User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: honda civic ef sedan

fahrer
    Misafir

honda civic ef sedan

merhaba arkadaşlar sitede yeniyim ve bilgilerinize ihtiyacım 90-91 model civic ef sedan almayı düşünüyorum. bu araç hakkında bilgi almak istiyorum, yakıtı, parçası, gideri kronik sorunları vs şimdiden teşekkür ederim.

Anıl DALGA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba aramıza hoşgeldiniz arkadaşımda Ef civic vardı hatcback 1 yıl kadar kullandık kronik bir sorun yaşamadık aracın kendimce olumlu olumsuz yönlerini yazayım size

- lpg ile çok az yakıt tüketir
    - camları el ile açılır otomatik değildir
    - sunrooflusu olursa keyiflidir
    - yol tutuşu zayıftır iyi bir yay iyi bir amortisör iyi bir lastik ile ancak eh işte kıvamına gelir
    - arka frenler kampanadır sürekli ayarı kaçar
    - ilk çalıştırmalarda jikle çekmeniz gereklidir otomatik jikleli değil araç

araçtan genel anlamda memnunduk hiç masraf çıkartmadı tavsiye ederim

timuçin38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim arkadaşta da vardı. karbüratörde genelse sorun oluyor. lpg takılı ise ve pek benzinde binilip gerekli benzin ayarları yapılmıyorsa, benzinde sorun çıkarıyor. tekleme, çok yakma gibi..onun dışında manevrası çok iyidir. koltuğuna oturduğunuzda yola hakim hissedersiniz. görüş açısı falan çok güzel bence. cam krikoları hemen yıpranmaya müsait. alt takımı ve lastikleri iyiyse zevk verir

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EF nasıl zayıf yol tutuşu ? hondaya yol tutmayı öğreten kasadır ef.... yol tutmayan eflerinizin alt takımı darmadağındır kasteri toesi kaçıktır.... ha ama şu var hbler daha zayıf sedana göre yol tutuşu sedan gayet yol tutuyor...

kaya gibi sağlam motorları vardır bozamazsın yağını suyunu eksiltmezsen konforu iyidir uzun yolda yormaz... görüş açısı çok iyidir akvaryum hissi uyandırır adama... bana göre tek kusuru trdeki eflerin karburatörlerin lpg ile uyumlu olmaması... lpg ayarı yaparsınız benzin ayarı kaçar benzin ayarı yaparsınız lpg ayarı kaçar vs... frenleri biraz zayıftır ama İntegra frenlerini takarsanız keneye dönüşür... parçası boldur benim bulamadığım hiçbir parçası yok... bulunmazsa bile en geç 2 gün sonra başka şehirden buluyorum... onun dışında donanımı bol olan modeline bak special editionlar düşüyor bazen... klima otomaitk cam otomatik ayna vs si var onları alman daha iyidir....
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

serci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Yıl kadar kullandım sedan ef
    Timu abinin yukarıdaki söylediklerine tamamen katılıyorum .
    motoru kolay kolay arıza vermez bakarsan 6 ayda bir karbüratörü temizletip ayar yaptırırsan sorun cıkarmaz benımkısı hem lpg hemde benzinde gayet sağlıklı çalısıyodu...Kullanması inanılmaz keyifli hala keşke satmasaydım dediğim oluyor.Arka çamurluk ağızlarından çürümeye başlar...Alırken oralara dikkat ediniz...kaportası düzgün bi araç bulun motor zaten sıkıntı değil her türlü mekanik parçasını sanayide rahatlıkla bulursun..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1,5 yıl sadece yağını suyunu değiştirerek x,y marka dandik coil yaylar ile dip basıp gazlayarak canını alarak kullandım bir kere sorun çıkarmadı.

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor ve yürüyen yedek parça zibilledir oldukça ucuzdur ama kaporta konusunda aynı durum söz konusu değil
    motor kısmında en büyük sıkıntıyı karburatör çıkarır o da nadirdir
    lpg ile tüketim şu son gaz fiyatlarından sonra 20 kuruşdan fazla olacağını sanmam
    90 model bir arabaya göre özellikle japona göre oldukça konforludur içi geniştir

