User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Pasta Cila Nasıl Yapılır ?

maverick2305 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Pasta Cila Nasıl Yapılır ?

arkadaşlar elimde meguiars 101-205-21 ürünleri mevcut bunlarla birlikte yün uyguluma pedi+sünger uygulama pedi ile birlikte polisaj makinemde var fakat daha önce hiç denemediğimden dolayı bazı ince ayrıntılar,mutlaka dikkat edilmesi gereken husular gibi kısacası püf noktalara ihtiyacım var.

sesli olmasada ya da yabancı dilde olsa bile işe yarayacak görsel bir video paylaşabilecek varsa çok makbule geçer,benim gibi bir çok arkadaşa da faydalı olacağı kanısındayım,şimdiden teşekkürler.
    Üretmeyen Türkiye,Yönetilen Türkiye'dir...

kkursat01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Video yu internetten kendinizde araştırıp bulabilirsiniz google a yazarsanız bir ton video çıkar zaten far parlatmaya kadar..

Ancak ben şukadar bildiğimi paylaşıyım bu işin içindeyim eksiklerim varsa arkadaşlarımda düzeltebilir ancak benim görüp uyguladıklarım bunlar ;

1.) Aracınızı bu uygulamaya başlamadan önce güzelce yıkamalısınız üzerinde en ufak toz pis kir kalmayacak biçimde..

2.) Yıkama sonrasında aracı güzelce kurulayın mümkünse hava tabancası ile bütün hatlardaki ufaklı tefekli çizgilerdeki su damlacıklarınıda kurutun böylece uygulama yaparken pasta-cilanıza su karışmamış ve ürün özelliğini yitirmemiş olur..

3.) Kurulama sonrasında aracın kaporta dışındaki plastik ve nikelajlı kısımları( polisaj makinası ve pasta ile deforme olabilecek yerler..) kağıt bant yardımı ile kapatın polisaj makinesi yardımıyla uygulanacak bölgeye yeterli düzeyde bu miktar ne az ne çok olmalı göz kararı sürülmelidir eksik sürülürse makina kendi kendine dönüp kaportaya zarar vermemeli...

4.) Pasta işleminiz bitince arabayı tekrardan güzelce yıkayın önce kuru su ile üzerindeki tozu indirin sonrasında bol köpüklü( snow foaming methoduyla)güzelce aracı köpükleyin ve aracınızın kaportasını çizmeyecek şekilde bir peluş yada ped yardımıyla aracı köpükledikten sonra durulayın..

5.) Durulama sonrasında aracınızı yine 2. durumda anlattığım gibi kurutun kuruturken yine aracınızı çizmeyecek ürünleri kullanın..

6.) araç tamamen kuruduktan sonra bölgesel olarak cila uygulamasına geçin pamuk veya uygulama pedi yardımıyla kaportaya yedirin ve tamamen kurumadan yumusak ve çizmeyecek özellikte bir bezle uyguladığınız yerleri silin kullandığınız bez ıslak veya nemli olmamalı kuru yumusak bir bez olmalı pamukta kullanabilirsiniz.
    Cila sonrasında her hangi bir uygulama yok bu şekilde uygulama sonrasında 2-3 gün aracı yıkamazsanız daha iyi sonuçlar oluyor..

Aracınızı kendinizmi yıkıyorsunuz bilmem ama yıkamacıya bırakıyorsanız mutlaka önce kuru su vurdurup ardından köpükleme yaptırın böylelikle aracınızın kaportasına zarar verilmekten korursunuz..

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kkursat01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kuru su .
    yeminle benim aklıma gelmişti.

sölediklerin kısmen dogru bazıları yapılmasada olur .
    pasta suyla ozellıgını yitirmez bu arada.pasta krom ve nikelajada zarar vermez. plastiğide bozmaz sadece bosluklarını doldurarark rengini beyaza cevirir onunda çözümü var .
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeminle benim aklıma gelmişti.

sölediklerin kısmen dogru bazıları yapılmasada olur .
    pasta suyla ozellıgını yitirmez bu arada.pasta krom ve nikelajada zarar vermez. plastiğide bozmaz sadece bosluklarını doldurarark rengini beyaza cevirir onunda çözümü var .

