arakdaşımın 320ci sinde Lavota var gazlamada yanlamada hiç sıkıntı çıkartmadı şimdiye kadar çok memnun, bende aynı markayı aynı ustaya taktırmayı düşünüyorum
Printable View
arakdaşımın 320ci sinde Lavota var gazlamada yanlamada hiç sıkıntı çıkartmadı şimdiye kadar çok memnun, bende aynı markayı aynı ustaya taktırmayı düşünüyorum
şimdi şöle birşey var lpg de tabiki kitin kalitesi de önemlidir ama kaliteden nazaran önemli olan montaj
sen bir kasaba prins te versen al bunu tak diye o kit bile seni rezil eder
lpg de kitten daha çok montaja işçiliğe önem vermelesiniz
Zavoli alman bir marka. bugun Doğuş grubu bile Araclarında Garantıyı bozmadan Zavoli kullanıyor.
Hangi arabaya, hangi motora taktıracağınız önemli.
Standart 4 silindir 1.6LT atmosferik bir motorda ortalama bir kit iş görür. Ama aşırı beslemeli, modifiyeli ve/veya yüksek hacimli motorlarda motorun özelliklerine göre bir kombinasyon hazırlamak gerekir.
Örneğin aşırı beslemeli bir motorda 1500mbar altında regülatör kullanmayın. Hemen hemen her kit MAP'ı destekler. Map sensörü de bağlatın. Veya Oem Map sensörünü tanıtın. Mesela BRC'de ayrıca Map sensörü bağlamazlar ama daha iyisini, yani aracın Oem map'ını kite tanıtırlar, kalibre ederler. Modlu ise oksijen sensörü bağlantısına gerek yok. Ayrıca oksijen sensörü bağlantısı olanlar da sensör değerine göre düzeltme yapmıyor. Sadece programlama sırasında size sensör değeri ile ek bilgi veriyor.
Modlu ve/veya aşırı beslemeli motorlarda yakıt besleme borusunun çapı da önemli. Atmosferik 1.6 bir araçta 6mm yeterli gelirken, turbo veya yüksek hacimli motorlarda 8mm gerekir.
Aynı şekilde enjektör seçimi de motor gücü ve beslemesine göre olmalı.
Eğer standart, modsuz bir araçsa obd'den fuel trim değerlerini okuyup ona göre düzeltme yapabilen bir kit tercih edilebilir.
Sonuç olarak, şunu taktırırsan sorun yaşamazsın, şunu taktırırsan yaşarsın diye birşey yok. Piyasadaki kaliteli markaların hemen hemen hepsinin farklı güçlerdeki motorlar için farklı kitleri veya opsiyonları var. Bu tercihlerle araç sorunsuz yürür hale getirilir.
markadan daha ziyade usta-montaj kalitesi çok daha önemli.
brc kullanıyorum, taktıralı 20 bin km oldu. bi ara bilmediğim yerden gaz almıştım, bir iki kere stop etme sorunu yaşatmıştı, sonra kendiliğinden geçti.
bunun dışında ne arıza ışıgı ne sıkıştırınca benzine geçme v.s. herhangi bir problem yaşamadım. 50 liraya karmada 250 km yapabiliyorum.
lpgde uzun vadede subaplarda yıpranma olurmu endişem var biraz, onun dışında taktırdıgıma cok memnunum.
prinslerin subap yağlama sistemli olanları varmış...
şahsen 2.4 accordum olsa kesinlikle prins taktırırdım ama onun dışında 2.0 hacim altına brc yeterli gibi geliyor bana.
1,8 otomatik INTEGRA'ya ne marka önerirsiniz beyler ?
En iyi Lpg kiti tabiki prins ve teleflex dir.. zaten volvo nun onay verdiği resmi lpg firmasıdır teleflex..
benim aracim 5 silindir 154hp, brc'nin plug&drive dedigi kitten var
turuncu enjektörler, uygun borular ve 1200luk regulatorle yapilan son ayarlarda benzine cok yakın, bence fark %10un altindadir
zavoli de cok methediliyor ona da bir bakin isterseniz.
