bu yüzden söyledim, çok ta bilgim yok zaten. ama mesela bir vtec'te düzgün bir hava filtresi ile 3-4 bazen 5 hp ekstra alabiliyorsun diye biliyorum. neyse çok ta yorum yapmayayım ben. umarım istediğin gibi olur.
aynı motoru bende kullanıyorum.. filtreden baya memnun kalmıştım custom-kit şeklinde açık olarak yapıldı akü boşluğuna aldım soğuk hava için hem alt hemde üst devirlerim ciddi canlandı.. ses olarak da tatminkar... kat iptali 48mm düz boru yapabilirsin. yada biraz daha güç istiyosan Ms beyin düşünebilirsin
SM PERFORMANCE
bende bol bol reno modifiyesiyle uğraşmış olduğum için ufak tefek şeylerle beygir alınmıyor çok masraf etmiceksen hiç etmemek daha güzel anlamında söyledim bende.
reno göründüğü gibi değil. performans için ciddi para yiyor. taypar nasıl yiyorsa renoda o kadar yiyor. o kadar harcarım dersen zaten herşey yapılır. sc bile![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
my racing filtre 70 mm dirsekli aliminyum boru ... ben katı boşaltmak yerine matay dan sport kat aldım . orjinal kat dursun diye yakıtta sakin kullanımda şehir içi 29 kuruş gibi seyrediyoduakü boşluğuna tenis topu büyüklüğünde bi delik var kendisinden... tam farın arkasına denk geliyo ordan geçirdim boruyu hiç sıcak hava çekmiyo artık
![]()
SM PERFORMANCE
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)