Alaycı tavrınızın sebebi nedir anlamadım ama arkadaşa yardımcı olmak istedim zaten bu sitede artık ne yazılsa alay ediliyor anlamış değilim amacın yardım etmekse arkadaşın sorduğu sorulara cevap verebilirsiniz mesela veya yardım için video yükleyebilirsiniz..

Ayrıca pasta suyla temas ettiğinde cıvıklaşarak yoğunluğunu yitirir dolasıyıla, özelliğini kaybetmeye başlar etkisi azalır...
    Ben arkadaşın uğraşmaması için plastik aksamlara bant çekilmesi kolay olur demiştim dileyen çekmez uğraşmak isteyen uğraşır tabi ama bence hiç uğraşmadan bant çekilse yeterli olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alay ettiğim fln yok kuru su tabiri abes geldi biraz .(su nasıl kuru olabilirki)

yardım konusuna gelınce bırcok kez yazıldı cızıldı gecmıs sayfalara bakılabılır.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6.) araç tamamen kuruduktan sonra bölgesel olarak cila uygulamasına geçin pamuk veya uygulama pedi yardımıyla kaportaya yedirin ve tamamen kurumadan yumusak ve çizmeyecek özellikte bir bezle uyguladığınız yerleri silin kullandığınız bez ıslak veya nemli olmamalı kuru yumusak bir bez olmalı pamukta kullanabilirsiniz.
    Cila sonrasında her hangi bir uygulama yok bu şekilde uygulama sonrasında 2-3 gün aracı yıkamazsanız daha iyi sonuçlar oluyor..
    m80cila,
    cilayı atıp bi 5 dk bekleyince silerken izler kaldı gölge gibi.gitmesi için iyice bezle uğraşmak gerekiyor.yani cilayı uygulayıp biraz beyaz olunca hemen silmek mi gerekiyor.
    -pedle yayarken tabaka beyazlaşmalı mı yoksa daha mı az belli olmalı ? belli olmayınca sanki az gelmiş gibi diyip daha fazla sürüyoruz çünkü.
    bide sonrasında çok çabuk toz yapışıyor..yıkamaa sonrası güzel bi cila önerirmisiniz...teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    m80cila,
    cilayı atıp bi 5 dk bekleyince silerken izler kaldı gölge gibi.gitmesi için iyice bezle uğraşmak gerekiyor.yani cilayı uygulayıp biraz beyaz olunca hemen silmek mi gerekiyor.
    -pedle yayarken tabaka beyazlaşmalı mı yoksa daha mı az belli olmalı ? belli olmayınca sanki az gelmiş gibi diyip daha fazla sürüyoruz çünkü.
    bide sonrasında çok çabuk toz yapışıyor..yıkamaa sonrası güzel bi cila önerirmisiniz...teşekkürler
    5 dk uzun bir zaman, okadar bekletmenize gerek yok ürünler hızlı bir şekilde kuruyor zaten.. Uyguladığınız ortam da önemli rüzgarlı ve tozlu bir mekanda yapıyorsanız ürün cabucak kurur ve silmeniz zorlaşır fazla bekletmeden kurumaya yakın yumusak bir bezle silerseniz yada en sağlıklısı pamuk yardımıyla silerseniz daha güzel sonuçlar elde edersiniz cila sürerken amaç kaportanın tüm bölgesine eşit oranda yedirmek bu nedenle başladığınız yerden bitirdiğiniz yere doğru silerek giderseniz hem çabuk kuruyup işiniz zorlaşmaz hemde nereleri yaptıgınızı unutmazsınız..

