arkadaşlar forumda konuları arattım ama eskı konu olduğu ıçın ve şmdıkı gıbı dızellere ılgı olmadığı ıçın yenı konu açmak ıstedım..
aracıma; ECU + DP + IC yaptırcam bununla bırlıkte hangı hava fıltresını kullanmam lazm..?
şmdı bırden fazla merak ettığım cevapsız sorulara geçıorm..
1) performans ıçın kutu ıçı fıltre mı yksa açık hava fıltresı mı?
2) kutu ıçı ıse sımota mı? k&n mı? green mı?
green ıçın şöyle bı vıdeo buldum..
Green Filter USA - Air Flow Simulator - YouTube
3) araştırma sonucu açık hava fıltresınde çuflama sesı artıo dıe okudum, doğru mu?
4) spor hava fıltresı dızellerde motora zarar verdığı gıbı turbo dızellerde kesınlıkle kullanılmaması lazımmış, doğruluk payı var mı?
5) fazla hava emmek guç artışı sağlar ama dızel araçlarda beyın hava emış sevıyesını sabıtlıyor mu? ne kdr hava artışı sağlarsak sağlayalım bu tarz bı sensor varsa bı faydası olmaz, benm aracımda bu tarz bı sensor var mı? (C2 1.4 HDI) ve performans fıltresı debımetre'yı bozar mı..
6) performans fıltrelerı dızelde daha çabuk mu kırlenıo ve dızelde kelebek yok hava sabıt bır şekılde basılıo ıçerı, en ıyısı 5000km de bır orjın kağıt fıltreyı değıştırmek mı..
7) motorun ıç kısmı çok dar açık hava fıltresı koyacak yer yk açıkçası, sıcak hava çekersede guc kaybı yaşar, en temızı k&n yada sımota gıbı kutu ıçı bı fıltre alıp yıllarca sorunsuz bınmek mı daha ıyı olur, k&n kutu ıçı hava fıltresı 70-80 bın km sorunsuz kullanılıo hatta 1mılyon km garantı verıorlar, kağıt fıltreler 10-15 bın km'de bır fıltre değıştırmek lazım, "k&n omurluk olduğundan kendı parasını çıkartır hatta kara geçırır" mantığıylamı hareket etmemız lazm..
dızel hakkında hıç bı tecrübem yk, bıraz soru bankası gıbı soru sordumkusura bakmayın, cvp veren arkadaşlarda şımdıden tşk edrm..