Son haftada aracımda Ciddi cekiş düşüklügü ve gitmeme sorunları baslamıstı.Cihaza bagladıgımızda selenoid valfin bozuk oldugu kanısına varıldı ve yenisi ile değiştirildi..
Aracın üzerinde 215/45R17 lastikler mevcut ama süratte bunların etki edecegini pek düşünmüyorum.bugun uzun yolda bi deneyeyim dedim aracı arac gene 3000 devir bandından sonra hantallaşmaya baslıyor max 150 yaptım arac 160 yapmıyor.
selenoid valf değişmeden önce arac tamamen hantaldı ama şimdi alt devirlerde roket gibi olmasına rağmen 3000 devirden sonra resmen nazlanıyor hızlanmak icin ve 150 km max süratı gecmiyor arac.. 1.6 hdi 90 hp 207 arac icin bu bence hicte normal degil...
işin kötü yanı aracı alalı 15 gün falan oldu.benden onceki sahıs triger değiştirdigini söylemişti ve yan korumaklıkları actıgımız zaman trigerin yeni oldugunu gördüm acaba diyorum sente atlakta bundanda kaynaklı olurmu? sonucta 2000-3000 devir arası arac cok güzel ivmeleniyor ama 3000 den sonra resmen kesiliyorki 5. vites tamamen ölü durumda..
ikinciside acaba diyorum hala daha selenoid valf arızası devammı ediyor? komple vakumlara baktılar ama vakum hortumlarınıda değiştirmek gerekirmi acaba?
Debriyaj pedalı yukarılara dogru kavrıyor ama ben kacırdıgını daha rampada bile hissetmedim bununda bi dezavantajı olurmu?
daha önce böyle bi durum ile karsılasan arkadaslar varsa bi yardımcı olurlarsa sevinirim.
fiat illallah dedirtmişti peugeot da ondan aşagı kalmıcak heralde.