Sonax ın süper güçlü cilasını kullanıyorum araçlarda güzel sonuçlar elde ettim kolay kolay da özelliğini yitirmiyor en kolay bunu temin edebilirsiniz ama bu konuda meguiar's ın daha kaliteli ürünleride mevcut google dan aratırsanız bir sürü ürün var hepsi ayrı amaçlara yönelik..

http://www.meguiars.com.tr/

Ayrıca her yıkama sonrasında sonax'ın hızlı cilası var onu da tavsiye ederim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bişey sorucam sen forumu okuyomusun yoksa sadece cvp vermeyımı kullanıyosun.biraz bana kulaktan dolma takılıyosun gıbı gelıyo.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bişey sorucam sen forumu okuyomusun yoksa sadece cvp vermeyımı kullanıyosun.biraz bana kulaktan dolma takılıyosun gıbı gelıyo.
    polemiğe girmeye gerek yok o nedenle cevap vermedim okuyorum elbet..

ayrıca kulaktan dolma derken neyi kastediyorsun ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    m80 in kuruma süresi için 5 dk uzun zaman demişssin bunun sebebini açıklarmısın.ve neden pamuk kullanıyoruz .

No coffee!!!

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 dakka uzun zamana bende takıldım demekki biz bugüne kadar uygulama yaptığımız araçlarda yanlış yapıyormuşuz
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    m80 in kuruma süresi için 5 dk uzun zaman demişssin bunun sebebini açıklarmısın.ve neden pamuk kullanıyoruz .
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5 dakka uzun zamana bende takıldım demekki biz bugüne kadar uygulama yaptığımız araçlarda yanlış yapıyormuşuz
    Oncelikle arkadasin sordugu soruda 5dk bekledikten sonra cabuk kuruyor ve silmek zorlasiyor demis arkadas belliki bu islemi disarda yapmis toz vs geliyor demisti 5dk sure uzun dememdeki sebep cila silinirken urun tamamen kurutulursa silmek zaten cok guclesir siz belliki kapali ortamda yapiyorsunuz kuruma biraz daha gec olabiliyor pamuk olayinada gelince yumusak bezleri temin edemeyip elinde uygulama pedi bulunmayan daha uygun yolla yapmak isteyenler icin bir alternatif pamugu her yerde bulur ve aracida cizmez.

Sizin uslubunuz sunu gosteriyorki burdaki derdiniz insanlarin sorularina cevap verip bilgi paylasmak yerine yardimci olup kendi bilgilerini paylasan birine ters ters sorular sorup alay edeecesine konusuyorsunuz. ben kendi bildigimi yazdim ve konuya cevap verirkende belirttim zaten eksiklerim varsa arkadaslar da soyler diye insan gibi kendi dusuncenizi paylasip yazmak yerine ettiginiz laflara bakin bir.

Bu konuyla ilgili baska yorum yapmak istemiyrum birine yardimci olmak bile sorun olmus artik bu sitede bilgilerim bana kalsin siz kendi bildiginizi yapin ve uygulayin kimse buna karisamaz iyi forumlar..

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Arkadaslar boyle kolay bir konuda neden karsi karsiya geliyorsunuz anlamiyorum.

oneriler sunan arkadasin onerileri ile dalga gecmek yerine, eksik oldugunu dusundugunz konularda oneriler yapsaniz daha yapici olursunuz. Hem boylelikle kursat arkadasimiz da eksiklerini gormus olur.

Isteyen pamuk kullanabilir, ama pad kullansaniz su sekilde sonuc alirsiniz, cila kurumaya birakilirken dakikalara takilmak yerine parmak testi yapabilirsiniz seklinde yazmanizi bekliyorum.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar boyle kolay bir konuda neden karsi karsiya geliyorsunuz anlamiyorum.

oneriler sunan arkadasin onerileri ile dalga gecmek yerine, eksik oldugunu dusundugunz konularda oneriler yapsaniz daha yapici olursunuz. Hem boylelikle kursat arkadasimiz da eksiklerini gormus olur.

