User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Ford 1.8TD Motorlar hakkında

fuatozkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ford 1.8TD Motorlar hakkında

iyi akşamlar. Kafamda deli heyecanlar var çok fantazi hayal kuruyorum bu ara. Fikir edinmek için konu açayım bari aynı kafadan birileri çıkar diye düüşündüm yada forumda tek manyak olmanın zevkini yaşarım diye düşündüm her neyse gelelim kurduğum fanteziye

Şimcik aklımda yanlamayı öğrenmek için ucuz parça sıkıntısı olmayan ama birazda sağlam olan bide yapılmamış olan bişey yapsam ufaktan ufaktan başlasam diye düşünüyorum. ***** düşük hacim atmosferik arabayla yanlamak biraz sıkıntı istisna araçlar hariç. (onlar da çok pere)

Düşüncem şu dizel de tork var az devir güzel tork aracı yormadan zorlamadan boğmadan açıyı veririm diye düşünüyorum.

Bu düşüncede şuan aklıma gelen araç Ford Sierra 1.8TD.

***** eski bi araç eski bi motür bileni var mıdır ugraşanı var mıdır diye sizlere sormak istedim.

Fantezi içeriği de şu alıcam büyük turbo güzel cooler kilit dif. falan filan hem roll yap hem yanla diye düşünüyorum var mıdır bu işin oluru.

Daha doğrusu bu motorların önü açık mı yapılır mı bu işlemler nette araştırdım elle tutulur bişey yapan eden konu video bulamadım.

Teşekkürler fazla da olur demeyin başıma bela olur gibi de hissediyorum bu motor
    -_-_-_-

Emre911 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi focus sahibi olarak 1.6 tdci ile içli dışlı olunca aklım 1.8 td ve tdci lara da gitmişti ben 1.8 D fiesta dti ayarına gelirmi diye bi baktım yurtdışında bi kaç proje gördüm sadece. Tr de sierra 1.8 td bulacan sedan olacak temiz olacak ve uygun fiyatlı olacak bu birinci kısmet işi. Kaporta patlak yada motor bitik bulacan sanayiyle sıkı fıkı olacan ucuzdan topluyacan edecen buda ikinci kısmet işi yani ülke şartlarında zor. Aklından geçenleri bende çok düşündüm kardeşim Sierra zaten drift yapılan bi araç örneği bol ama 2.0 olanının biraz gıdıklamayla welded diff le gayet zevkli olacağını düşünüyorum. dizeli çıkarma aklından ama 2.0 ı da düşün .

edit : D.I.Y bölümünde sierrasını boyayan bi arkadaş vardı istersen bi danış

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bahsettigin motor hakkinda hicbir bilgim yok.
    bence butcene uyar uymaz bilemem ama bu isler icin eski diesel mercedesler daha iyi olur sanki.
    190d falan olabilir. 2.5 diesel olursa tadindan yenmez
    If you have no LAG, you have no turbo..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En güzeli 2,5 D H100 çılgın proje

Emre911 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erdem325 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahsettigin motor hakkinda hicbir bilgim yok.
    bence butcene uyar uymaz bilemem ama bu isler icin eski diesel mercedesler daha iyi olur sanki.
    190d falan olabilir. 2.5 diesel olursa tadindan yenmez
    aynen örneğini de gördüğüm için katılıyorum şahane olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.8TDCİ Kullanıcısıyım Turbo büyütme olsasılığı aşırı yüksektir ve Enjektörleri Bizim Connect 110 lukların enjektörleri ile uyum sağlarsa civalı ve baya performans verir TDCİ ın eski versiyonu bence yenilerdeki turbo ve enkejtörleri araştır birbirlerine yakın tipler ve 1.8TD Bilgiğim kadarı ile gaz teli var Bizde ancak Elektronik sinyal ile tel ile anlık ver gazı versin yakıtı bizde geçikmeler oluyor malesef bazen

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)