User Tag List

Sayfa 9/114 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon
2164 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: en az yakan dizel araba hangisi

ramo35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Can_t Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunu yapan benim kardeşim. 80km hızla 6. viteste Körfezi dolaştım hemde. Yanlız atladığın birşey var Kurtköye kadar geldim çeyrek depoyla. Kurtköyden Çağlayana kadar neredeyse bir çeyrek daha yaktı araç trafikten dolayı. Yanlız 1 depoyla toplamda 1200km yapmıştık. Bu arada araç Easytronic. Bu forumdan 2 kişi daha şahittir bu duruma. Benimle birliktelerdi. Birde bu olay sürüşten sürüşe fark eder. Bmwteam'de millet 9.5 litre yakıyorken 3.20d ile ben istanbulda 7.5 litre ortalamayla geziyorum. Şuan izmirdeyim tam 1 depo yaktım ortalamam 7.1 şehiriçi.

Edit: Bu yolu yaptığımda aracımda cat-back egzoz vardı. Belki yere yakın olmaktan alttan geçen havadan aerodinamic'ten vs belki 100de 1 fark eder belki hiç etmez ama H&R yaylarım vardı birde.

İlk sayfadaki son resimlerdeki gibiydi bu km'leri yaptığımda yani ne hafif jant ne hafifletme vs.;
    http://www.techturkey.com/forum/otom...im-corsam.html
    en kısa zamanda bende denicem en son denememi yazdım burda izmir-istanbul 70 milyon 590 km siz bugünün parasıyla kurtköye kadar 40-45 milyona falan gelmişsiniz hakikaten sabır ben dayanamazdım o kdr
    bende h&r yay lar kullanıyorum ama geri kalan zır stock şuan orjinal ölçü lastiklerleyim 185-70-14 ilk işim cruise control valla iyice pekişti bunla teşekkürler ilginiz için...

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ramo35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sormayın bana bunu anlatan gene zaten eski bir corsa cı inanmak istemedim sadece çok büyük sabır ister bence en kısa zamanda bende denicem bunu zaten karşıyakalıyım sürekli gidip geliyorum ama dediğiniz doğru yalovaya girdikten sonra körfeze istanbula yaklaştıkça tüketim fena artmakta gece yolcugunda denicem birde
    Can_t ve Berkay doğru söylüyor, aynı aracın içindeydim bende 3müz gittik. Feribotla dolaşmadık. =) Aracı sürenlerden biri bendim, belkide en gazlı ben sürmüşümdür
    O kadar az yaktı ki, dönüşte o kadar ekonomi için kasmadık =)))))
    916 V6 Turbo

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ramo35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sormayın bana bunu anlatan gene zaten eski bir corsa cı inanmak istemedim sadece çok büyük sabır ister bence en kısa zamanda bende denicem bunu zaten karşıyakalıyım sürekli gidip geliyorum ama dediğiniz doğru yalovaya girdikten sonra körfeze istanbula yaklaştıkça tüketim fena artmakta gece yolcugunda denicem birde
    Gece yolculuğunda kamyonlardan biraz sıkıntı çekersin rahat gitmene izin vermezler körfezi dolaşırken. Yalovadan otobana girdiğinde bi otobüsün kamyonun arkasında istanbula kadar gitmeye bak (yapışma tabi az biraz fren mesafesi bırak) rüzgar çok etkiliyor. Neden öyle bi az yaktırma ihtiyacı duyduk bilmiyorum Daha önce başka arkadaşlarımla hep dilovasına gidip gelirdim. O zamanlar böyle mazotta denetimler çok fazla değildi. Solvent karıştırırlardı ya da yağ Dışarıdaki piyasadan aldığımız mazottan dilimiz çok yandığından dışarıdan mazot almamak için tek depoyla gidip gelirdik. O zamandan kalma alışkanlık Bunu sana kim anlattı bu arada?

plekumat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya arkadaşlar ben bilmiyorum yoksa siz mi anlayamadım

eger ölçüm yapılacaksa öyle depoya 20 lira koyup veya yol bilgisayarına bakıp olmaz olsada doğru olmaz ölçüm nasıl yapılır bir benzin istayonunda depo fullenir ama nerdeyse taşacak kadar dolmalı sonra km yapılır 100 150 200 farketmez gene aynı pompadan aynı sekilde alınır ve dogru sonuç alınır valla ben epeydir yapıyorum yazdığınız degerler olmuyor öyle
    Yazdan bu yana yaklaşık 8 kere denedik bu yöntemle, yolbilgisayarı küsüratını 0,08-0,04 kaçırıyor
    O yüzden o değerlere güvenip post'a koydum
    Astra CDTi