şun zavolli kullanıyoruz brc kadar kalitelidir fakat daha ucuz şuan 1300 olması lazım. gerçekten iyi bi firma
fiyata göre sıralarsak
zavolli/brc/mtm/teleflex/prins
yakma değerleri:
passat 1.8 N/a 125 ps 170 nm. 1400 kg ve turboya gore daha cok yakıyor
lpg izmirde 2.40tl
ş.dışı . 30 tl ye 135 km gidiyor(sakin)
ş.içide. 30 tl ye 105 km....(sakin)
ş.içi aşırı hayvansal kullanımda 85 km gidyor
iyiki konuyu açmışım beyler hepinize teşekkür ederim cumartesi günü bende a4 e taktırmayı düşünüyorum 1-2 yerle markaların kendi sitelerindeki bayilere gidicem direk zaten çoğu maslakta var
verilen değerler çok iştah kabartıyo gerçekten gezmeyi çok özledim yıllardır doya doya :)
ozaman bu kitlerin standart fiyatlı olanlarından değil map sensörünü tanıyan oksijen sensörünü tanıyan büyük regülatörlü vs bi kit taktırıcaz
benim gönlüm prins te eğer çok abartı bi fiyatı yoksa bu bahsettiğim şekilde bi kitin taktırır rahat ederim inşallah
birde bu prinsteki performans ekonomi modu olayı gerçekmidir?
yusufçum istanbuldamısın öm at bana :)
landi renzo nun bosh enjektörlü olanini arastirin derim özellikle büyük motorlar icin bosh enjektörü kullaniyorlar heleki alman araclarina cok iyi uyum sagliyor golfümde ve focusumda bu markayi kullaniyorum
en iyisi prins ve teleflex dir hollanda malıdır pek çok markanın tek onayladığı lpg firmasıdır volvo avrupa corvette ayrıca sıvı püskürtme ve yağlama sistemleri gibi özel sistemleride geliştiren yani bu konuda ar-ge yapan firmalar ve devamlı lpg sistemleri üstünde yenilikler yapıyorlar..
fuarda prins sıvı püskürtme lpg sistemini porsche cayenne üstünde uygulamışdı..
http://reklamail.com/img/1288264373_PRINS-AUTOSHOW.jpg
http://www.trtuning.com.tr/images/ha...%20%281%29.jpg
prins khein enjektörleri kullanır japon malı dünyanın en iyi ve sessiz kaliteli enjektörleriden biri deniyor.
yazılım olan 1.8t olan motorda Landi Renzo marka lpg kit ile 5 sene bindim ve sorunsuzdu . simit tankta lpg basıncı düştüğü için sıkıntı oluyor 60 lt . veya 55lt lik tank koydurursanız sıkıntısız binersiniz. (yaşadığımı söyledim yanlış anlaşılmasın)
Ya arabayı sırf yakıttan dolayı turkıyeye getıremıyorum benzın pahalı dıye.LPG'de hıc kullanmadım nerdeyse 2defa deneme haricinde.İstanbulda S6 için tavsiye edebiliceğiniz usta varmı.. enjektorler max kac hp'ye kadar desteklıyo(yada bu tarz bısey vs hacim artık herneyse) 4.2 v8.. Az biraz perf. düşşün sorun değil ama ist trafiğinde çekilmez olur benzinde kullanırsam :( mevcut lpg kitimden memnun değilim sökülüp sıfırdan yapılmasını istiyorum şahsen..Bana da bir yardımcı olsanız..:)
Bu arada benimde dolum yerim orj. depo kapağımın içinde..
Prins sorunsuz olur. teleflex ve brc aynı diye biliyorum. eğer aynıysa brcnin enjektörleri sesli çalışıyor araba dizel gibi oluyor.