User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Siyah Araba İçin Öneriler

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Siyah Araba İçin Öneriler

Öncelikle detaylı temizlik konusunda hiçbir terimi bilmediğim için mazur görün. Aracımı ufak tefek boya işleri ve pasta cila işlemi için ustama bıraktım. Tabi bu süre zarfı içinde simsiyah bir şey görmeyi umut ediyordum ama aracı teslim aldığımda açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Tekrardan ustama gittiğimde gösterdiğimde aracın kötü boyanmasından ötürü olan ve ancak bu kadar olabileceğini söyledi, ücretsiz şekilde tekrardan pasta cila yapacağını söyledi benim içimin rahatlaması için fakat benim danışmak istediğim noktalar var.

Evet aracım boyalı, boyası da kötü atılmış olabilir ama sonuçta en fazla parlaklık farkı olur çizik boya atılacak değil ya. Bu çiziğin ismi nedir? Harelenme denilen şey bu mudur? Bunun tamamı geçebilir mi? Usta boyanın çok yumuşak olduğunu daha derine inerse boyayı alacağını söylüyor ama ben yine de pek tatmin değilim bu cevaplarla.

Bir de bu sefer mümkünse gerekli malzemeleri alıp onlarla işlem yaptırmak istiyorum aracıma. Tam olarak kullanmam gereken pasta, cila e boya koruma ürünleri nelerdir?

Aracımın durumu şuan bu şekilde.

Elimde ayrıca bu ürünler var, bu işlemler sırasında işe yarar mı yoksa daha sonrası için mi kullanılır sadece?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Şuan için maalesef başka bir yere daha verecek maddi gücüm yok, o yüzden bir şekilde halletmeye çalışıyorum.

ozzywan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim eski bir arabamda vardı boyle bir durum, meguiars maslak'a bıraktım bir gunlugune, mis gibi yaptılar verdiler. kiler ile yapılan bir işlem var, saatlerce sürüyor ama gerçekten temiz oluyor. üzerine bir pasta cila ve boya koruma. mise döner.
    Miata
    Is
    Always
    The
    Answer ------ https://www.instagram.com/ozanbalta/

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    örümcek ağı gıbı olan butun kılcal çızıkler & hareler & rdsler yok edılebılır, açıkcası uygulama yapacak kışı ya ışten anlamıyor yada uğraşmak ıstememış..

benden sıze tavsıye, naparsanız yapın ama aracınıza orada uygulama yaptırmayın..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Aracındaki dairesel çizikler, sokakta neredeyse bütün araçlarda görebileceğin çiziklerden. Boya kötü uygulanmamış, aracınız kötü yıkanmış.
    Elinizdeki ürünler bir nebze işe yarar, işlem biraz yorucu olabilir ama sonuç o fotoğraftakilerden daha iyi olacaktır.

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yeterli parlaklığı alabilmeniz için önce boyanın temizlenmesi lazım pasta yapılması lazım sonrasında sizin ürünleriniz işe yarar

iztuzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işten anlayan bir ustanın olduğu servise arabanızı verin, arabanız kılcal çiziklerden kurtulacak ve parlak güzel bir görünüme kavuşacak. Sonrasında da arabanızı fırçasız yıkayın/yıkatın; çek çek kullanmayın; kendiniz yıkıyorsanız çift kova yöntemini kullanın. Ardından kendiniz uğraşabileceğiniz kil+glaze(poorboys black hole)+carnabua wax (collinite 915)+hızlı cila (megy ultimate quick detailer vs) uyguladığınızda arabanız cillop gibi olur. Hızlı cilayı her yıkamada beş dakikada halledersiniz, wax dört yıkamada bir, glaze ve kil yılda 2-3 kere yeter de artar.

