Merhabalar,
Soru gayet açık arkadaşlar, araçlarımıza kit olarak taktığımız aşağıdaki örnekteki gibi açık hava filtresi yağmurlu havada su çeker mi ? Çekerse ne olur
![]()
Merhabalar,
Soru gayet açık arkadaşlar, araçlarımıza kit olarak taktığımız aşağıdaki örnekteki gibi açık hava filtresi yağmurlu havada su çeker mi ? Çekerse ne olur
![]()
pajerodan ılk alçak arabaya bindiğimde su birikintisine filtreyi unutup girdim ve motor su cektı kol kırmıstı SI![]()
tam gaz suyun içine girersen çekme ihtimali yüksek ve tabiğki motor kırılır bu bir çok örneklede olmuştur! ama bendede type r varken aem filtre kiti vardı tamponun içinde kullandım günlük olarak ama 3.000 devri geçmeden su birikintisine girerken gaz basmadan fln bi sıkıntı yaşamadım?
Su birikintisinde çekebilir.. Normal yağmurlu havada çok fazla birşey olacağını sanmıyorum ama su birikintisine girersen sonuçları ağır olabilir![]()
Su birikintisi haricinde, normal seyir halindeyken, gerek lastiğin sıçrattığı gerekse yoldan sıçrayan su taneciklerini çekmesi bir zarara yol açar mı peki ?
Teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlar için.
Bu durumda açık hava filtresini kış aylarında dikkatli olmak suretiyle kullanmamızda bir sakınca yok sanırım.
Bence kutu içine dönün kış ayları için ne olur ne olmaz.Azıcık ses alacam diye komple motordan olmayın.
Çekme ihtimali yüksek ama dikkatli olursan off road gibi suya dalmassan ve yağmurlu havada 2-3bin deviri geçmessen sıkıntı olmaz...
short ram'a çevirebiliyosanız gayet güzel olur sizin için ... intake ler kışın sıkıntı çıkarır...
Z3 Roadster
Golf Mk5 GTI
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)