User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: motor sılk bor madeninden yapılann katkı

sülüman
    Misafir

motor sılk bor madeninden yapılann katkı

Eskiden yapmış olduğum motorsilk testi...

Motorsilk

Yağ değişimini CMS shop'un yanında bulunan Zeytinburnu Shell'de yaptırdım. Motor yağı olarak Helix 5x-40w Tam sentetik yağ kullanıldı. Motorsilk eklendikten sonra 15 dakika arabayı rölantide çalıştırdım ve sonra yola çıkarak 10 km yapıp eve geldim.

İlk gözlemim, arabanın 'garip' bir şekilde ivmelenme isteği..

Arabam 100 km'de ortalama 11.7 litre benzin yiyodu. Şu an yol bilgisayarı 13.9 gösteriyor. Bu şu an için çok normal çünkü daha yeni sıfırladım sayacı. Bunun amacı motorsilk'in %5 - 8 arası yakıt tasarrufu sağladığı iddası.

Bu akşam 30 km civarı daha yapıp onun da yorumlarını gece ekliycem..

Son olarak söylemek istediğim, Motorsilk'in şu anlık bana inandırıcı geldiğidir...

27.09.2005
    30 Km'de daha yaptım.. Araçtaki canlılık devam ediyor. Yol bilgisayarı 12.0 Lt'ye geriledi..

01.10.2005
    Bu gün 100 km daha tamamladım.. Yol bilgisayarı trafikten de dolayı herhalde 16.3 lt'de şu an..
    Bu arada motor sesi içeriye daha temiz gelmeye başladı. Yani aracın giderkenki sesinde falan bir tokluk oluştu (allah allah hakkaten).. Performanstaki canlılığın alt devirlerde daha çok olduğunu fark ettim bu gün ama öyle aman aman birşey yok.. Ama bildiğiniz için anlıyosunuz motorsilk olduğunu...

02.10.2005
    70 Km daha geçti. Tüketim 14.6'ya geriledi.. Canlılık sıradanlaştı.. Şu an içinki düşüncem, motorsilk'in sadece motoru koruduğu ilkesiyle alınması, başka bişey beklenmemesi..

03.10.2005
    25 km daha geride kaldı. Tüketim 13.8

04.10.2005

60 km daha bitti. Tüketim 13.6

06.10.2005

150 km geçti.. Tüketim 13.1'e geriledi..

07.10.2005

75 km.. Tüketim 12.9 ..

08.10.2005

25 km. Tüketim 12.9 ..

10.10.2005

50 km. Tüketim 13.2

12.10.2005

80 km. Tüketim 12.8 ..

14.10.2005

200 km. Tüketim 12.7

16.10.2005

400 km... Tüketim 11.5

19.10.2005

250 km tüketim 11.5 .. Yavaş yavaş finale yaklaşıyorum.

20.10.2005

70 km. Tüketim 11.5

23.10.2005

400 km. Tüketim 11.6

01.11.2005

400 km Tüketim 12.0

Evet arkadaşlar, efsane avımı tamamlamış bulunuyorum.. Motorsilk'in yakıt tüketimini %5 - 8 arası azalttığı iddiası başarısız oldu benim aracımda..
    Gelelim fikirlerime, motorsilk'in motora kattığı hafif canlılık kalıcı hale geldi ve bu şekilde devam ediyor. 3-5 Hp kattığına da inanmıyorum.. Ama sonuç olarak motorumu koruduğu fikrine inanıyorum ve inanmak istiyorum.. Alacak olan arkadaşlara tavsiye edebileceğim öyle aman aman bir yanı yok ama almak isteyene de mani olmayayım..

başka bir sitede mini cooper s de denmiş alıntıdır

nedir bu olay sizce gercekten etkisi varmıdır motor ömrünü 100% uzatmaktaymış yakıtı %30 ooranlarında yüükseltmekteymiş

yorumları alalım sizden

1.6 VTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    walla benim aracımda motorsilk var... güç ve tasarruf amaçlı koymadım ben aracıma, anlatılandaki mantığa göre silindirlere ve bütün metallere yapışıyor içindeki moleküller ve sürtünme katsayısını azaltıyor, bu da otomobildeki mekanik parçalar için gayet avantajlı... Ben de koruma amaçlı koydum ama motorun daha sessiz çalışması(daha sessiz derken daha seri,daha istekli) ve alt devirlerde bir canlılık hissettim biraz o kadar... ama yakıtım artmadı ya da ahım şahım bir performans artışı olmadı... ben bunu böyle boya koruma gibi ufaktan motor içi bir koruma amacıyla koydum şuana kadar da hiçbir probleme rastlamadım
    Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.

LEVİN
    Misafir
    Ben ilk önce carbon clean yapıp sonra motor silk ekledim aracın özellikle sabah ilk marşta subabların çıkardığı şakırtılar kesildi,motor daha rahat çalışıyor ben koruduğuna ve sürtünmeyi azalttığına inanıyorum ama asıl motor yapılıcapı zaman motoru sökünce görücez neler olduğunu.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorunuzu korumak istiyorsaniz tam sentetik yag kullanin ve 10bin kilometrede bir degistirin yaginizi...
    Experience is what you get when you don't get what you want.

sforever
    Misafir
    2005'te benim yapmış olduğum Motor Silk Testidir bu..