Arabanızda yağmur damlaları bonbon misali şekil almaya, çevrenizdekilerin 'yahu bu yeni araba mı aldı, yoksa arabayı boyattı mı' sözlerini duyabilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu işten anlayan bir ustanın olduğu servise arabanızı verin, arabanız kılcal çiziklerden kurtulacak ve parlak güzel bir görünüme kavuşacak. Sonrasında da arabanızı fırçasız yıkayın/yıkatın; çek çek kullanmayın; kendiniz yıkıyorsanız çift kova yöntemini kullanın. Ardından kendiniz uğraşabileceğiniz kil+glaze(poorboys black hole)+carnabua wax (collinite 915)+hızlı cila (megy ultimate quick detailer vs) uyguladığınızda arabanız cillop gibi olur. Hızlı cilayı her yıkamada beş dakikada halledersiniz, wax dört yıkamada bir, glaze ve kil yılda 2-3 kere yeter de artar.

Arabanızda yağmur damlaları bonbon misali şekil almaya, çevrenizdekilerin 'yahu bu yeni araba mı aldı, yoksa arabayı boyattı mı' sözlerini duyabilirsiniz.
    carnabua waw kısa donemli bir cila sanıyordum ben, show car falan türü şeyler için. yanlış mı hatırlıyorum?
    Miata
    Is
    Always
    The

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozzywan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    carnabua waw kısa donemli bir cila sanıyordum ben, show car falan türü şeyler için. yanlış mı hatırlıyorum?
    Sentetik waxlar daha kısa dönemli etkiye sahip, carnabua waxlara göre. Mesela siyah ve beyaz araba için Soft99 Fusso Coat kuru cilası 12 aylık koruma vadediyor, maskeleme özellikli bir ürün olduğu için sonrasında aynı markanın hızlı cilası da arkadaşın işini görebilir. Yukarıdaki mesajımda arkadaşımıza carnabua wax önermişim uzun süre etkili ama dört yıkamada bir yenile demişim. Düzelteyim: Megy NTX 2.0 gibi sentetik cilalar dört yıkamada bir uygulanırsa daha ideal.

Yine Soft99 Scratch Clear Wax, Chemical Guys Jetseal listeye alınabilecek waxlardan.

MeJo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim accord da lacivert renk tabiri caizse morcivert olandan. Benim arabanın da durum aynı böyle boya korumaya bırakcam bu ay
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    goduum değil koyduğum olması lazım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Bugün deneme amaçlı el ile hare giderici uyguladık. Elle olmasına rağmen bariz derecede fark oluştu. Böyle olunca da buradaki yazılanlarla da uygulamanın yanlış olduğunu daha düzgün sonuçlar elde edebileceğimi gördüm. Bu sefer farklı ürünlerle farklı usta ile tekrardan deneyeceğim.

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    komple zımpara+yün ped ile school concepts s3.
    İşten anlayan adam uygularsa bide güzel koruma ürünüyle(glass coat denilen) korunur ve dikkatli yıkanırsa o parlaklık devam eder.

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim yanlış anlama fakat detailing işi ile uğraşmayan dükkan sahipleri,esnaf vs bu işi hakkıyla yapmıyor %95 oranında

Adamın elinde başka mekanik, kaporta işleride olduğundan ne kadar özenerek vakit harcayarak yapacak ki senin işini sırada o kadar başka araba varken?

Tamam rakamsal olarak makul normal rakamlar bir nebzede olsun iyi oluyor ama biraz daha parlatmaktan ve ince çizikleri almaktan başka bir halta yaramıyor

Yanlış anlama lütfen, sanayi içinde olduğumdan dolayı biliyorum

Hatta bir anımı paylaşayım, abinin biri sıfır 207 almıştı zamanında 3 ay sonra geldi pasta cila yaptırmak istedi ustanın birindeyken. Adam pasta cila ücreti olarak 150 lira ödedi ve gitti. Ustanın çırağına dediği arabanın boyası güzel, al masadan cilayı at arabaya güzelcene sil ve kapıya çıkar Arabaya bi cila attı araç sahibi geldi ve ooo arabam harika olmuş dedi gitti

Benim araca işin ehli bir abim yaptı özene bözene alnından boncuk boncuk terler akacak seviyede

Daha cilası, wax'ı atılmadan önceki hali 50/50 farkı

Seni tatmin edecek sonuç attığım resim gibisi ve daha iyi hali.. ve emin ol araban resimdekinden çok daha iyi hale gelir aşık olacak duruma gelirsin

