* Arac eg b16a2.
* Elektrik tesisati b16 ve d16 birlestirilerek vtec'e cevrildi.
* Beyin p28.a.052, vtec chipli (harness kullanmaya gerek kalmadan direk takildi)
* Programi suan standart baska bir aractan kopya, Ayhan atti, henuz ayar yapilmadi.
* Vtec selenoid'in kablosunu Ayhan bagladi.
* Yoldayken ariza lambasi yakmiyor, arac calistiktan sonra hicbir skntisi yok.
Hava yagmurluysa yada soguksa, arac iyice sogumussa (ertesi gun), ilk kontak acmada ariza lambasi sonmuyor (aracta beyin yokmus gibi). Birkac kez kontak kapatip acmak gerekli. Kontak ac kapa, ac kapa yapiyorum ariza lambasi sonene kadar. Bazen 10-15 kez kapatip actigim oluyor.
Havalar sicakken hicbir sorun yok, hava kuru olsun sicak olsun problem yok, ancak 3 gun kontak acmadan beklenince boyle bir problemle yine karsi karsiya kaliyorum fakat ariza lambasinin sonmesi cok vakit almiyor, en fazla 2 kontak acip kapamada normale donuyor. Hergun kullaniyorsam hava sicakken, hicbir sorun yok.
Ariza lambasi sabit yaniyor hic sonmeden, tam sonmeye yakin benzin pompasina elektrik gidiyor, ariza lambasinin isigi zayifliyor ve ariza lambasi sonuyor, sonrasinda kontak acip kapattigimda sonmesi icin cok uzun beklemiyorum ama yinede normal sonmuyor. Arac calistiktan sonra kontagi kapatip tekrar actigimda ariza lambasi normal yaniyor sonuyor ve hersey normale donuyor. Sorun nerede olabilir?
Daha onceden benzin pompasinin rolesi (direksiyon altindaki siyah kucuk kutu) aracta d16a9 varken sorun vermisti, ariza lambasi hic sonmuyordu kontagi kac kez kapatip acsam, elektrikci aldi soktu lehimledi tamir etti, sorunsuz calisiyordu.