Isteyen pamuk kullanabilir, ama pad kullansaniz su sekilde sonuc alirsiniz, cila kurumaya birakilirken dakikalara takilmak yerine parmak testi yapabilirsiniz seklinde yazmanizi bekliyorum.
    Hocam sizin gibi anlayis bekledim arkadastan ama ***** sadece yardimci olmak istedimistim kendi bildiklerimi ve uyguladiklarimi yazdim sonucta herkesin yogurt yiyisi farklidir herkese iyi forumlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkesın yogurt yiyişi tabiki farklıda sanırım senin tecruben eksik çünkü senin yapılmaz dediğn şeyleri ben baya baya kullanıyorum.

Sonax ın süper güçlü cilasını kullanıyorum araçlarda güzel sonuçlar elde ettim kolay kolay da özelliğini yitirmiyor en kolay bunu temin edebilirsiniz ama bu konuda meguiar's ın daha kaliteli ürünleride mevcut google dan aratırsanız bir sürü ürün var hepsi ayrı amaçlara yönelik..
    mısal bak onu acık cumlenı duzeltıcem.

sonaxın dfahfsklfsdalşjkds adlı cilasnı kullanıyorum.koyu renk yada acık renk yada her renk aracta güzel parlaklık verıyor sonucları guzel ustelık iürün özelliği 6326y69786321 gün kadar gidiyor.ve marketlerden temin edebilirsiniz ucuz ve etkılı urun.

gibi yazabilirsin.

ama yazdıgından ne anlasılıyo bılıyomusun sonaxın cılası supermıs cok uzun sure gıdıyormus ama meguıars daha kalıteymıs ozmn meguıars alalım.hatta modele gerek yok tum modeller sonaxtan ıyı.

No coffee!!!

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rıdvan ne zaman buluşma düzenliyorsun bilgiye ihtiyaç var aydınlat bizi
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 dk uzun bir zaman, okadar bekletmenize gerek yok ürünler hızlı bir şekilde kuruyor zaten.. Uyguladığınız ortam da önemli rüzgarlı ve tozlu bir mekanda yapıyorsanız ürün cabucak kurur ve silmeniz zorlaşır fazla bekletmeden kurumaya yakın yumusak bir bezle silerseniz yada en sağlıklısı pamuk yardımıyla silerseniz daha güzel sonuçlar elde edersiniz cila sürerken amaç kaportanın tüm bölgesine eşit oranda yedirmek bu nedenle başladığınız yerden bitirdiğiniz yere doğru silerek giderseniz hem çabuk kuruyup işiniz zorlaşmaz hemde nereleri yaptıgınızı unutmazsınız..

Meguiar's Türkiye | En Yeni Araç Cilaları | Metal Parlatıcılar | Deri Temizleyiciler | Çizik Gidericiler | Araç Bakım Aksesuarları

Ayrıca her yıkama sonrasında sonax'ın hızlı cilası var onu da tavsiye ederim..
    Bilgilendirdiğin ve tavsiyede bulunduğun için teşekkür ediyorum,
    Dediğin gibi aracı çoğu uygulamacı gibi dışarda yapıyoruz.otopark yani açık alanda,tozda kalkıyor haliyle.Bagajdan kaputa doğru devam ettik sonrada bekledik yine bi süre.Demek ki çok beklemişiz ki silerken uğraştık ve gölge gibi izler belli oldu sonradan da geçti zaman geçince.çok toz yapışmasını anlamadım,farklı ürünü deneyeceğiz..

Yanlış verilen cevapları doğru bulduğunuz şekilde cevaplarsanız daha bilgilendirici olur.
    Verilen cevap yanlış ise doğrusunu bilelim ona göre uygulayalım.
    teşekkürler.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    benim videolari izlediniz mi polisaj makinesi nasil kullanilir gibi..
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kürşat bilgiler için teşekkürler dostum benimde bilmek istediğim tarzda bilgilerdi
    YamahA Xmax 250 ABS

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)