Aracımda başka bir aracın şarj dinamosu var uzun bir müddet şarj sorunu yaşadım rölantide olması gereken 14 küsür voltajı bir türlü yakalayamadım.En sonra başka bir aracın şarj dinamosu olduğu için kasnak ölçüsünde bir sıkıntı olduğunu düşündüm ve tornada daha küçük ebatta yeniden bir kasnak yaptırdım.Yaptırdım diyorum çünkü istediğim ölçüde V kasnak hiç bir yerde bulamadım.
Her neyse kasnağı şarj dinamosuna takıp kayışı vs. taktık sorunsuz çalıştı rölantide 13.9 voltaj elde ettim.Ancak bir zaman sonra kayışı gevşek motorlar gibi bir cirlama sesi gelmeye başladı.Özellikle rölantide iken ani devirlenme sırasında heleki farlar s açıkken gaza basılmıyor.
Kayıştandır dedim kayışı değiştirdim 9.5 x 875 yeni kayış ile bir müddet yapmadı ama bu günlerde aynı sorun yine baş gösterdi kayış gevşekliği vs. olması gereken şekilde yani gevşeklik söz konusu değil.Bu sorunun üstesinden nasıl gelirim ? Uzun vadeli alternatif bir çözüm varmı ? Eski kasnağı taksam rölantide yeterli devirde dönemediği için voltaj düşük çıkıyor.