Final'de zaten aman aman birşey yok diye yazmıştım fakat ilerleyen günlerde fikrim iyice değişti.. Bu gibi katkı maddelerini aracınıza katmayın arkadaşlar.. Yazık olabilir..

SkY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sforever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2005'te benim yapmış olduğum Motor Silk Testidir bu..

Final'de zaten aman aman birşey yok diye yazmıştım fakat ilerleyen günlerde fikrim iyice değişti.. Bu gibi katkı maddelerini aracınıza katmayın arkadaşlar.. Yazık olabilir..
    herhangi negatif bir sonuc mu dogurdu?paylasirsan sevinirim

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bir faydasını göremedim
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

sülüman
    Misafir
    ama sizin bu kullandıklarınnız br madeni hammaddesi ile yapılanlarmı

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3-4 ayrı aracta kullandım 10.000 den 100.000 ne kadar, hepsinde gayet fark edilir sonuclar oldu ama ultra sonuclar degil.

koray03
    Misafir
    ilginctir ki ben yag katkisi kullanmadim ama bundan yaklasik 4 sene evvel saxo vts de tam depoya bu ufak benzin katkisi var ondan koyup cikmistim yola ankara antalya ordan alanya ve sehir icindede ektra 100km yaptim ozamanlar 95 oktan kullaniordum litresi 2.30 du toplamda hesapladim 900km yol yapmisim bir depoyla ve 90-120 arasi bazi yerlerde 160 a kadar ciktigim oldu.bu bahsettiginiz motorsilk olayini bi denicem bakalim turbo motorda ne gibi bir faydasi olacak

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 fiesta da kullandım motor sesi azaldı fark edilir derecede.

cem06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanziman katkisida varmis urun.gittigidiyor.com/Motor-Silk-OTOMATIK-VITES-Katkisi-Motorsilk_W0QQidZZ9062739
    yag katkisi, sanziman katkisi vs. kullanmaya gerek varmi omur ve koruma acisindan??? yoksa sadece para tuzagimi...

bodoff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motorunuzu korumak istiyorsaniz tam sentetik yag kullanin ve 10bin kilometrede bir degistirin yaginizi...
    SANIRIM herkese yeterince açık bir cevap...

Düzgün bir markanın düzgünve uygun bir yağını kullanın ve "gerisini merak etme sen"

AR-GE'ye milyar harcayanlar yüzbinler harcayanın farkıda burada...

gereksiz bence uzuycak şöyle oldu böyle oldu diye...

essad
    Misafir
    Alıntı bodoff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SANIRIM herkese yeterince açık bir cevap...

Düzgün bir markanın düzgünve uygun bir yağını kullanın ve "gerisini merak etme sen"

AR-GE'ye milyar harcayanlar yüzbinler harcayanın farkıda burada...

gereksiz bence uzuycak şöyle oldu böyle oldu diye...
    artık motor yağlarında zaten katkı maddesi de bulunmakta, motorsilk de yağ katkısı değil metal katkısıdır yani motor bünyesindeki metal aksamları korumak amacıyla üretilmiştir, yağ ile kimyasal reaksiyona girmez.. motor yağı için katkı maddesi alacaksanız tabi ki gerek yok ancak metalleri koruma olayı bambaşka bir husus..

motor içerisinde bulunan gömlekler ve içerisinde gidip gelen pistonlar arasında fabrikasyon olarak belirlenmiş olan aralık bulunmaktadır. bu aralığı 0.03 mm gibi örnekleyelim, zamanla motor içerisinde pistonun gidip gelmesi sonucunda gömlekler içerisinde yarık ve çizikler oluşmaktadır, bu sebeple bu yarık ve çiziklerden dolayı motorda yağ eksiltme, yağ yakma, segmanlar ve keçelerden yağ kaçırma gibi motora ve motor parçalarına zarar verici unsurlar oluşmaktadır.. motorsilk burada devreye girmekte ve oluşan mikron derecesindeki yarık ve çizikleri adeta nakış işlercesine doldurmakta ve koruyucu katman oluşturmaktadır. bu sayede hem metal aksam sürtünmesi azalmakta hem de sürtünmeden kaynaklanan metal tozu ve parçacıkları yağa karışmamaktadır. dolayısıyla kirlenmeyen yağ motorun daha verimli çalışmasını sağlıyor. diğer bir taraftan motorun sürtünmeye harcadığı güç performansa dönüşüp motor içerisinde yakıtın daha verimli yanması sağlanıyor ve sonuç olarak yakıt tasarrufu sağlamış oluyor. bir başka deyişle motor içerisinde otomatik olarak revizyon yapılmış oluyor..

gözlemleyerek yapılan denemeler insan psikolojisine bağlı olduğu için sağlıksız testler oluşturmakta.. lütfen test ederken bilimsel yöntemler deneyiniz..

**kompressör testi,
    **dinamometre testi,
    **yakıt ölçüm testi (aracın kendi deposundan bağımsız 1 litre yakıt ile belli km'de, hava ve yol şartlarında yapılmaktadır)
    **egzoz emisyon testi..

bu testleri before-after yani öncesi ve sonrasi yöntemiyle denerseniz daha sağlıklı bilgiler elde etmiş olursunuz..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)