User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: ek civic far karartma-kaplama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ek civic far karartma-kaplama

siteden edindiğim bilgiler ışığında uygulamaya geçmeye karar verdim..bana ilham veren konu http://www.techturkey.com/forum/do-i...-karartma.html konusu oldu ve ahmet43 nickli arkadaşa tekrar teşekkür ediyorum

Proje Adı : || ek civic far karartma
    Proje Yapımcısı : || rebelh
    Yapılan Araç Marka / honda/ civic /1996-2001
    Projenin Konumu: || ön farlar
    Kullanılan Malzemeler: || 10luk anahtar, yıldız tornavida, sıcak su için kova, maket bıçağı, cam silikonu, silikon tabancası, makas, mat siyah kap, turuncu cam boyası, boya için fırça

ilk tavsiyem mutlaka hardcore bişiler dinleyerek çalışmanızı sürdürün ki gazınızı kaybetmeyin

işin büyük çoğunluğunu siteye henüz üye olmayan turan engin arkadaşla beraber 2 kişi yaptık

gerekli malzemelerin resmi

öncelikle farın yukarıda görünen 2 vidasını söküyoruz
    ondan sonra panjuru üstündeki 5 vidayı kolayca söküp çekip çıkartıyoruz

sonra ağaşıdaki resimdede görebileceğiniz aradaki vidayı söküyoruz

daha sonra çamurlukta davlumbazın içerisinde olan farı araca bağlayan son vida var onuda söküyoruz

ve sonunda farımızı araçtan ayırdık

şimdi sıcak odamızda bu kış günü soğuktan kurtularak farı ayırma vakti geldi
    farın klipslerinin altında harbi sağlam bir silikon var

silikonları ayırmak için ben kaynamış suda bekletme yöntemini seçtim

suyun sıcaklığı ne kdr yüksekse o kdr çabuk ve o kdr kolay sökülüyor.. beni en çok uğraştıran olay farı ayırmak oldu çünkü imkanlar biraz kısıtlı olduğunda yeteri kadar sıcak bir su ayarlayamadım

silikonları ayırdıktan sonra farımızı açıyoruz önce 2 parça halinde ayırıyoruz daha sonra ön mika kısmı ve parlak olan yeri vidalarından sökülerek(iki uçtada 1 er tane vida var) ayırıyoruz

bu parça hassas bir parça üzerinde far ayar motoru falan var sökerken ve takarken dikkat etmek lazım

bu kaplama işlemini uygulayacağımız parlak kısım

ve ön mika camımız

ben kaplama olayını sevdiğim için mat siyah kapla (far içinde olacağı için çok özenmeden) kaplayarak kararttım ve sinyalin iç aynasınıda turuncu cam boyasıyla boyadım..

takarken eski silikonların olabildiğince temizlenmesi ve yeni silikon için gerekli boşluğun sağlanması önemli

kaplama işi bittikten sonra boya kurusun diye biraz bekleyip boya kuruduktan sonra farı kolonya tarzı bir sıvı ve temiz bir bezle temizlemeliyiz

sonra mika kısma kapladığımız kısmı vidalıyoruz

eski silikonların yerine taşmayacak kadar bol bir şekilde cam silikonla doldurup boşlukları gidermek için düz tornavida ucuyla ufaktan düzeltiyoruz

sakin bi şekilde mika kısmı ana bölgeye oturtuyoruz ve koli bandı ya da kağıt bandıyla sıkıca bantlıyoruz ve sabaha kadar serin bi odada bekletiyoruz

sabah oluncada söküm işlemini tersten alıp takım işlemi olarak uyguluyoruz..

ve sonuç

ben ufak tefek sakarlıkları göze alarak arabama para ile değilde kendim uğraşarak bişiler yapmayı seviyorum daha öncede jantlarımı boyadım ve kadran içini karbon kaplayıp ibreleri kırmızı yaptım hepsi bu bölümden öğrendiğim bilgiler ışığında oldu..

far kaplama 2 günümü aldı ve hala elimde yaralar var ama gerçekten verdiğim emeğe ve harcadığım zamana değdi..

bu sefer çorbada benimde tuzum olsun belki birileride bu uygulamadan ilham alarak bişiler yapar diye olabildiğince açıklayıcı anlatmaya çelıştım..

umarım beğenirsiniz iyi seyirler

ly3435 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok güzel olmus aynısını bende uygulucam

flexamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    farlar ısınınca kaplama atabilir ben olsam direk boyardım. yine de elinize sağlık
    Rs Racing Garage
    MK2 Ford Focus Silver Bullet
    BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boya daha saglikli olurdu ben matsiyah sprey boya ile yapmistim cok guzel olmustu elinize saglik guzel
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 2 sene önce bir arkadaşımın aynı kasa civic'inin farlarını boyamıştım mat siyaha. Ben biraz daha kapsamlı uğraşmıştım kusursuz olması için. Farı ayırdıktan sonra boyayacağım kısımlara zımpara yapmıştım boyanın daha iyi tutunması için.
    Sinyal kısmını turuncu yapmanız güzel olmuş. Değişik bir hava vermiş. Bu arada far camını ayırmak için çok zahmetli bi yöntem seçmişsiniz. Isı tabancası, fırın, fön makinesi vs. işinizi çok kolaylaştırırdı..