Sercanius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yol tutar hemde çok fena yol tutar, ama lastiklerin eskiyse u virajlarda kaymak asfaltta kafadan kayma yapabilir. eğer alacaksan bu kasayı çok seviyorsan begeniyorsan al ve fazla para ver temizini al. kısa süre sonra satarım dersen hiç uğraşma. bozuk yola, çukurda aşırı dikkatli kullanman lazım çok çabuk ön takım eskitir. Kullanım zevki çok yüksektir. Sağlamdır. Kolay kolay sorun çıkarmaz. Tüplü ise ayar tutmaz tutsada o ayar her an kaçabilir. Benzinde az yakar. Bulabilirsen gümrük girişli d16 motorlu çok nokta enjeksiyonlu modelinden bul tadınan yenmez, bu versiyonunun katalizörsüzünün 0-100ü 8.2saniyedir, katalzörlü olanlarıda vardır. piyasadakilerin hepsi D14 keihin çift karbüratörlü modelidir. Çoğu ef sahibi benim aracım 1.6 der ama aslında değildir. ruhsatta yazılana inanmaktadırlar. hepsi d14 tür. ED2 şase kodudur. Çok nadir gümrük girişli d15 ve d16 versiyonu vardır. d16 motorlu olanların ön göğüs, arka stopları ve tamponları farklıdır. ED4 şase koduna sahiptirler.
    Pro Stock Garage

civic_ef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kullanışı keyif vericidir , yakıtı düşüktür.Mekanik parçası kolay bulunur.
    Not: Ayrıca aracım satılıktır
    Bak bitti bile…

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alacaksan eğer 1-2 fazla ver temizini al derim. klimalı olursa çok daha iyi olur
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

özgür.
    Misafir
    91 hatch shoc d16zc ilk arabamdır ve servisine verdiğim para hariç 1 kuruş masraf çıkarmadı kliması olsun yol tutuşu olsun herşeyi ile vazgeçilmez ve sağlam araçtır.söylediklerim 4 door içinde geçerli

savooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz arkadaşa almak için baktık 3-4 Efe. ben sevmedim eger modelli bir arabaya bindiysen kesinlikle efi sevmezsin bu1. 2.ciside araba çok konforsuz, 3 kışın araç çalışmaz sıkıntısı cok, 4 fiyatlaarı cok mantıksız arttı. 10 bin liralar isteniyor o fiyata integrada var 1.5 ex de var. ben kesinlikle enjeksiyonlu araç al derim. bende hondacıyım ama hondaya yakışmamış bu arabalar cok sorunlu bulursa tabiki temizini kaçırma derim ama temizi saten kalmadı 22 yıllık araba.
    2. vites 60 üç korna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı savooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz arkadaşa almak için baktık 3-4 Efe. ben sevmedim eger modelli bir arabaya bindiysen kesinlikle efi sevmezsin bu1. 2.ciside araba çok konforsuz, 3 kışın araç çalışmaz sıkıntısı cok, 4 fiyatlaarı cok mantıksız arttı. 10 bin liralar isteniyor o fiyata integrada var 1.5 ex de var. ben kesinlikle enjeksiyonlu araç al derim. bende hondacıyım ama hondaya yakışmamış bu arabalar cok sorunlu bulursa tabiki temizini kaçırma derim ama temizi saten kalmadı 22 yıllık araba.
    24 yaşına girmiş ilk modelleri o yıllarda gayet konforlu yol tutan zevkli arabalardır efler ve günümüzde bir çok modelli arabadan çok üstündür sürüş konforu ve genel konforu... kışın zor çalışmasının tek sebebi bozuk karbutörleriniz ben -13 derece tek marşta çalıştırıyorum aracımı ve ortalama 6 litre benzin yaktırıyorum kışın ortasında.... konforu yok diyorsunuzda neye göre yok... 530 bmw den inip efye binerseniz beğenmezsiniz tabi... gayet konforlu bir arabadır ve taş gibide sağlamdır.... eflerin sorunlu olduğunu söylemişsin kesinlikle sorunlu felan değil bu arabalar tam tersi hondanın en az arıza çıkaran modelleri bunlar arabayı bakmayanlar için sorunlu bu arabalar... haa fiyatları gereksiz artmış olabilir haklısın benim gözümde en temizi 7 lira eder.... ama şahin doğan alınacğaına en iyi sçeimlerden biri ef dir hondayada ne yakışmıyor onu anlamadım EF gayet hondaya yakışan bir model dökülen tamponları sarkmış EF lerle tertemiz special edition B16lı jdm efleri karşılaştırmamk laızm....

fatihyılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    24 yaşına girmiş ilk modelleri o yıllarda gayet konforlu yol tutan zevkli arabalardır efler ve günümüzde bir çok modelli arabadan çok üstündür sürüş konforu ve genel konforu... kışın zor çalışmasının tek sebebi bozuk karbutörleriniz ben -13 derece tek marşta çalıştırıyorum aracımı ve ortalama 6 litre benzin yaktırıyorum kışın ortasında.... konforu yok diyorsunuzda neye göre yok... 530 bmw den inip efye binerseniz beğenmezsiniz tabi... gayet konforlu bir arabadır ve taş gibide sağlamdır.... eflerin sorunlu olduğunu söylemişsin kesinlikle sorunlu felan değil bu arabalar tam tersi hondanın en az arıza çıkaran modelleri bunlar arabayı bakmayanlar için sorunlu bu arabalar... haa fiyatları gereksiz artmış olabilir haklısın benim gözümde en temizi 7 lira eder.... ama şahin doğan alınacğaına en iyi sçeimlerden biri ef dir hondayada ne yakışmıyor onu anlamadım EF gayet hondaya yakışan bir model dökülen tamponları sarkmış EF lerle tertemiz special edition B16lı jdm efleri karşılaştırmamk laızm....
    timunun dediklerine sonuna kadar katılıyorum ben de aracımı alalı 1 sene oluyo ve çok şükür bi problem yaşamadım sadece bakım yapmak için sanayiye gidiyorum ve iyiki de almışım diyorum sanayide iş yaptırdığım arkadaşlar bile laf ediyo sen yaşıyonmu diye çaya muhabbete gidiyorum sanayiye benim kişisel tavsiyem almayı düşünen arkadaşlar için temizini bulursa kaçırmasın.
    kışın çalışmıyo diyen arkadaş için de ben de aynı şeyleri söylüyorum kışın aracımı benzinde bırakmıyodum bile lpgde tek marş ve benim karbüratörüm sorunlu olmasına rağmen böyle

baha38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde kaçtane EF baktıysak kötü çıktı bilemiyorum herkes konforlu iyi diyor ama bize denk gelmedi henüz. tabi 8 liradan fazlada verilmez bu arabalara kesinlikle. EF e 10 veriliyosa Sİ ya kaç verelim
    2010 - 38 EK 138 2000 106 Qick
    2010 - 38 VT 761 1999 1.4 iS HB
    2011 - 38 YT 541 1992 1.5 EX HB
    2011 - 06 LOL 97 1997 1.4 İS HB
    2012 - 38 ZN 415 2001 Clio Sport
    2012 - 38 BA 830 1993 Civic Sİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bulursan temizini al diyom bende saten. temizini ben göremedim hiç? bu araba daha önce hondayı bilmeyipte yanlışlıkla alan kişilerin elinde işkence gördüğü için temizi yok denecek kadar az şuan TR'de deişeni olmayan bi EF mi, 1 parça deişeni olan Sİ mi yoksa TEG mi alınır 10 liraya orası işte tartışılır...!
    2. vites 60 üç korna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı savooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bulursan temizini al diyom bende saten. temizini ben göremedim hiç? bu araba daha önce hondayı bilmeyipte yanlışlıkla alan kişilerin elinde işkence gördüğü için temizi yok denecek kadar az şuan TR'de deişeni olmayan bi EF mi, 1 parça deişeni olan Sİ mi yoksa TEG mi alınır 10 liraya orası işte tartışılır...!
    orasıda ayrı bir mevzu benim gözümde tegede 7 sene binmiş efyede 1 2 yıldır binmiş biri olarak benim gözümde bu arabaların ederleride şöyle....

ef 6-8
    si 9-12
    teg 10-13

efle tegi karşılaştırmamak lazım şase olarak alt takım olarak %50 aynı olmasına rağmen tegle... yinede integra 10 gömlek daha üstün bir araçtır her yönden efden...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben çok pis EG ciyim ama bulduk bi temiz TEG aldım kafamda soru işareti coktu. Sİ de kaldı gece gündüz aklım ama çok sağlıklı bir Sİ'ye 5 boy atınca TEG'e aşık oldum hemen boyaya soktuk Allah herkese temiz TEG nasip etsin bayıldım..! gündem değişte ama idare etsinler
    2. vites 60 üç korna

kkursat01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende şuan EF sedan kullanıyorum ilk çıkan EF lerden çok memnunum özelliklede yakıt konusunda önceden şahin kullanıyodum ondan inip buna binince baya bi farkı yaşadım açıkcası o modellere göre mükemmel bir araç parça sorunu çok yok en kötü ihtimalle ankara veya istanbuldan getirtebilirsin zaten oralarda ikamet ediyosan hiçbir sorunun yoktur demektir benimde aracım satılık ilgilenen olursa pm atabilir kafamda bi proje vardı onu hayata geçirmenin hayaliyle aldım aracı ama malesef maddi durumlar müsait olmadı paraya çok sıkıştım satmam gerekiyor..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)