Araç boş viteste debriyajı bıraktığım zaman hareket ediyor sorun nedir ?
Araç boş viteste debriyajı bıraktığım zaman hareket ediyor sorun nedir ?
Sorun soğuk havalar ve biraz kalın olan şanzıman yağın. Yani sorun yok.
Vites boşta da olsa şanzıman içindeki dişlilerin tamamı durmaz. Özellikle soğuk havalarda şanzıman yağı yeterli akışkanlığa ulaşamamışken güç yağ ile birlikte bir miktar iletilir. Çözüm için yarı sentetik 80-90 şanzıman yağı yerine tam sentetik 75-90 bir yağa geçilebilir.
konuya atlamış olucam ama sormak istiyorum özelliklede dizel araçlarda 1. viteste araba kendi kendine baya yokuş falan çıkıyor benzinli araç stop ediyor sanırım dizel gibi değil.bunun nedenini merak ettim ve yokuş çıkarken araca zararı varmıdır?
Düşük devirde yüksek tork dizel enjeksiyon sisteminin bir getirisi. Dizel motor stop etmemek ve rölantisini korumak için yakıt enjeksiyon miktarını anormal seviyede arttırır. Ama bu durumu çok zorlamamak lazım. Çünkü dizelde stop, benzinliye göre daha fazla vuruntulu ve sorunlu olur. Ayrıca bahsettiğiniz durumda da motor rölantisini koruyup stop etmemek için gayet vuruntulu çalışır zaten. Düz yolda abartılmadan yapılabilinir. Ama yokuşta motoru o kadar düşük devirlerde zorlamamak gerekir diye düşünüyorum. Üstelik o devirlerdeki yanma da gayet verimsiz olacaktır. Bir miktar gaz vermekte fayda var.
evet düz yolda skıntı yok ama hafif yokuşta denedim vuruntulu oluyor araç.o ses bile devam ettirme kadir diyor adamateşekkür ederim öğrenmiş oldum
Hep açık, kapanmıyor diye birşey yok. Enjektörün açık kalmasına işeme denir. Rölantide bu olursa araç stop eder.
Elektronik yakıt enjeksiyonuna sahip tüm motorlar rölanti devrini korumaya yönelik bir stratejiye sahiptir, dizel benzinli farketmez. Tüm araçlar rölantide siz gaza basmasanız bile yakıt püskürtür. Ve rölantiyi zorlamanız halinde rölantiyi ve aracın çalışmasını korumaya yönelik bir strateji uygulayarak yakıt enjeksiyonunu arttırır. Siz gaza basmasanız bile. Sadece dizel araçlarda bu strateji benzinlilere göre daha güzel ve daha tatminkar bir sonuç verir o kadar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)