kardeşim net olarak söyliym , bidaha alacak olsam yaklaşmam başka arabalara bakarım...Neden , en büyük handikapı ; otomatik diye başta tercih sebebi gibi gelen şanzumanı...
Tipi güzel , yol tutuşu frenleri , donanımı , fiyatı , iç ferahlığı vss herşeyi çok iyi.Motoru da fena değil , tüketim aşırı değil ve öyle böyle gidiyo araba , kötü değil yani.Ama şanzuman gerçekten baltalıyor arabayı...Nasıl baltalıyor?Bikere normal otomatik bi arabanın konforu kesinlikle yok.Gaza basmazsan kıpırdamıyor , yokuştaysan boştaymış gibi geri kaçıyor.Kalkışlarda ,, helede yokuş kalkışlarda araba yarım debriyaj yapmaktan helak oluyor.Trafiğin yoğun olduğu akşam saatleri ve yokuş kalkışlar gerçekten büyük eziyet.(yani otomatik vitesin keyif vermesi , kolaylık sağlaması gereken en önemli iki nokta)Onun harici vites aralarında aşırı süre kaybı var ve 1 den R ye R den 1 e almak astronomik uzun sürelere mal oluyor..(Vites anında geçiyor ama debriyaj hazır değil ,,, öyle ki debriyaj hazır değil diye gaza basmanıza bile izin yok.Siz 1 den r ye alırken dip gaza basın , gaz rolantinin bir devir bile yukarısına çıkmıyor saniyelerce) Bunlar kulağa ilk başta çok rahatsız edici gelmesede kullandıkça lanet ediyor insan.Yani 'noolcak sakin giderim ben , bişey olmaz' la bertaraf edilecek problemler değil.
Ben sattım c4 dizel manuel aldım.Otomatik keyfi malesef hiç yok vtr da , ben tavsiye etmem özette..
Benden size tavsiye ;bu bütçelere otomatik alıcam diyorsanız mutlak surette vites yolu üzerinde P R N D yazan ; geleneksel otomatik yapıda bi araç tercih edin.Sürüş açısından her şekil daha rahat eder ve dua edersiniz bana.