- Bize Her Yer TRABZON

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanayi işi cila olmuş sizin uygulama.Bu işi cidden kendi aracı gibi özenip yapan kişilere gitseniz daha iyi olur,belki vereceğiniz paranın daha fazlası olacak ama yaptırdığınız iş güzel olacaktır.Bu işlemlerden sonra aracın boyasının parlak kalmasının yine en büyük etkeni sizsiniz.Bakımını yorucuda olsa yapmak gerekiyor cilalı sampuan,yıkama eldiveni güzel bir mikrofiber bez.Aracı en çok kurulamada bez çiziyor.Kaliteli bez şart.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Fakat ben bu iş için bütçe ayıramadığım için kendimde usta boya için verilecek paranın üzerine üç beş ekleyip +pasta cila olarak yaptırdığım için böyle bir işe kalkıştım. Tabi ki 600-700 liralık bir işin sonucu ile benim bu işlemin sonucunun aynı olmasını beklemiyordum ama yok kaputtan gökyüzünü izlersin yok simsiyah yanacak araba falan deyince insanı beklentiye sokuyorlar ister istemez. Zaten düşüncem bir kere düzgün bir şekilde yapılıp aracın boyasını kendine getirmek, daha sonra o parlaklığı kendi çapımda korumak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çizik gidermenin 600-700 liralık bir iş oldugunu sanmıyorum. ben bikac sene once 250'ye yaptırdım diye hatırlıyorum.
    Miata
    Is
    Always
    The

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

Benimde komple boyalı siyah aracım vardı, sonradan boyalı araçlar orijinale göre yumuşak oluyor ve kolay çiziliyor bu bir gerçek.
    Anladığım kadarıyla sen kusursuz bir boya istiyorsun, Örneğin;

3m yeşil kapak cutting pad / 3m sarı kapak polishing padler lake country
    Bence asıl olay boyayı düzelttikten sonra başlıyor,
    Boya yumuşak üstelikte siyah olunca çok dikkatli ve zahmetli yıkama yapman lazım,
    Kesinlikle fırça, silgi(su çektirme şeysi ), sert yıpranmış kurulama bezleri kullanılmaması gerekiyor,
    Yıkama eldiveni ve boya korumayı destekleyen ürünler şampuan, quick wax, detailer gibi ürünler kullanacaksın,(Gyeon Cure Öneririm)
    Yani anlatmak istediğim, aracını yıkadığında veya yıkattırdığın da vaktini ayırıp özen göstermen gerekiyor,
    Eğer gerekli özeni göstermezsen 3-4 yıkama sonra yine senin paylaştığın fotoğraflardaki çizikler geri gelecektir.

Yanlışım varsa düzeltin

buda kaputunda ki lokal uygulamam
    https://www.youtube.com/watch?v=FSgGddq6HEg

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Fakat ben bu iş için bütçe ayıramadığım için kendimde usta boya için verilecek paranın üzerine üç beş ekleyip +pasta cila olarak yaptırdığım için böyle bir işe kalkıştım. Tabi ki 600-700 liralık bir işin sonucu ile benim bu işlemin sonucunun aynı olmasını beklemiyordum ama yok kaputtan gökyüzünü izlersin yok simsiyah yanacak araba falan deyince insanı beklentiye sokuyorlar ister istemez. Zaten düşüncem bir kere düzgün bir şekilde yapılıp aracın boyasını kendine getirmek, daha sonra o parlaklığı kendi çapımda korumak.
    Forumdaki arkadaşların paylaşımlarında ayna misali siyah araçlar görmedik değil. Gökyüzünü izleyebilirsiniz cidden.

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni konu acmayayim bende burdan sorayim branda ortmekten kilcal cizikler olustu arabada baska arac kapisini acarken benim kapima nokta yapmis birde ondan kaynakli boya ezigi var aracin boyasi genel olarak iyi iki haftada bir meguiars 66 yapiyorum fakat kilcak cizikleri almiyor haliyle bu isi iyi yapan istanbulda basaksehir tarafinda yada yakininda referans olabilceginiz yer varmidir ve tahmini pasta uygulamasi ne kadar tutar?

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bahısı geçen fıyatın yarısına araçlarınız ayna yapılır..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)