Arkadaşlar bir türlü aramızda bir net fikir sahibi olamadık iş yerinde.
Bu günlerde 2. araç olarak bir tofaş kuş serisi bakıyorum
Şimdi bu doğan modellerinde L-S-SL-SLX olarak birbirlerinden farkları nelerdir?
Arkadaşlar bir türlü aramızda bir net fikir sahibi olamadık iş yerinde.
Bu günlerde 2. araç olarak bir tofaş kuş serisi bakıyorum
Şimdi bu doğan modellerinde L-S-SL-SLX olarak birbirlerinden farkları nelerdir?
slx en üstüdür..süper lüx extra,jantları farklı,sisler,motor egzantrik farklılığı var diye biliyorum yanlış değilsem ?
koltuk ve koltuk dosemeleri direksiyon kadran aynalar tampon boyası stoplar plakalık elektrikli ön camlar küllük arka kol dayama diğer farklılıklar
L ve SL ler piç motor diye geçiyor olması lazım.slx ler s motor yani tempra motoru
S harici hepsinde sis farı var
SL ve L de arka koltuk başı birleşik
Slx 5 kol 14 çelik jantlı tamponlar gövde rengi direksiyon ayarı var.
slxler 95 6 aydan sonra hidrolik direksiyon 96 6 aydan sonrada yüksek göğüse geçiyor.97 6 aydan sonra enjeksiyon sistemi başlıyor slx de.2000 de depo girişi sola veriliyor kartal bozması falanda denir.doğan 1.6 ie oluyor adı. arka koltuk 3 başlıklı.
Slx ile aralarında koltuk döşemeleri farklı. L lerin kahverengi göğüs ve koltuk döşemeli modeli vardır
slx ve s in ön panjuru farklıdır arka plakalık plastiği vardır
sl ve l 93 yılına kdar üretilmiş daha sonra yerini slx e bırakmış s lerde 99 son olması lazım
#eksikpazar
1988 'de yeni kasa başlıyor.1990 Modele kadar Doğan Olarak Geçiyor.Standart Eski kasa doğanın yeni kasa versiyonu ama önden kapaklı torpido yeni tip göstergeler taban aydınlatması var.
1990 Yılında Doğan L üretimi başlıyor.Doğan Lüks Yani.Motor olarak aynı 131 tip bloktan tek egzantirikli.Yani piç motor değil sadece standart şahin motorundan farklı ateşleme olarak elektronik ateşleme vardır.(Not:Piç motor 93 2. yarı 95 ilk yarı şahinlerde kullanılmıştır sadece)1992 Yılında üretimi sona eriyor.Sis Farı,Bagaj Dahil Merkezi Kilit,Ön Camlar Otomatik.Kadife Koltuklar.Füme Buz Mavisi ve Lacivertlerin içi Gri Diğer renklerin içi torpido ve kapı döşemeleri dahil kahverengidir.Tampon altları boyalı değildir.Sis farı çerçevesi incedir.Panjur ilk yeni kasayla aynıdır.
1992 Yılında Doğan SL (Süper Lüks) üretimine başlanıyor.Donanım ve tasarım olarak Doğan L ile aynıdır.Döşemelerde farklıklıkla gidilmiştir.L'den ayıran özelliği Tempra motor diye tabir edilen SLX'lerde de kullanılan üstten tek egzantirikli motor vardır.Üretimi 1993 yılında durmuştur.
1993 Yılında ise Doğan SLX (Süper Lüks Extra) üretilmeye başlanmıştır.Tamponlar aynalar çıtalar gövde rengi motor tempra.Göstergeler torpido kapı döşemeleri tavan döşemeleri tamamen değişmiştir.Panjur ve aynalar değişmiştir.Jantlar 5 Kol 14" olmuştuştur.Yürüyen aksamda değişiklikler vardır denge kol mesefalerı vs.95 Yılında Hidrolik direkiyonlu modeli 96 yılı ikinci yarısından sonra yüksek göğüs modeli çıkmıştır.(Ki en çok aranan istenlien modelidir karbüratörlü ve yüksek torpidolu)97 2.yarıdan sonra tek nokta enjeksiyonlu modelleri satışa sunulmuş jantlar 14" 6 kol olmuştur.Aynalar yumurta tipe geçilmiştir.99 yılından sonra SLX 1.6ie ve düz 1.6ie olarak farklı şekillerde satışa sunulmuştur.düz ielerde çelik jant yoktur.
1994 yılında Doğan S çıkmıştır.Sis farı yoktur.Tampon altaları boyalı değildir.Çelik jant yoktur.Bunlarda 98 yılında üretimi durdu.
Doğanlarda hiçbir zaman 1.4 motor kullanılmadı.Şahinlere göre her zaman daha oturaklıdır.Kabaca hatırladıklarım bunlar.
Bir de Doğan görünümlü Şahinleri unutmamak lazım![]()
heyt be 94 yılında ilk çıkan kırmızı doğan s yi sıfır almıştık uçaktı uçaksora o slx lerde fıstık yeşili ve simli mavi renkli olanları çıktı ne özeniyodum bizimki niye o renk değil diye
![]()
Bizde halen var baba yadigarı 93 SLX fıstık yeşiliMaşallah gitmediği yer yok. Alıncaksa SLX tavsiye ederim ben.
Öncelikle ilgi ve alaka gösterip cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
Dün Allah nasip etti 2008 model bi doblo aldım.
Bütcem biraz kısıtlandı
2 adet ilan arasında gidip bakıp karar vericem.
Biri beklediğim gibi çıkarsa nasipse alıcam.
Biri şu
Tofaş Şahin 1.6 1993 Model 5.950 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 99644448
Buda diğeri
Tofaş / Doğan / SLX / SAHİBİNDEN SATILIK DOĞAN SLX 1994.. sahibinden.com'da - 100652262
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)