metinmb407 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufo varsa benim gibi ufonun karşısına koyardın daha rahat olurdu Yiğit Güle güle kullan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metinmb407 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ufo varsa benim gibi ufonun karşısına koyardın daha rahat olurdu Yiğit Güle güle kullan.
    senin projeyi ben bitirdikten sonra gördüm gerçi elimde ufoda yoktu yurtta

Alıntı d.berkay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 2 sene önce bir arkadaşımın aynı kasa civic'inin farlarını boyamıştım mat siyaha. Ben biraz daha kapsamlı uğraşmıştım kusursuz olması için. Farı ayırdıktan sonra boyayacağım kısımlara zımpara yapmıştım boyanın daha iyi tutunması için.
    Sinyal kısmını turuncu yapmanız güzel olmuş. Değişik bir hava vermiş. Bu arada far camını ayırmak için çok zahmetli bi yöntem seçmişsiniz. Isı tabancası, fırın, fön makinesi vs. işinizi çok kolaylaştırırdı..
    ben muayneden önce sökerim diye düşünüyodum ilk gittim hemen folya aldım ama sonra 1 muayeneye kadar bende kalmaz muhtemelen satarım 2 ztn aynalı kısmada boyası çıkıyormuş onu öğrendim bilseydim bende muhtemelen ilk olarak boyamayı seçerdim ama olsun görüntü bölede gayet güzel oldu

Alıntı onn_dear Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boya daha saglikli olurdu ben matsiyah sprey boya ile yapmistim cok guzel olmustu elinize saglik guzel
    teşekkür ederim

Alıntı flexamin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    farlar ısınınca kaplama atabilir ben olsam direk boyardım. yine de elinize sağlık
    atarsa tekrar açıcam sprayle yapıcam onu işe hiç başlamadan önce göze almıştım ztn

Alıntı ly3435 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok güzel olmus aynısını bende uygulucam
    takıldığın yer olursa msj at bu arada farların üst kısmında 3 tane küçük civi var onlarıda kerpeten yardımıyla sökmek gerekiyor.. sonrasında tekrar takmaya gerek duymadım ben

bu arada bgn yağmur vardı edirnede baya güzel yağdı sadece sağ farda biraz buhar yapmış ama sıkıntı yaratacak bişi değil

cıvıc_power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel olmuş farı sıcak suya koyma fikri iyimiş... fön makinesi ile çıkartmak çok zor oluyo

tboxmusic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya harbiden başarılı bir çalışma olmuş umarım kaplamalar atmaz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    test edildi denendi kaplama sıcakta atıyor

uygun bir zamanda sökülüp mat siyaha boyanıcak

salmanozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaa hiç bişi değil verdığin zamanın emeğin yeter ellerıne sağlık çok güzel olmuş
    ConFiDenCe

akko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgiler için t.ederim gerçekten bende boyamayı düşünüyorum bu konu yardımcı olucak bana emeğinize sağlık
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene !

https://www.instagram.com/akkosgarage/

KAAN INTERNATIONAL LOGISTICS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakın zamanda boyicam uygulaması daha rahat bişi keşfedersem burada paylaşırım..

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ellerine sağlık çok güzel olmuş
    ben birşey sormak istiyorum panjuru bende siyaha boyayacağım fakat nasıl bir siyah sprey almam konusunda hala karar vermiş değilim ne önerirdin bana ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ellerine sağlık çok güzel olmuş
    ben birşey sormak istiyorum panjuru bende siyaha boyayacağım fakat nasıl bir siyah sprey almam konusunda hala karar vermiş değilim ne önerirdin bana ?
    ben panjuruda çıtalarıda sprey mat siyah alıp kendim boyadım tek pür noktası eski boyanın üstüne astarı bozmadan 200lük zımpara ile güzelce zımparala

ha tabi panjuru sök rüzgarsız tosuz bi yere al ve spreyi 1 dk fln iyice çalkala boyayıda sıkarken tek noktaya aralıksız sıkma yaklaşık 30 cm öteden sağa-sola yukarı-aşağı dağıtarak sık (deodorant gibi değil parfüm sıkar gibi parçalı)

umarım anlatabilmişimdir ben bu yöntemle panjuru çıtaları hatta 3 defa jantları boyadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle ellerine salık bnde eg kasa hondama düşünüyorum aydınlatması nasıl sorun yaşıyormusun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı otomania Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle ellerine salık bnde eg kasa hondama düşünüyorum aydınlatması nasıl sorun yaşıyormusun?
    iç aynalara dokunmadığınız sürece aydınlatmada sorun olmuyor diye biliyorum ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak matmı alsam parlakmı alsam diye cok düşünmüştüm

parlak alsam biraz sırıtır heralde ?

son olarak karartma farlarım bıraz ıcten soldu onun için ne onerirsin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak matmı alsam parlakmı alsam diye cok düşünmüştüm

parlak alsam biraz sırıtır heralde ?

son olarak karartma farlarım bıraz ıcten soldu onun için ne onerirsin ?
    panjur için mat boya al daha güzel durur..

solan kısım boyanan kısımsa çok farkedilmez heralde ama istersen aç bi kat daha boya ben far içlerini mata boyicam yine

eğer mika yüzeyse solan kısım(cam kısmı) far temizlemeciler var sulu zımparayla ilk günkü haline yakın bi görüntü sağlıyorlar.. bildiklerimi sölemekten çekinmem aklına başka şeylerde takılırsa bildiğim kdr yardımcı olmaya çalışırım çekinme

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)