e30 320 motor suyu dondu nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
e30 320 motor suyu dondu nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
geçmiş olsun kardeşim pek fazla kurtuluş yolun yok dua et blok yerine su tapaları patlasın egzos ve emme manifoldunun altında sağda 5 solda 6 tane su tapası mevcut onları bi kontrol et bakalım atan varmı
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
Sakın çalıştırma. Kapalı bir garaja çek. Çözülmesini bekle. Veya imkanın varsa bir boyacı fırınına çek, yarım saatte tamamdır.
Sonra çözülünce çalıştırmadan önce, tapaları, su seviyesini ve kaçağı var mı kontrol et. Eğer seviye tam, kaçak yoksa çalıştır. Fan açana kadar durduğu yerde çalışsın. Sen de bu arada kaçağını ve su seviyesini kontrol etmeye devam et. Kaloriferi de çalıştır. Birkaç kere fan açıp su eksiltmesi yoksa tamamdır.
Olur da kaçak varsa stop et. Kaçağı bul. vs...
Geçmiş olsun.
hortumlardaki buzu elle sıkarak kirabildiginiz kadar kirin. blok su baglantilarindan biri haric hepsini sokup hortum iclerini bosaltin. sokulmeyen hortumdan sicak su dokerek blok su yoluna ulasmasini saglayin. motora ustten azar azar dokun. ayni islemi yedek su haznesi icinde yapin. biraz yumusama olunca direk antifirizi dokun acilan yerlere. ne zaman bloga dokulen su diger taraftan cikiyor o zaman baglantilari yapip marsa basin. siz arabanin icinde goz hararette iken arkadasiniz radyatoru kontrol etsin isiniyormu diye. isinirsa iyi. hortumlarda sisme olmamasina dikkat etsin. buzla tikali radyatoru motorun isittigi su ile acabilirsiniz en kolay. dikkat sart ozellikle hararet ve hortumlara. bu islem aninda radyatorden buhar cikar sakin![]()
Tapaları ve bloğu kontrol et. Bir çatlak yada patlak tapa göremezsen devirdaim'in kayışını sök, aracı çalıştır. 5 dakika falan ısınınca bloktaki buzlar çözülür. Radyatörün buzlarını da sıcak su ile çöz, sonra devirdaim'in kayışını bağla çalıştır bir daha...
e30 bloklarında işler sizin yazdıgınız gibi yürümüyo su bir kere buz tutarsa film koparama almanlar ozamanda düşünmüş bloğa donmalara karşı su tapası yerleştirmiş çatlamayı en aza indirgemek için blok içinde buz tutan su genleştiği zaman bloğu çatlamasın diye su tapalarını koymuşki genleşince onlar patlasın diye
eğer gerçekten donduysa tabişanslıysan tapayla kurtulursun çok donmadıysa pek bir zararı olmaz ama gerçekten donupta su tapası patlamayan yada blok çatlatmayan göremdım
![]()
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
eraycım adamlarda zaten su tapaları atmıştır diyor
hem benim gördüğüm her blokta su tapası var
bu sadece bmw ye özgü değil
sadece bmw mühendisleri düşünmemiş bunu yani, yeme bizi![]()
Arkadaşlar şimdi şöyle bir durum var dün aracın sağını solunu kurcalarken farkettik suyun donduğunu o yüzden hiç çalıştırmadık aracı, çalıştırmamamıza rağmen tapalar veya bloğa bir zarar vermiş olabilirmi.
devır daım kayışını sokun radyotorude sokup sıcak bır yerde buzu çozulsun, 5 dk çalıştır motor suyu kendıliğinden açılır ,sonra kayışı tak devam tapalar atmadıysa tabıkı
ketılda su ısıt sureklıı sıcak suyla yıka motoru o zaman cozulebılır
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
Aracı 17-18 derecelık kapalı bir yere çektik eridikten sonra antifirizi ekledik tapalarından falan sızma yapmadı, devirdaimi kontrol ettik ondada bir sıkıntı yok şu anda sorunsuz çalışıyor, galiba ucuz atlattık tavsiyeleriniz için teşekkürler.
bi kere bizimde başımıza gelmişti dandik antifiriz yüzünden dondu su detaylı temizlik yapan yerlerde arabanın içini kurutmak için ahtapot şeklinde kurutucular var onunla motorun 4 biyerinden vermiştik sıcakğı 1 saatte sıcakcık motor olmuştu
geçmiş olsun
aracın buzunun çözülmesi için sıcaksu , altında ateş yakma , soba koyma vs. gibi yollar denemeyin.Kendi kendine çözülmesini bekleyin.
PSN:dohcvtec99
Gecmis olsun, merak ettigim bir konuydu, umarim tekrar yasamazsiniz..
In vtec we trust.
"Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
"Dude I almost had you." RIP Paul Walker.
Mapped by Dr. Ecu
Rebuilt by Hizli Rektifiye