Alıntı DrNoyan Nickli Üyeden Alıntı
    Your car is actually a kind of bumblebee my friend They'r both GM

ramo35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Can_t Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gece yolculuğunda kamyonlardan biraz sıkıntı çekersin rahat gitmene izin vermezler körfezi dolaşırken. Yalovadan otobana girdiğinde bi otobüsün kamyonun arkasında istanbula kadar gitmeye bak (yapışma tabi az biraz fren mesafesi bırak) rüzgar çok etkiliyor. Neden öyle bi az yaktırma ihtiyacı duyduk bilmiyorum Daha önce başka arkadaşlarımla hep dilovasına gidip gelirdim. O zamanlar böyle mazotta denetimler çok fazla değildi. Solvent karıştırırlardı ya da yağ Dışarıdaki piyasadan aldığımız mazottan dilimiz çok yandığından dışarıdan mazot almamak için tek depoyla gidip gelirdik. O zamandan kalma alışkanlık Bunu sana kim anlattı bu arada?
    eski corsa d sport çulardan kim kaldıki bende tek yerden alırım yol üzerinden asla almam ne olursa olsun izmirden girne caddesinin sonundaki shell den istanbulda ise shell erenköy den depo full leyip sadece ş.içi gittim hiç uzun yola depo fulleyip çıkmadım iyice ezberledim ne yakçagını rüzgar farkediyor ayrıca rampalara devrini alıp gitmekte yoksa direk kalıyor corsa bazen zorlanıyor o yüzden bi gözüm hep yol bilgisayarındakörfezi bana makul geldiği için hep dolanıyorum sıkılmıyorum dediğiniz gibi takılmak lazımda çok rahatsız ediyorlar sellektör korna 120-130 la giden otobüs kamyonlar iyice ezik hissediyor insan kendini

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yol bilgisayarı sıfırlanıp yapılsa bile ortalama değişiyor

depo kapasitesi de gırtlak yapıldığında 1 2 litre fazla alabilir bu da dizel arabada ciddi km yapar
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu yeni 206+ hdi lerden birini gördüm dehşet az yakıyor. çok ekonomik bişi gez gez mazot bitmedi yaw. onun yaptığı yolu ben yapsam biterim ama adamın mazotu bitmek bilmedi.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim yol bilgisayarı 10 numara vallahi.

En az 10 kere karsılastırdım pompayla yol bilgisayarını her zaman tutuyor.

Bu haftasonu 1330 km yaptım, 61 litre mazotla. Fulledim 47 litre aldı 167 lira + 14 litre koydum 50 liraya. Toplamda 217 lira.

Hesaplayınca 4.5 ortalama cıkıyor, yol bilgisayarımda da 4.5 ortalama
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    corsa d sport kullanıcısıyım 2 hafta önce fulledim depo 45 litre

şuanda şamandıranın en üstten bi alttaki çeyreğin birazcık üstünde 250 km civarında fulleyip ölçmek istesem 160 ile 180 kuruş arası bişeydir full şehir içi ,ama ortalama 1.500 ile 2.000 devir arasında kullanmaya çalışıyorum
    Livestrong

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1.3 dizel corsa ile uzun yolda sakin kullanımda 3 yetişkin bir çocuk+çocuk koltuğu+tamamen dolu bagaj ile 3,7 ortalamayı yakalıyorum (pompa verilerine göre) bence gayet ekonomik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kim bu arkadaş otorite mi bu konuda da bana bunu kıstas diye gösteriyosun.. ben yaşadığımı gördüğümü söylüyorum.. 3 kez pompa ile kıyasladım şaşmadı.. onun arabası yanlış ölçüyorsa banane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dragger-Yavuz@

2011 model Grande Punto Evo 1,3 95 hp olanları nasıldır tüketim konusunda? Uzman FIAT'cı olarak görüşünü alayım

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dragger-Yavuz@

2011 model Grande Punto Evo 1,3 95 hp olanları nasıldır tüketim konusunda? Uzman FIAT'cı olarak görüşünü alayım
    onlar en ekonomiği fabrika degerleri bile 75liklerden yaklasık 0.4-0.5lt daha ii

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cefiro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Linea multijet 90 hp kullanan varmı aramızda izlenimlerini paylaşırsa sevinirim.
    onceki sayfalarda bununla ilgili postum vardı.

Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şirkette kullandıgımız linea mjet (1185kg boş agırlık) karısıkta 4,6lt yakıyor. Yol bilgisayarı değil pompadan hesapladıgımız değer.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onlar en ekonomiği fabrika degerleri bile 75liklerden yaklasık 0.4-0.5lt daha ii
    bi test sürüşü yapalım o zaman

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok dizel arabaya bindim ama uzun yolda 1.6 tdi vw gurubu ve manuel 5 vites olanlar çok komik rakamları yakıyor.3600 devirde 200 km hızla gidebiliyosunuz şanzuman oakadar uzun

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya dizelde biraz hacim olacak arkadaş kilo olarak hafif olursa 1,3 ler iş yapıyor

ama yavuzun kasa punto grande den daha az yakıyor grandede lineadan az yakıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya dizelde biraz hacim olacak arkadaş kilo olarak hafif olursa 1,3 ler iş yapıyor

işin enteresanı grande punto bile kendi içinde farkediyor. normal grande punto, grande punto evodan daha cok yakıyor mesela

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

forumdonanımhaber'de punto evo hakkında olumsuz yorum vardı:

"4. kapı içlerindeki su koyma yerlerine 0.5 lt.pet su sığmıyor.

5. kapı içlerindeki gözlere petrollerden aldığınız peçeteler sığmıyor.

6. torpido gözü çok dar.niye koymuşlar anlamadım.

7. orta kolçak vites için engel teşkil ediyor.kolunuz çarpıyor.

8. bagaj içerden açılmıyor.

9. benzin depo kapağı içerden açılmıyor.araçtan inmek zorundasınız.

10. direksiyon ayarı yapsanız dahi göstergeleri rahat göremiyorsunuz.

11. bagaj çok küçük.bir bavul alıyor. "

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)